loading
  • EE-11412 Tallinn
  • 09/2014
  • Ergebnis
  • (ID 2-166814)

Kunstakademie / Eesti Kunstiakadeemia õppehoone arhitektuurivõistlus Kotzebue tn. 1 Tallinnas


 
  • Projektdaten

    maximieren

    Entscheidung 09/2014 Entscheidung
    Verfahren Offener Wettbewerb
    Berufsgruppen Architektur
    Teilnehmer Tatsächliche Teilnehmer: 10
    Gebäudetyp Hochschulen, Wissenschaft und Forschung
    Art der Leistung Objektplanung Gebäude
    Zulassungsbereich GPA/ GATT
    Sprache Estnisch
    Preisgelder/Honorare 40.000 EUR zzgl. USt.
    Aufgabe
    Koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga korraldatakse Konkurss Eesti Kunstiakadeemia õppetööks vajaliku hoonekompleksi parima ideekavandi väljaselgitamiseks.
    Ideekonkurss korraldatakse eesmärgiga sõlmida ideekonkursi võitjaga tema pakutud kavandi alusel projekteerimiseks teenuste hankeleping (RHS § 79 lg 1 p 1).
    Konkursi eesmärk on valida parim arhitektuurne ja kasutusfunktsioonile sobiv lahendus Eesti Kunstiakadeemia õppehoone rajamiseks.
    Projektadresse EE-11412 Tallinn
    TED Dokumenten-Nr. 128572-2014
      Ergebnis anzeigen

  • Anzeigentext Ausschreibung

    maximieren


    • Wettbewerbsbekanntmachung
      Dieser Wettbewerb fällt unter: Richtlinie 2004/18/EG

      Abschnitt I: Öffentlicher Auftraggeber / Auftraggeber

      I.1) Name, Adressen und Kontaktstelle(n)
      Riigi Kinnisvara Aktsiaselts
      10788733
      Lasnamäe 2
      Zu Händen von: Alo Pikk
      11412
      Tallinn
      ESTLAND
      +372 6063453
      MjExVmFkI2VeYGA1Z2BWaCNaWg==

      Weitere Auskünfte erteilen:
      die oben genannten Kontaktstellen

      Ausschreibungs- und ergänzende Unterlagen (einschließlich Unterlagen für den wettbewerblichen Dialog und ein dynamisches Beschaffungssystem) verschicken:
      die oben genannten Kontaktstellen

      Angebote oder Teilnahmeanträge sind zu richten an
      : die oben genannten Kontaktstellen

      Abschnitt II: Gegenstand des Wettbewerbs / Beschreibung des Projekts

      II.1) Beschreibung

      II.1.3) Gemeinsames Vokabular für öffentliche Aufträge (CPV)
      71240000

      Beschreibung
      Dienstleistungen von Architektur- und Ingenieurbüros sowie planungsbezogene Leistungen .

      Abschnitt IV: Verfahren

      IV.4) Verwaltungsangaben

      IV.4.2) Bedingungen für den Erhalt von Vertrags- und ergänzenden Unterlagen
      Schlusstermin für die Anforderung von Unterlagen oder die Einsichtnahme: 27.6.2014 - 12:00

      IV.4.3) Schlusstermin für den Eingang der Projekte oder Teilnahmeanträge
      Tag: 30.6.2014 - 15:00

      IV.4.5) Sprache(n), in der (denen) Projekte erstellt oder Teilnahmeanträge verfasst werden können
      Estnisch.




      Ideekonkursi kutse
      Käesolev teade on hõlmatud: Direktiiv 2004/18/EÜ

      I osa: Hankija / võrgustiku sektori hankija

      I.1) Nimi, aadressid ja kontaktandmed
      Kontaktisik: Telefon: E-post: Riigi Kinnisvara Aktsiaselts 10788733 Lasnamäe 2 Alo Pikk 11412Tallinn EESTI +372 6063453 MjE5TllcG11WWFgtX1hOYBtSUg==

