loading
  • HR-22000 Šibenik
  • 13.02.2017
  • Ausschreibung
  • (ID 2-252882)

Usluge tehničke pomoći i upravljanja projektom gradnje na izgradnji postrojenja za mehaničko biološku obradu otpada (MBO) i pratećih objekata


 
  • Projektdaten

    maximieren

    Bewerbungsschluss 13.02.2017, 12:00 Bewerbungsschluss
    Verfahren Offenes Verfahren
    Gebäudetyp Technische Infrastruktur
    Art der Leistung allgemeine Beratungsleistungen / Objektplanung Ingenieurbauwerke
    Sprache Kroatisch
    Aufgabe
    Usluge tehničke pomoći.
    Leistungsumfang
    Sukladno priloženoj dokumentaciji.
    Procijenjeni troškovi bez PDV-a: 2 553 659 HRK
    Adresse des Bauherren HR-22000 Šibenik
    TED Dokumenten-Nr. 4100-2017

  • Anzeigentext Ausschreibung

    maximieren

    • Hrvatska-Šibenik: Savjetodavne tehničke usluge i savjetodavne usluge u građevinarstvu

      2017/S 003-004100

      Poziv na nadmetanje

      Usluge

      Direktiva 2004/18/EZ

      Odjeljak I.: Javni naručitelj

      I.1)Naziv, adrese i kontakt(i)

      Bikarac d. o. o., Šibenik
      68212264037
      Stjepana Radića 100
      Služba(e) za kontakt: Bikarac d. o. o.
      Na pažnju (osoba za kontakt): Jelena Perkov
      22000 Šibenik
      Hrvatska
      E-pošta: MTdpXmtkaG85W2JkWmtaXCdhaw==

      Internetska adresa(e):

      Elektronički pristup podacima: https://eojn.nn.hr/SPIN/application/ipn/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?OznakaDokumenta=2016%2fS+002-0030071

      Elektronička dostava ponuda i zahtjeva za sudjelovanje: https://eojn.nn.hr/Oglasnik

      Daljnje podatke daje: Navedena(e) služba(e) za kontakt

      Dokumentacija za nadmetanje i dodatna dokumentacija (uključujući i dokumentaciju za natjecateljski dijalog i dinamički sustav nabave) dostupna je kod: Navedena(e) služba(e) za kontakt

      Ponude ili zahtjevi za sudjelovanje šalju se: Navedena(e) služba(e) za kontakt

      I.2)Vrsta javnog naručitelja
      Tijelo kojime se upravlja na temelju javnog prava
      I.3)Glavna djelatnost
      Drugo: gospodarenje otpadom
      I.4)Nabava u ime drugih javnih naručitelja
      Javni naručitelj nabavlja u ime drugih javnih naručitelja: ne

      Odjeljak II.: Predmet nabave

      II.1)Opis
      II.1.1)Naziv predmeta nabave koji je dodijelio javni naručitelj:
      Usluge tehničke pomoći i upravljanja projektom gradnje na izgradnji postrojenja za mehaničko biološku obradu otpada (MBO) i pratećih objekata.
      II.1.2)Vrsta ugovora i mjesto izvođenja radova, isporuke robe ili pružanja usluga
      Usluge
      Kategorija usluge br. 12: Arhitektonske usluge; inženjerske usluge i integrirane inženjerske usluge; prostorno planiranje i usluge krajobraznog inženjeringa; srodne znanstvene i tehničke savjetodavne usluge; usluge tehničkog ispitivanja i analize
      Glavno mjesto ili lokacija radova, isporuke robe ili pružanja usluga: CGO Bikarac.

      NUTS kod HR034

      II.1.3)Podaci o ugovoru o javnoj nabavi, okvirnom sporazumu ili dinamičkom sustavu nabave (DSN)
      Ova obavijest (poziv) uključuje sklapanje ugovora o javnoj nabavi
      II.1.4)Podaci o okvirnom sporazumu
      II.1.5)Kratak opis ugovora ili nabave(a)
      Usluge tehničke pomoći.
      II.1.6)Jedinstveni rječnik javne nabave (CPV)

      71310000

      II.1.7)Podaci o Sporazumu o javnoj nabavi (GPA)
      Ugovor obuhvaćen Sporazumom o javnoj nabavi (GPA): ne
      II.1.8)Grupe
      Ovaj predmet nabave podijeljen je na grupe: ne
      II.1.9)Podaci o alternativnim ponudama (varijantama)
      Alternativne ponude (varijante) su dopuštene: ne
      II.2)Količina ili opseg predmeta nabave
      II.2.1)Ukupna količina ili opseg:
      Sukladno priloženoj dokumentaciji.
      Procijenjeni troškovi bez PDV-a: 2 553 659 HRK
      II.2.2)Podaci o opcijama
      Opcije: ne
      II.2.3)Podaci o obnavljanjima
      Ovaj ugovor će se obnavljati: ne
      II.3)Trajanje ugovora ili rok izvršenja

      Odjeljak III.: Pravni, gospodarski, financijski i tehnički podaci

      III.1)Uvjeti koji se odnose na ugovor
      III.1.1)Tražena jamstva :
      Gospodarski subjekt je u ponudi obvezan dostaviti jamstvo za ozbiljnost ponude za slučaj odustajanja ponuditelja od svoje ponude u roku njezine valjanosti, dostavljanje neistinitih podataka u smislu članka 67. stavka 1. točke 3. Zakona o javnoj nabavi, nedostavljanje izvornika ili ovjerenih preslika sukladno članku 95. stavku 4. Zakona o javnoj nabavi, odbijanje potpisivanja ugovora, odnosno nedostavljanje jamstva za uredno ispunjenje ugovora.
      Jamstvo za ozbiljnost ponude dostavlja se u obliku novčanog pologa na žiro-račun naručitelja HR 37 2411006 1120009630, poziv na broj: HR02 OIB ponuditelja, s naznakom: jamstvo, evid. br. E-VV 3/16; u iznosu od 100 000 HRK ili bankarske garancije u izvorniku, na iznos od 100 000 HRK, bezuvjetne, neopozive, na „1. poziv” i „bez prigovora”. Jamstvo za ozbiljnost ponude izdaje se na vrijeme roka valjanosti ponude iz točke 33. ove Dokumentacije, ali može imati i dulji rok.
      Naručitelj će odbiti ponudu ponuditelja koji nije dostavio jamstvo za ozbiljnost ponude sukladno uvjetima iz ovog poglavlja.
      Ponuditelj dokaz o uplati novčanog pologa prilaže svojoj ponudi. Polog mora biti evidentiran na računu naručitelja u trenutku isteka roka za dostavu ponuda. Dokazom o plaćanju novčanog pologa na temelju kojeg se može utvrditi da je transakcija izvršena smatraju se i neovjerene preslike ili ispisi provedenih naloga za plaćanje, uključujući i onih izdanih u elektroničkom obliku.
      Jamstvo za ozbiljnost ponude u obliku bankarske garancije dostavlja se u izvorniku i u neovjerenoj preslici. Izvornik se dostavlja u plastičnom omotu (npr. uložni fascikl) koji mora biti zatvoren (npr. naljepnicom) kako bi se spriječilo naknadno vađenje i umetanje listova i s vanjske strane označen rednim brojem stranice na način kao i sve stranice ponude. Izvornik ne smije biti ni na koji način oštećen (kidanjem, bušenjem, klamanjem i sl.).
      U slučaju Zajednice ponuditelja jamstvo za ozbiljnost ponude dostavlja jedan od članova ili svi članovi zajednički ili više članova za određeni dio, uz uvjet da su ispunjeni svi zahtjevi u vidu uvjeta, trajanja, sadržaja i ukupnog iznosa dostavljenih garancija.
      Sukladno članku 77. stavku 5. Zakona o javnoj nabavi, ako istekne rok valjanosti ponude ili jamstva za ozbiljnost ponude, javni naručitelj može tražiti njihovo produženje. U tu svrhu ponuditelju se daje primjeren rok.
      Ako se ponuditelj usuglasi sa zahtjevom naručitelja za produženje valjanosti ponude, jamstvo za ozbiljnost ponude mora se produžiti sukladno produženju roka valjanosti ponude.
      Naručitelj će ponuditeljima, čija ponuda ne bude odabrana, jamstvo za ozbiljnost ponude vratiti neposredno nakon završetka postupka javne nabave. Jamstvo za ozbiljnost ponude ponuditelja čija je ponuda odabrana kao najpovoljnija, bit će vraćeno kada ponuditelj potpiše Ugovor, odnosno dostavi jamstvo za uredno ispunjenje Ugovora.
      Svaki nedostatak traženog jamstva smatrat će se neotklonjivim nedostatkom te će ponuda biti odbijena sukladno čl. 93. st. 1. t. 1. Zakona o javnoj nabavi.
      Ponuditelj odabrane ponude je obvezan, kao izvršitelj, prilikom sklapanja ugovora o javnoj nabavi, a najkasnije 10 dana od potpisivanja ugovora, naručitelju dostaviti jamstvo za uredno ispunjenje ugovora u obliku bezuvjetne garancije banke naplative od banke na 1. poziv, bez prava prigovora, na iznos koji pokriva visinu od 10 % vrijednosti Ugovora (bez PDV-a). Jamstvo mora vrijediti najmanje 60 dana nakon roka za ispunjenje Ugovornih usluga.
      U slučaju sklapanja ugovora sa Zajednicom ponuditelja jamstvo za uredno ispunjenje ugovora može dostaviti bilo koji član iz Zajednice ponuditelja, u cijelosti ili parcijalno s članom/ovima, pod uvjetom da jamstvo za uredno ispunjenje ugovora, u bilo kojem slučaju treba iznositi 10 % od vrijednosti ukupno ugovorenih usluga bez PDV-a.
      Ukoliko odabrani ponuditelj ne dostavi jamstvo najkasnije u roku od 10 dana od dana potpisa ugovora, a prije isteka jamstva za ozbiljnost ponude, naručitelj ima pravo raskinuti ugovor i naplatiti jamstvo za ozbiljnost ponude.
      Jamstvo za uredno ispunjenje ugovora naplatit će se u slučaju povrede ugovornih obveza od strane odabranog ponuditelja.
      Obrazac jamstva za uredno ispunjenje ugovora priložen je u prijedlogu ugovora u sklopu ove Dokumentacije za nadmetanje.
      Jamstvo za otklanjanje nedostataka u jamstvenom roku je obuhvaćeno jamstvom za uredno ispunjenje ugovora iz poglavlja 37.2. ove Dokumentacije za nadmetanje, budući da Jamstvo za uredno ispunjenje ugovora traje dulje od isteka perioda za otklanjanje nedostataka u trajanju od 364 dana.
      III.1.2)Glavni uvjeti financiranja i načini plaćanja i/ili uputa na odgovarajuće odredbe koje to reguliraju:
      III.1.3)Pravni oblik koji će se poslije odabira zahtijevati od zajednice gospodarskih subjekata:
      III.1.4)Ostali posebni uvjeti
      Izvršenje ugovora podliježe posebnim uvjetima: ne
      III.2)Uvjeti sudjelovanja