      Lisateavet saab: Vt eelmainitud kontaktandmed
      Tehnilisi kirjeldusi ja täiendavaid dokumente (k.a võistlevat dialoogi ja dünaamilist hankesüsteemi käsitlevaid dokumente) saab: Vt eelmainitud kontaktandmed
      Pakkumused või osalemistaotlused saata järgmisel aadressil: Vt eelmainitud kontaktandmed
      I.2) Hankija liik
      Avalik-õiguslik juriidiline isik

      1.3) Hankija põhitegevus
      Muu: Ehitiste haldamine

      1.4) Hankeleping sõlmitakse teiste hankijate / võrgustiku sektori hankijate nimel
      Hankija / võrgustiku sektori hankija teostab hanget teiste hankijate / võrgustiku sektori hankijate nimel: ei

      II osa: Ideekonkursi objekt / projekti kirjeldus

      II.1) Kirjeldus

      II.1.1) Hankija / võrgustiku sektori hankija poolt ideekonkursile/projektile antud nimetus:
      Eesti Kunstiakadeemia õppehoone arhitektuurivõistlus Kotzebue tn. 1 Tallinnas.

      II.1.2) Lühikirjeldus:
      Koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga korraldatakse Konkurss Eesti Kunstiakadeemia õppetööks vajaliku hoonekompleksi parima ideekavandi väljaselgitamiseks.
      Ideekonkurss korraldatakse eesmärgiga sõlmida ideekonkursi võitjaga tema pakutud kavandi alusel projekteerimiseks teenuste hankeleping (RHS § 79 lg 1 p 1).
      Konkursi eesmärk on valida parim arhitektuurne ja kasutusfunktsioonile sobiv lahendus Eesti Kunstiakadeemia õppehoone rajamiseks.

      II.1.3) Ühtne riigihangete klassifikaator (CPV)
      71240000
      III osa: Juriidiline, majanduslik, finants- ja tehniline teave