      III.2.1)Osobna situacija gospodarskih subjekata, uključujući zahtjeve koji se odnose na upis u strukovne ili obrtne registre
      Informacije i formalnosti potrebne za ocjenjivanje ispunjenja zahtjeva: 21.1. ako je gospodarski subjekt ili osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta pravomoćno osuđena za bilo koje od sljedećih kaznenih djela odnosno za odgovarajuća kaznena djela prema propisima države sjedišta gospodarskog subjekta ili države čiji je državljanin osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta:
      (a) prijevara (članak 236.), prijevara u gospodarskom poslovanju (članak 247.), primanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 252.), davanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 253.), zlouporaba u postupku javne nabave (članak 254.), utaja poreza ili carine (članak 256.), subvencijska prijevara (članak 258.), pranje novca (članak 265.), zlouporaba položaja i ovlasti (članak 291.), nezakonito pogodovanje (članak 292.), primanje mita (članak 293.), davanje mita (članak 294.), trgovanje utjecajem (članak 295.), davanje mita za trgovanje utjecajem (članak 296.), zločinačko udruženje (članak 328.) i počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja (članak 329.) iz Kaznenog zakona;
      (b) prijevara (članak 224.), pranje novca (članak 279.), prijevara u gospodarskom poslovanju (članak 293.), primanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 294.a), davanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 294.b), udruživanje za počinjenje kaznenih djela (članak 333.), zlouporaba položaja i ovlasti (članak 337.), zlouporaba obavljanja dužnosti državne vlasti (članak 338.), protuzakonito posredovanje (članak 343.), primanje mita (članak 347.) i davanje mita (članak 348.) iz Kaznenog zakona (NN br. 110/97, 27/98., 50/00, 129/00, 51/01, 111/03, 190/03, 105/04, 84/05, 71/06, 110/07, 152/08, 57/11, 77/11 i 143/12) odnosno za odgovarajuća kaznena djela prema propisima države sjedišta gospodarskog subjekta ili države čiji je državljanin osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta.
      Za potrebe utvrđivanja okolnosti iz poglavlja 21.1., gospodarski subjekt u ponudi dostavlja izjavu. Izjavu daje osoba po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta. Izjava ne smije biti starija od 3 mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave. Predložak Izjave nalazi se u poglavlju 56. ove Dokumentacije za nadmetanje.
      Naručitelj može tijekom postupka javne nabave radi provjere okolnosti iz poglavlja 21.1. od tijela nadležnog za vođenje kaznene evidencije i razmjenu tih podataka s drugim državama za bilo kojeg ponuditelja ili osobu po zakonu ovlaštenu za zastupanje gospodarskog subjekta zatražiti izdavanje potvrde o činjenicama o kojima to tijelo vodi službenu evidenciju.
      Ako naručitelj nije u mogućnosti pribaviti takvu potvrdu, može od ponuditelja zatražiti da u primjerenom roku dostavi važeći:
      1. dokument tijela nadležnog za vođenje kaznene evidencije države sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno države čiji je državljanin osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta; ili
      2. jednakovrijedni dokument koji izdaje nadležno sudsko ili upravno tijelo u državi sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno u državi čiji je državljanin osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta, ako se ne izdaje dokument iz kaznene evidencije iz točke 1.; ili
      3. izjavu pod prisegom ili odgovarajuću izjavu osobe koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta ispred nadležne sudske ili upravne vlasti ili bilježnika ili nadležnog strukovnog ili trgovinskog tijela u državi sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno u državi čiji je ta osoba državljanin ili izjavu s ovjerenim potpisom kod bilježnika, ako se u državi sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno u državi čiji je ta osoba državljanin ne izdaju dokumenti iz točaka 1. i 2. ove točke ili oni ne obuhvaćaju sva kaznena djela navedena u poglavlju 21.1. ove Dokumentacije za nadmetanje.
      21.2. ako gospodarski subjekt nije ispunio obvezu plaćanja dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, osim ako mu prema posebnom zakonu plaćanje tih obveza nije dopušteno ili je odobrena odgoda plaćanja (primjerice u postupku predstečajne nagodbe).
      Za potrebe utvrđivanja okolnosti iz poglavlja 21.2. gospodarski subjekt u ponudi dostavlja:
      1. potvrdu Porezne uprave o stanju duga koja ne smije biti starija od 30 dana računajući od dana početka postupka javne nabave; ili
      2. važeći jednakovrijedni dokument nadležnog tijela države sjedišta gospodarskog subjekta, ako se ne izdaje potvrda iz točke 1.; ili
      3. izjavu pod prisegom ili odgovarajuću izjavu osobe koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta ispred nadležne sudske ili upravne vlasti ili bilježnika ili nadležnog strukovnog ili trgovinskog tijela u državi sjedišta gospodarskog subjekta ili izjavu s ovjerenim potpisom kod bilježnika, koje ne smiju biti starije od 30 dana računajući od dana početka postupka javne nabave, ako se u državi sjedišta gospodarskog subjekta ne izdaje potvrda iz točke 1. ili jednakovrijedni dokument iz točke 2.
      21.3. ako je gospodarski subjekt dostavio lažne podatke pri dostavi dokumenata sukladno člancima 67. do 75. Zakona o javnoj nabavi.
      Za navod iz poglavlja 21.3. ponuditelj u ponudi ne dostavlja nikakve dokaze. U slučaju postojanja sumnje u istinitost podataka navedenih u dostavljenim dokumentima ponuditelja naručitelj može radi provjere istinitosti podataka:
      — od ponuditelja zatražiti da u primjerenom roku, ne kraćem od 5 niti dužem od 10 dana, dostavi izvornike ili ovjerene preslike tih dokumenata; i/ili
      — obratiti se izdavatelju dokumenta i/ili nadležnim tijelima.
      U slučaju zajednice ponuditelja, okolnosti iz poglavlja 21.1., 21.2. i 21.3. utvrđuju se za sve članove zajednice ponuditelja pojedinačno te se dokumenti kojima se dokazuje da ne postoje razlozi za isključenje moraju dostaviti za svakog člana zajednice ponuditelja. Odredbe poglavlja 21.1., 21.2. i 21.3. odnose se i na podizvoditelje, tj. ponuditelj je dužan za sve podizvoditelje prikazane u ponudi dokazati da ne postoje obvezni razlozi isključenja te se dokumenti kojima se to dokazuje moraju dostaviti za svakog podizvoditelja.
      Svi dokazi i dokumenti traženi u poglavlju 21. ove Dokumentacije za nadmetanje mogu se dostaviti u neovjerenoj preslici;
      22.1. ako je nad njime otvoren stečaj, ako je u postupku likvidacije, ako njime upravlja osoba postavljena od strane nadležnog suda, ako je u nagodbi s vjerovnicima, ako je obustavio poslovne djelatnosti ili se nalazi u sličnom postupku prema propisima države sjedišta gospodarskog subjekta;
      22.2. ako je nad njime pokrenut prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka ili postupak likvidacije po službenoj dužnosti, ili postupak nadležnog suda za postavljanje osobe koja će njime upravljati, ili postupak nagodbe s vjerovnicima ili se nalazi u sličnom postupku prema propisima države sjedišta gospodarskog subjekta
      Za potrebe utvrđivanja okolnosti iz poglavlja 22.1. i 22.2. gospodarski subjekt u ponudi dostavlja:
      1. izvod iz sudskog, obrtnog ili drugog odgovarajućeg registra države sjedišta gospodarskog subjekta koji ne smije biti stariji od 3 mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave; ili
      2. važeći jednakovrijedni dokument koji je izdalo nadležno sudsko ili upravno tijelo u državi sjedišta gospodarskog subjekta, ako se ne izdaje izvod iz točke 1 ili izvod ne sadrži sve podatke potrebne za utvrđivanje tih okolnosti; ili
      3. izjavu pod prisegom ili odgovarajuću izjavu osobe koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta ispred nadležne sudske ili upravne vlasti ili bilježnika ili nadležnog strukovnog ili trgovinskog tijela u državi sjedišta gospodarskog subjekta ili izjavu s ovjerenim potpisom kod bilježnika, koje ne smiju biti starije od 3 mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave, ako se u državi sjedišta gospodarskog subjekta ne izdaje izvod iz točke 1 ili dokument iz točke 2 ili oni ne sadrže sve podatke potrebne za utvrđivanje tih okolnosti.
      22.3. ako je gospodarski subjekt u posljednje 2 godine računajući do početka postupka javne nabave učinio težak profesionalni propust koji naručitelj može dokazati na bilo koji način.
      Težak profesionalni propust u smislu poglavlja 22.3. predstavlja propust koji je gospodarski subjekt učinio u obavljanju svoje profesionalne djelatnosti, postupajući protivno odgovarajućim propisima, kolektivnim ugovorima (primjerice, rad radnika bez ugovora o radu ili radnika neprijavljenih na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, neisplata minimalne plaće i/ili mirovinskog doprinosa), sklopljenim ugovorima o javnoj nabavi ili pravilima struke koji je primjerice utvrdilo nadležno upravno tijelo, ovlašteno nadzorno tijelo, strukovno ili profesionalno udruženje, ili propust vezan uz izvršenje ugovora koji je doveo do raskida tog ugovora od strane naručitelja ili do drugih težih posljedica.
      Postojanje teškog profesionalnog propusta dokazuje javni naručitelj na temelju objektivne procjene okolnosti svakog pojedinog slučaja. Ponuditelj ne dostavlja nikakve dokumente kojima dokazuje da ne postoje ostali razlozi isključenja iz poglavlja 22.3. U slučaju zajednice ponuditelja, okolnosti iz poglavlja 22.1., 22.2. i 22.3. utvrđuju se za sve članove zajednice ponuditelja pojedinačno te se dokumenti iz poglavlja 22.1. i 22.2. kojima se dokazuje da ne postoje razlozi za isključenje moraju dostaviti za svakog člana zajednice ponuditelja. Odredbe poglavlja 22.1., 22.2. i 22.3. odnose se i na podizvoditelje, tj. ponuditelj je dužan za sve podizvoditelje prikazane u ponudi dokazati da ne postoje razlozi isključenja te se dokumenti iz poglavlja 22.1. i 22.2. kojima se to dokazuje moraju dostaviti za svakog podizvoditelja. Svi dokazi i dokumenti traženi u poglavlju 22. ove Dokumentacije za nadmetanje mogu se dostaviti u neovjerenoj preslici. Neovjerenom preslikom smatra se i neovjereni ispis elektroničke isprave.
      23.1.1. Upis u sudski, obrtni, strukovni ili drugi odgovarajući registar države sjedišta gospodarskog subjekta.