      III.1) Osalejate kvalifitseerimise kriteeriumid:
      1.7.2. Hankija kontrollib vastavalt esitatud dokumentidele Osaleja hankemenetlusest kõrvaldamise aluste puudumist ning kõrvaldab Konkursilt Osaleja, kelle puhul esineb üks või mitu käesolevas punktis nimetatud asjaolu:
      7.2.1. keda on või kelle seaduslikku esindajat on kriminaal- või väärteomenetluses karistatud kuritegeliku ühenduse organiseerimise või sinna kuulumise eest või riigihangete nõuete rikkumise või kelmuse või ametialaste või rahapesualaste või maksualaste süütegude toimepanemise eest ja kelle karistusandmed ei ole karistusregistrist karistusregistri seaduse kohaselt kustutatud või karistus on tema elu- või asukohariigi õigusaktide alusel kehtiv;
      7.2.2. kes on pankrotis või likvideerimisel, kelle äritegevus on peatatud või kes on muus sellesarnases seisukorras tema asukohamaa seaduse kohaselt;
      7.2.3. kelle suhtes on algatatud sundlikvideerimine või muu sellesarnane menetlus tema asukohamaa seaduse kohaselt;
      7.2.4. kes on samal Konkursil esitanud ühise osalemistaotluse, olles ühtlasi esitanud osalemistaotluse üksi või esitanud mitu ühist osalemistaotlust koos erinevate teiste ühiste osalemistaotlustega;
      7.2.5. kes on esitanud valeandmeid riigihangete seaduse 2. peatüki 3. jaos sätestatud nõuetele vastavuse kohta või nimetatud sätete alusel Hankija kehtestatud nõuetele vastavuse kohta;
      7.2.6. kellel ei ole nõuetekohaselt täidetud õigusaktidest tulenevad riiklike maksude või tema enda asukoha kohalike maksude või sotsiaalkindlustuse maksete tasumise kohustused.
      7.3. Punktides 8.2.1.–8.2.3. nimetatud asjaolude puudumise kohta esitab Osaleja hankedokumentide Lisa 5 vormi kohase kinnituse.
      2. 7.4. Punktis 8.2.6. nimetatud asjaolude puudumise kohta esitab Osaleja:
      8.4.1. Eesti Vabariigis registreeritud Osaleja maksuvõla puudumist hankemenetluse algamise päeva seisuga, milleks vastavalt RHS § 29 lg 2 on ideekonkursi kutse riiklikus riigihangete registris avaldamise kuupäev, kontrollib Hankija Maksu- ja Tolliametile tehtava elektroonilise päringu teel;
      8.4.2. juhul kui tegemist ei ole Eesti Vabariigi Osalejaga, esitab Osaleja riiklike maksude tasumise kohustuste täitmise kontrollimiseks Osaleja asukohariigi vastava pädevusega ametiasutuse tõendi, millelt nähtub maksuvõla puudumine hankemenetluse algamise päeva seisuga, milleks vastavalt RHS § 29 lg 2 on ideekonkursi kutse riiklikus riigihangete registris avaldamise kuupäev. Juhul, kui Osaleja asukohariigi vastava pädevusega ametiasutus sellise sisuga tõendit ei väljasta, esitada selle ametiasutuse tõend maksuvõlgade puudumise kohta eelnimetatud kuupäeva seisuga.
      8.4.3. Osaleja elu- või asukohajärgse kohalike maksude maksuvõlgade tasumise kohustuse täitmise kontrollimiseks esitab Osaleja enda elu- või asukohajärgse kohalike maksude maksuhalduri või pakkuja asukohariigi vastava pädevusega ametiasutuse tõendi, millelt nähtub maksuvõla puudumine hankemenetluse algamise päeva seisuga, milleks vastavalt RHS § 29 lg 2 on ideekonkursi kutse riiklikus riigihangete registris avaldamise kuupäev. Juhul, kui Osaleja asukohariigi vastava pädevusega ametiasutus sellise sisuga tõendit ei väljasta, esitada selle ametiasutuse tõend maksuvõlgade puudumise kohta eelnimetatud kuupäeva seisuga.
      3. 7.5. Hankija võib kõrvaldada Konkursilt Osaleja, kelle puhul esineb üks või mitu käesolevas punktis kirjeldatud asjaolu:
      7.5.1. kelle suhtes või kelle esindaja suhtes on kutse- või ametiliidu aukohtu otsusega või muul sellesarnasel alusel tõendatud raske süüline eksimus kutse- või ametialaste käitumisreeglite vastu;
      7.5.2. kes on jätnud hankija poolt Osaleja Konkursilt kõrvaldamise aluste puudumise kohta nõutud andmed või dokumendid esitamata, kui need andmed või dokumendid ei ole Hankijale oluliste kulutusteta andmekogus olevate avalike andmete põhjal kättesaadavad;
      7.5.3. kes on jätnud Hankija teavitamata Eeskirja punktis 8.2. nimetatud asjaolude olulisest muutumisest;
      7.5.4. kelle kavandi koostamisel on osalenud isik, kes on osalenud sama Konkursi Eeskirja koostamisel või kes on muul viisil Hankijaga seotud ja sellele isikule seetõttu teadaolev info annab talle eelise teiste Osalejate ees.
      7.6. Osaleja esitab Eeskirja Lisa 3 vormi kohase kinnituse Eeskirja punktis 8.5. nimetatud asjaolude puudumise kohta.
      7.7. Osaleja hankemenetlusest kõrvaldamise kohta teeb Hankija põhjendatud kirjaliku otsuse ning teavitab sellest Osalejat vastavalt Eeskirja punktis 4.9. sätestatule.
      4. 7.9.1. Konkursil võib Osalejaks olla ainult juriidiline isik, kelle asukoht on Eestis, mõnes muus Euroopa Liidu liikmesriigis, muus Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigis või Maailma Kaubandusorganisatsiooni riigihankelepinguga (GPA) ühinenud riigis, samuti nimetatud isikutest moodustatud konsortsiumid (ühisosalejad). Osaleja, kes peab oma asukohamaa seaduste kohaselt olema registreeritud äriregistris, esitab sellekohase kehtiva registritunnistuse. Eesti Vabariigis registreeritud Osaleja registreeritust ja kehtivaid andmeid kontrollib Hankija Justiitsministeeriumi Registrikeskuse kaudu kohtute registriosakondade keskandmebaasist.
      5. 7.9.2. Osaleja peab omama majandustegevuse registri (MTR) registreeringut või asukohamaa seaduse kohast registreeringut või luba projekteerimisteenuse osutamiseks. Eesti Vabariigi Osaleja registreeritust ja kehtivaid andmeid kontrollib Hankija Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi poolt peetava avaliku majandustegevuse registri kaudu. Osaleja, kelle asukohamaaks ei ole Eesti Vabariik, peab (kui see on tema asukohamaal nõutav) omama ülalmärgitud valdkonnas oma asukohamaa õigusaktide kohast tegevusõigust. Osaleja, kelle asukohamaaks ei ole Eesti Vabariik, esitab tõendid selle kohta, et Osaleja omab vastavalt oma asukohamaa seadustele õigust tegutseda nimetatud valdkonnas. Tõendiks loetakse Osaleja asukohamaa õiguspädeva institutsiooni tõendit või vastava tegevusloa või registreeringu koopiat.