      Upis u registar dokazuje se odgovarajućim izvodom, a ako se oni ne izdaju u državi sjedišta gospodarskog subjekta, gospodarski subjekt može dostaviti izjavu s ovjerom potpisa kod nadležnog tijela. Izvod ili izjava kojom se dokazuje upis u registar ne smije biti starija od 3 mjeseca računajući od dana objave ove Dokumentacije za nadmetanje.
      U slučaju zajedničke ponude, članovi zajednice obvezni su pojedinačno dokazati postojanje sposobnosti iz prethodnog stavka pri čemu je svaki član zajednice ponuditelja dužan dokazati da je registriran za obavljanje one djelatnosti koju će on obavljati u zajednici ponuditelja.
      Odredbe poglavlja 23.1.1. odnose se i na podizvoditelje, tj. ponuditelj je dužan za sve podizvoditelje prikazane u ponudi dostaviti dokumente kojima dokazuju okolnosti iz ovog poglavlja;
      23.1.2. Dokaz sposobnosti obavljanja poslova upravljanja projektom gradnje u Republici Hrvatskoj.
      U slučaju zajednice ponuditelja i/ili podizvoditelja traženu sposobnost iz poglavlja 23.1.2. obvezni su pojedinačno dokazati članovi zajednice ponuditelja i/ili podizvoditelji, koji će obavljati poslove upravljanja projektom gradnje (pozicija stručnjaka 1 – Voditelj projekta i tehničke pomoći) koji su predmet ove nabave.
      a) Gospodarski subjekt sa sjedištem u Republici Hrvatskoj
      Na području Republike Hrvatske djelatnost upravljanja projektom gradnje može obavljati pravna osoba ili fizička osoba obrtnik, registrirana za obavljanje djelatnosti upravljanja projektom gradnje koja ima zaposlenog voditelja projekta, sukladno Zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN br. 78/15).
      U tu svrhu gospodarski subjekt sa sjedištem u Republici Hrvatskoj dostavlja:
      — Izvadak iz sudskog ili obrtnog registra Republike Hrvatske iz kojeg mora biti vidljivo da je gospodarski subjekt registriran za djelatnost upravljanja projektom gradnje i Izjavu, koju daje osoba koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje pravne osobe, da ima zaposlenog voditelja projekta kako bi sukladno Zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN br. 78/15) imao pravo izvršavati predmetni ugovor.
      Gospodarski subjekt može koristiti predložak Izjave koja se nalazi u poglavlju 61.
      b) Strana pravna osoba sa sjedištem u drugoj državi ugovornici Europskog gospodarskog prostora može u Republici Hrvatskoj trajno (preko podružnice) obavljati poslove upravljanja projektom gradnje pod istim uvjetima kao i pravna osoba sa sjedištem u Republici Hrvatskoj odnosno mora biti registrirana za obavljanje poslova upravljanja projektom gradnje sukladno Zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN 78/15).
      U tu svrhu strana pravna osoba dostavlja:
      1. Izvadak iz sudskog registra Republike Hrvatske, iz kojeg mora biti vidljivo da su gospodarski subjekt osnivač i podružnica registrirani za obavljanje poslova upravljanja projektom gradnje kako bi sukladno Zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN 78/15) imali pravo izvršavati predmetni ugovor i
      2. Izjavu, koju daje osoba koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje pravne osobe, da pravna osoba ima zaposlenog voditelja projekta.
      Gospodarski subjekt može koristiti predložak Izjave koja se nalazi u poglavlju 61.;
      c) Strana pravna osoba sa sjedištem u drugoj državi ugovornici Europskog gospodarskog prostora može u Republici Hrvatskoj na privremenoj ili povremenoj osnovi obavljati one poslove upravljanja projektom gradnje koje je prema propisima države u kojoj ima sjedište ovlaštena obavljati nakon što o tome obavijesti Ministarstvo nadležno za poslove graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske izjavom u pisanom obliku i ishodi Obavijest istog Ministarstva da može na privremenoj i povremenoj osnovi obavljati poslove upravljanja projektom gradnje na području Republike Hrvatske.
      U tu svrhu strana pravna osoba dostavlja:
      1. Odgovarajući dokument iz kojeg mora biti vidljivo pravo obavljanja djelatnosti upravljanja projektom gradnje u državi sjedišta;
      2. Izjavu, koju daje osoba koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta, kojom se gospodarski subjekt obvezuje, u slučaju da njegova ponuda bude odabrana, najkasnije do dana potpisa ugovora, ishoditi i naručitelju dostaviti Obavijest Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske, kojom se stranom gospodarskom subjektu odobrava na privremenoj i povremenoj osnovi obavljati poslove upravljanja projektom gradnje u Republici Hrvatskoj. U protivnom će se smatrati da je odustao od ponude (Gospodarski subjekt može koristiti predložak Izjave koja se nalazi u poglavlju 62.); i
      3. Izjavu, koju daje osoba koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje pravne osobe, da pravna osoba ima zaposlenog voditelja projekta. Gospodarski subjekt može koristiti predložak Izjave koja se nalazi u poglavlju 61.
      d) Strana pravna osoba sa sjedištem u trećoj državi koja u trećoj državi obavlja djelatnost upravljanja projektom gradnje ima pravo u Republici Hrvatskoj pod pretpostavkom uzajamnosti privremeno ili povremeno obavljati djelatnost upravljanja projektom gradnje u skladu sa Zakonom o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN br. 78/15) i drugim posebnim propisima.
      U tu svrhu strana pravna osoba sa sjedištem u trećoj državi dostavlja:
      1. Odgovarajući dokument iz kojeg mora biti vidljivo pravo obavljanja djelatnosti upravljanja projektom gradnje u državi sjedišta;
      2. Izjavu, koju daje osoba koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta, kojom se gospodarski subjekt obvezuje, u slučaju da njegova ponuda bude odabrana, najkasnije do dana potpisa ugovora, ishoditi i naručitelju dostaviti Obavijest Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske, kojom se stranom gospodarskom subjektu odobrava na privremenoj i povremenoj osnovi obavljati poslove upravljanja projektom gradnje u Republici Hrvatskoj. U protivnom će se smatrati da je odustao od ponude (Gospodarski subjekt može koristiti predložak Izjave koja se nalazi u poglavlju 62); i
      3. Izjavu, koju daje osoba koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje pravne osobe, da pravna osoba ima zaposlenog voditelja projekta. Gospodarski subjekt može koristiti predložak Izjave koja se nalazi u poglavlju 61.
      Uvjet uzajamnosti provjerava sam naručitelj nakon zaprimanja ponuda i ponuditelji nisu obvezni u tu svrhu dostavljati dokaz. Pretpostavka uzajamnosti ne primjenjuje se na državljane države članice Svjetske trgovinske organizacije.
      III.2.2)Ekonomska i financijska sposobnost
      Informacije i formalnosti potrebne za ocjenjivanje ispunjenja zahtjeva: U svrhu dokazivanja financijske sposobnosti ponuditelji trebaju dostaviti Izjavu o ukupnom prometu gospodarskog subjekta, prema obrascu koji se nalazi u poglavlju 62. ove Dokumentacije za nadmetanje. Izjava o ukupnom prometu mora biti potpisana od ovlaštene osobe ponuditelja. Kao privitak predmetnoj Izjavi gospodarski subjekt dužan je priložiti BON 1 i račun dobiti i gubitka, odnosno odgovarajući financijski izvještaj, ako je njihovo objavljivanje propisano u državi sjedišta gospodarskog subjekta, za posljednju dostupnu financijsku godinu. U slučaju zajednice ponuditelja visina ukupnog prometa može se dokazati kumulativno, zbrajanjem prometa pojedinih članova zajednice ponuditelja, do potrebne minimalne visine prometa određene ovom točkom.
      U svrhu dokazivanja ovog uvjeta financijske sposobnosti ponuditelji trebaju dostaviti dokument izdan od bankarskih ili drugih financijskih institucija (BON2/SOL2 ili slično) kojim se dokazuje da njegov glavni račun nije bio u blokadi više od 7 dana u prethodnih 6 mjeseci. Datum od kojeg se računa ispunjavanje postavljenog uvjeta financijske sposobnosti može biti bilo koji datum nakon objave poziva na nadmetanje.
      Ako gospodarski subjekt ima više od 1 računa za redovno poslovanje, dužan je dostaviti obrazac BON-2/SOL-2 ili slično za glavni račun (račun za izvršenje). Glavni račun je račun za redovno poslovanje na kojem se izvršavaju nalozi za plaćanje zakonskih obveza i javnih prihoda, nalozi za naplatu vrijednosnih papira i instrumenata osiguranja plaćanja te nalozi s naslova izvršenja sudskih odluka i drugih ovršnih isprava i na kojem se vodi evidencija o neizvršenim osnovama za plaćanje.
      Dokaz mora biti ovjeren žigom i potpisom od strane bankarske ili druge financijske institucije. Ako iz opravdanog razloga gospodarski subjekt nije u mogućnosti dostaviti dokument o financijskoj sposobnosti koji je naručitelj tražio, on može dokazati financijsku sposobnost i bilo kojim drugim dokumentom čiju će prikladnost naručitelj ocijeniti tijekom pregleda i ocjene ponuda.
      Gospodarski subjekti sa sjedištem izvan Republike Hrvatske uvjet iz ovog poglavlja dokazuju jednakovrijednim dokumentom koji sadrži sve podatke potrebne za utvrđivanje ispunjavanja uvjeta. Ukoliko u zemlji sjedišta ponuditelja nije moguće ishoditi odgovarajući dokument sa svim podacima potrebnim za utvrđivanje ispunjenja uvjeta iz ove točke, tada gospodarski subjekt dostavlja dokument sa svim podacima koje može dobiti te izjavu potpisanu od ovlaštene osobe ponuditelja u kojoj stoji koje podatke nije moguće dobiti u njegovoj zemlji sjedišta.
      Sposobnost iz poglavlja 23.2.2. ponuditelj/članovi zajednice ponuditelja (u slučaju zajednice ponuditelja) i podizvoditelji (ako se samostalni ponuditelj ili zajednica ponuditelja oslanja na financijsku sposobnost podizvoditelja) dokazuju zajednički (kumulativno). U slučaju da ponuditelj dostavlja dokazne dokumente u kojima je iznos izražen u EUR ili drugoj stranoj valuti, primjenjuje se srednji tečaj Hrvatske narodne banke na dan objave Dokumentacije za nadmetanje.
      Minimalna(e) razina(e) sposobnosti koja se zahtijeva: Ponuditelj mora u postupku javne nabave dokazati da je ostvario prosječan godišnji promet u posljednje 3 dostupne financijske godine (ovisno o datumu osnivanja ili početka obavljanja djelatnosti gospodarskog subjekta, ako je informacija o ovim prometima dostupna) minimalno u iznosu procijenjene vrijednosti nabave (bez PDV-a).
      Ponuditelj ispunjava uvjet solventnosti ako njegov glavni račun nije bio u blokadi više od 7 dana u prethodnih 6 mjeseci od bilo kojeg datuma nakon objave poziva na nadmetanje.