      III.2) Teave teatava kutseala kohta
      Osaleda võivad ainult teatava kutseala esindajad: jah
      Arhitekti, kes omab arhitektuurialast kõrgharidust ning talle on omistatud arhitekti kutse Kutseseaduse või Euroopa Liidu liikmesriigi, Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigi või Maailma Kaubandusorganisatsiooni riigihankelepinguga ühinenud riigi vastava regulatsiooni tähenduses. Eesti residendist arhitektile peab olema omistatud volitatud arhitekt 7 kvalifikatsioon või volitatud arhitekt-ekspert 8 kvalifikatsioon.

      IV osa: Hankemenetlus

      IV.1) Konkursi liik
      Avatud

      IV.2) Juba valitud osalejate nimed

      IV.3) Projektide hindamisel kasutatavad kriteeriumid:
      10.8.2.1. Ruumilahenduse funktsionaalsust ja paindlikkust, vastavust EKA vajadustele. Liikumisvõimaluste ja seoste inimsõbralikkust, arvestades seoseid hoone osade vahel ning hoone ja ümbritseva linnaruumi vahel. (50 % osakaal).
      10.8.2.2. Arhitektuurse terviklahenduse esinduslikkust ja sobivust XXI sajandi kunstikõrgkoolile, lahenduse sümboolse väärtuse mõju, selle eripärasust ja uuenduslikkust. Olemasolevate kultuuriväärtuste ja ümbritseva miljöö tunnetust. (25 % osakaal).
      10.8.2.3. Majanduslikult otstarbeka ehitamise (ehitusmaksumuse), energiatõhususe, edasise ülalpidamise kulude, parkimiskohtade arvu jm praktiliste eesmärkide arvestamist sh olemasolevate konstruktsioonide kasutatavust edasisel projekteerimisel ja ehitamisel, pidades silmas muuhulgas ka võimalikult väikeseid riske menetlus- ja ehitusprotsessis. (25 % osakaal).

      IV.4) Haldusalane teave

      IV.4.1) Hankija / võrgustiku sektori hankija poolt toimikule antud viitenumber:

      IV.4.2) Lepingudokumentide ja täiendavate dokumentide saamise tingimused
      Dokumentide taotluste laekumise või dokumentidega tutvumise tähtaeg: 27.6.2014 - 12:00
      Dokumendid on tasulised: ei

      IV.4.3) Projektide või osalemistaotluste esitamise tähtaeg
      Kuupäev: 30.6.2014 - 15:00

      IV.4.4) Kuupäev, mil kvalifitseeritud taotlejatele saadetakse osalemiskutsed

      IV.4.5) Keel(ed), milles võib koostada projektid või osalemistaotlused
      eesti keel.

      IV.5) Ideekonkursi auhinnad ja komisjon

      IV.5.1) Teave auhinna/auhindade kohta:
      Ette on nähtud auhind/auhinnad: jah
      määratava auhinna/auhindade arv ja maksumus: Konkursi võitjate auhinnad:
      1. koha auhind on viisteist tuhat (15 000) eurot võitja kohta;
      2. koha auhind on kümme tuhat (10 000) eurot võitja kohta;
      3. koha auhind on seitse tuhat (7000) eurot võitja kohta.
      Auhinnad kokku kolmkümmend kaks tuhat (32 000) eurot.
      Ergutuspreemiate (2 tk) suuruseks on neli tuhat (4 000) eurot Osaleja kohta. Ergutuspreemiad kokku kaheksa tuhat (8 000) eurot.

      IV.5.2) Kõigile osalejatele tehtavate maksete üksikasjad

      IV.5.3) Jätkuleping
      Ideekonkursile järgnev mis tahes teenuste hankeleping sõlmitakse ideekonkursi võitjaga või ühega võitjatest: jah

      IV.5.4) Komisjoni otsus
      Kas ideekonkursi komisjoni otsus on hankijale / võrgustiku sektori hankijale kohustuslik: ei

      IV.5.5) Ideekonkursi komisjoni liikmete nimed
      1. 1.3. Hindamiskomisjon (Žürii) ja eksperdidKavandite hindamiseks on moodustatud hindamiskomisjon (edaspidi Žürii) koosseisus: Esimees: Timo Aarmaa AS Riigi Kinnisvara Liikmed: Andres Tali Eesti Kunstiakadeemia Toomas Johanson Eesti Kunstiakadeemia Jaak-Adam Looveer arhitekt
      2. Tallinna Linnaplaneerimise Amet Ivar Piirsalu AS Riigi Kinnisvara Jaak Huimerind arhitekt
      3. Eesti Arhitektide Liit Tiit Trummal arhitekt
      4. Eesti Arhitektide Liit Toomas Tammis arhitekt
      5. Eesti Arhitektide Liit Andres Ojari arhitekt
      6. Eesti Arhitektide Liit Varuliige: Lylian Meister disainiteaduskonna dekaan
      7. Eesti Kunstiakadeemia Jan Skolimowski arhitekt
      8. Eesti Arhitektide Liit Žürii sekretär/vastutav protokollija: Toomas Paaver
      9. arhitekt
      10. EAL Žürii tehniline sekretär: Marit Pajur
      11. AS Riigi Kinnisvara

      VI osa: Lisateave

      VI.1) Teave Euroopa Liidu vahendite kohta
      Hankeleping on seotud Euroopa Liidu vahenditest rahastatava projekti ja/või programmiga: ei

      VI.2) Lisateave:
      6.7.1. Pärast Konkursi võitjate väljaselgitamist korraldab Hankija esimese auhinna saanud võitjale suunatud väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse projekteerimistööde hankelepingu sõlmimiseks. Juhul kui ideekonkursi esimese auhinna saanud võitja keeldub nimetatud väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetlustel osalemisest või hankelepingu sõlmimisest või ei nõustu nimetatud hankelepingu tingimustega (muuhulgas hankelepingu maksumuse osas) korraldab Hankija väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse teise auhinna saanud võitjaga. Kui ka teise auhinna saanud võitjaga ei saavutata hankes kokkulepet korraldab Hankija väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse kolmanda auhinna saanud võitjaga.

      VI.3) Vaidlustusmenetlus

      VI.3.1) Vaidlustusmenetluse eest vastutav organ
      E-post: Telefon: Internetiaadress: Faks: Riigihangete Vaidlustuskomisjon Suur-Ameerika 1 15006Tallinn EESTI MTJ0X2ltPmRnbCxjYw== +372 6113711 http://www.fin.ee/vaidlustuskomisjon/ +372 6113760

      VI.3.2) Vaidlustuse esitamine

      VI.3.3) Vaidlustuse esitamise kohta teavet pakkuv asutus
      E-post: Telefon: Internetiaadress: Faks: Riigihangete Vaidlustuskomisjon Suur-Ameerika 1 15006Tallinn EESTI MjEzaVReYjNZXGEhWFg= +372 6113711 http://www.fin.ee/vaidlustuskomisjon/ +372 6113760

      VI.4) Teate lähetamise kuupäev:
      11.4.2014

    © European Union, http://ted.europa.eu
  • Protected by Copyscape
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

Ausschreibung veröffentlicht 15.04.2014
Ergebnis veröffentlicht 11.09.2014
Zuletzt aktualisiert 16.09.2014
Wettbewerbs-ID 2-166814 Status
Seitenaufrufe 977