      Traženim dokazom financijske sposobnosti, gospodarski subjekt dokazuje da ima stabilno financijsko poslovanje na način da ne može dovesti u pitanje izvršenje svojih ugovornih obveza, a posljedično tome i izvršenje obveza naručitelja prema krajnjim korisnicima svojih usluga. Procjena naručitelja je da je blokada računa dulja od 7 dana ukupno u prethodnih 6 mjeseci pokazatelj da gospodarski subjekt nije u mogućnosti podmirivati svoje tekuće dospjele obveze, što posljedično može dovesti do nemogućnosti izvršavanja ugovora prema naručitelju sukladno Dokumentaciji za nadmetanje i ponudi.
      III.2.3)Tehnička sposobnost
      Informacije i formalnosti potrebne za ocjenjivanje ispunjenja zahtjeva:
      23.3.1. Popisom ugovora o uslugama izvršenih u godini u kojoj je započeo postupak javne nabave i tijekom 4 godine koje prethode toj godini s iznosom i datumom pružene usluge te nazivom druge ugovorne strane.
      Popis mora sadržavati iznos i datum pružene usluge te naziv druge ugovorne strane. Ako je druga ugovorna strana naručitelj u smislu Zakona o javnoj nabavi, popis mora sadržavati ili mu kao dokaz mora biti priložena potvrda izdana ili potpisana od naručitelja. Ako je druga ugovorna strana privatni subjekt, popis kao dokaz o uredno pruženoj usluzi sadrži ili mu se prilaže potvrda tog subjekta, a u nedostatku iste vrijedi izjava gospodarskog subjekta uz dokaz da je potvrda zatražena. Ako je potrebno, naručitelj može izravno od druge ugovorne strane zatražiti provjeru istinitosti potvrde.
      Potvrde moraju sadržavati podatke u vrsti pružene usluge, ugovornim stranama, vrijednost usluga, datum i mjesto izvođenja usluga te navod jesu li usluge uredno izvršene u skladu s Ugovorom;
      23.3.2. Izjavom s podacima o stručnim osobama odgovornim za pružanje usluge, odnosno osobama koje će sudjelovati u realizaciji usluga s dokazima o njihovim obrazovnim i stručnim kvalifikacijama, neovisno o tome pripadaju li oni gospodarskom subjektu ili ne;
      23.3.3. Naručitelj je odredio 4 profila stručnjaka te iskustvo i specifična znanja koja moraju imati kako bi osigurali kvalitetno pružanje usluga koje su predmet nabave. Traženim profilima ključnih stručnjaka naručitelj želi osigurati adekvatnu razinu usluge, s obzirom na tehničke specifičnosti predmeta nabave, kao i specifično projektno okruženje. Riječ je o infrastrukturnom objektu u lancu gospodarenja otpadom, koji se sufinancira od strane EU strukturnih fondova, a čije će se izvođenje ugovarati prema FIDIC modelu ugovaranja. Stoga se od gospodarskih subjekata traži iskustvo kojim će se osigurati kvalitetno izvršenje ugovornih obaveza.
      Ponuditelj mora imati tim sastavljen od stručnjaka navedenih u nastavku, s tim da u timu mora biti uključen svaki od profila. 1 osoba ne može obavljati više od 1 funkcije.
      Ukoliko se prilikom analiza ponuda utvrdi da ponuditeljev tim ne zadovoljava uvjete iz ove Dokumentacije za nadmetanje, ponuda će biti odbijena. Samo one stručne osobe koje će zadovoljiti tražene kriterije bit će uzete u obzir.
      Osobe koje ponuditelj navede u ponudi kao osobe odgovorne za pružanje usluga, moraju zaista i sudjelovati kao stručne osobe u projektu. Ukoliko ponuditelj neće imati na raspolaganju stručnjaka kojeg je naveo u ponudi, može odrediti nekog drugog stručnjaka za sudjelovanje u projektu, ako taj drugi stručnjak ima sve kvalifikacije, spremu, struku i iskustvo kao i prvotno određeni stručnjak. Postupak zamjene stručnjaka određen je člankom 3.7.1. ugovora. Odabrani ponuditelj neće angažirati zamjensku osobu prije odobrenja naručitelja. Ukoliko predložena osoba ne zadovolji prethodno postavljen uvjet, odabrani ponuditelj će predložiti drugu osobu.
      Minimalna(e) razina(e) sposobnosti koja se zahtijeva:
      Potvrdama koje je priložio u svojoj ponudi, a koje su izdane ili potpisane od strane naručitelja u smislu Zakona o javnoj nabavi ili koje su izdane od privatnog subjekta ili priloženim izjavama gospodarskog subjekta o uredno izvršenim Ugovorima uz dokaz da je potvrda zatražena, ponuditelj mora dokazati da je uredno izvršio sljedeće:
      — najmanje 1, a najviše kumulativno 3 ugovora o pružanju usluga upravljanja projektom gradnje infrastrukturnih građevina i/ili tehničke pomoći na projektu gradnje infrastrukturnih građevina i/ili inženjerskih konzultantskih usluga na provedbi projekta gradnje infrastrukturnih građevina, uz uvjet da je njihov zbrojeni iznos jednak ili veći od polovine procijenjene vrijednosti nabave. Od toga:
      — najmanje 1 od prethodno navedenih ugovora mora biti vezan za izgradnju centra za gospodarenje otpadom, s postrojenjem za mehaničko-biološku obradu otpada i plohom za odlaganje otpada i/ili industrijskog postrojenja i/ili infrastrukturnih građevina za obradu otpada, vrijednosti izvedenih radova najmanje 130 000 000 HRNK, te
      — najmanje 1 od prethodno navedenih ugovora mora biti vezan za usluge upravljanja projektom gradnje.
      — prethodna 2 uvjeta mogu biti dokazana na istom ili na 2 različita ugovora.
      Infrastrukturni objekti definirani su odredbama Zakona o prostornom uređenju (NN br. 153/13).
      Obrazloženje:
      Projekt realizacije II faze CGO Bikarac iznimno je složen projekt u tehničkom i u smislu upravljanja ugovorom o projektiranju i građenju, te je stoga naručitelj iskoristio pravo zahtijevati više razine tehničke i stručne sposobnosti, sukladno članku 9. stavku 7. Uredbe o načinu izrade i postupanju s dokumentacijom za nadmetanje i ponudama (NN br. 10/12). Procjena je naručitelja da se zbog složenosti samog projekta i usluga vezanih uz predmet nabave, a uslijed kritične važnosti predmetnih usluga za njegovu uspješnu realizaciju, od ponuditelja očekuje adekvatno prethodno iskustvo na projektima koji su relevantni prema vrsti i vrijednosti građevine te izvršenom opsegu usluge (130 000 000 HRK odgovara procijenjenoj vrijednosti radova na izgradnji MBO postrojenja i pratećih objekata na CGO Bikarac).
      U slučaju da ponuditelj dostavlja dokazne dokumente u kojima su iznosi izraženi u EUR ili drugoj stranoj valuti, za potrebe provjere sukladnosti s kriterijima primjenjuje se srednji tečaj Hrvatske narodne banke na dan objave Dokumentacije za nadmetanje.
      Predložak Popisa ugovora o uslugama nalazi se u poglavlju 58. ove Dokumentacije za nadmetanje.
      Svi dokazi i dokumenti traženi u poglavljima 21. i 22. ove Dokumentacije za nadmetanje mogu se dostaviti u neovjerenoj preslici. Neovjerenom preslikom smatra se i neovjereni ispis elektroničke isprave.
      Gospodarski subjekt dužan je u ponudi dostaviti Izjavu (prema predlošku u prilogu – poglavlje 59.) u kojoj mora navesti osobe odgovorne za pružanje usluga (ključne stručnjake i ostale članove konzultantskog tima). Izjava mora biti ovjerena od strane gospodarskog subjekta (potpis osobe ovlaštene na zastupanje i žig, ukoliko je isti obavezan u zemlji gospodarskog subjekta).
      Stručni kadar koji ponuditelj mora imati na raspolaganju s traženim uvjetima je naveden u nastavku.
      Stručnjak 1: Voditelj projekta i tehničke pomoći
      (i) Visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u znanstvenom polju građevinarstva, zvanje: dipl. ing. građ., mag. ing. aedif., struč. spec. ing. aedif.; i
      (ii) Minimalno 8 godina staža u struci, od čega minimalno 5 godina na konzultantskim poslovima, odnosno poslovima nadzora i/ili vođenja projekta i/ili tehničke podrške pri vođenju projekata i/ili pružanja usluga tehničkog savjetovanja na izgradnji infrastrukturnih građevina; i
      (iii) Posjedovanje dokaza o potrebnim znanjima iz područja upravljanja projektima sukladno Pravilniku o potrebnim znanjima iz područja upravljanja projektima (Narodne novine broj 85/15); i
      (iv) Posjedovanje Uvjerenja odgovarajuće komore o upisu u Evidenciju voditelja projekata u skladu s člankom 30. Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju (NN br. 78/15); i
      (v) Minimalno 2 izvršena ugovora vezana za usluge vođenja projekta izgradnje infrastrukturnih građevina ili industrijskih postrojenja ili tehničke pomoći pri vođenju projekta izgradnje infrastrukturnih građevina ili industrijskih postrojenja; ili inženjerskih konzultantskih usluga na provedbi projekta izgradnje infrastrukturnih građevina ili industrijskih postrojenja, od kojih 1 ugovor mora biti vezan za izgradnju objekta za obradu otpada, vrijednosti izvedenih radova najmanje 130 000 000 HNK; i
      (vi) Minimalno 2 izvršena ugovora o konzultantskim uslugama na izgradnji infrastrukturnih građevina na kojima je gradnja provedena prema FIDIC tipu ugovora za građenje na kojima je kandidat bio u ulozi Inženjera, od kojih minimalno 1 ugovor mora biti na izgradnji objekta iz područja gospodarenja otpadom.
      Stručnjak 2: Stručnjak za gospodarenje otpadom
      (i) Visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u trajanju od minimalno 4 godine u znanstvenom polju tehničkih ili biotehničkih znanosti; i
      (ii) Minimalno 5 godina staža u struci, od čega minimalno 3 godina na stručnim poslovima vezanim uz gospodarenje otpadom; i
      (iii) Minimalno 1 izvršen ugovor vezan za usluge izrade elaborata koji se odnosi na gospodarenje otpadom, u poziciji nositelja izrade elaborata; i
      (iv) Minimalno 1 izvršen ugovor vezan za usluge izrade studije izvodljivosti iz područja gospodarenja otpadom, u poziciji voditelja izrade studije; i
      (v) Minimalno 1 izvršen ugovor vezan za usluge izrade dokumentacije za provedbu projekta izgradnje/sanacije objekata za gospodarenje otpadom, u funkciji voditelja izrade dokumentacije.
      Stručnjak 3: Stručnjak za građevinarstvo
      (i) Visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u znanstvenom polju građevinarstva, zvanje: dipl. ing. građ., mag. ing. aedif., struč. spec. ing. aedif.; i
      (ii) Minimalno 10 godina staža u struci, od čega minimalno 5 godina na poslovima projektiranja i/ili poslovima stručnog nadzora i/ili vođenja projekta i/ili tehničke podrške pri vođenju projekata i/ili pružanja usluga tehničkog savjetovanja na izgradnji objekata za gospodarenje otpadom; i
      (iii) Minimalno 1 izvršen ugovor u ulozi projektanta glavnog i/ili izvedbenog građevinskog projekta na projektiranju objekata za gospodarenje otpadom koji je sadržavao izgradnju nove plohe za odlaganje neopasnog otpada; i
      (iv) Minimalno 1 izvršen ugovor u ulozi stručnog nadzora na izgradnji objekata za gospodarenje otpadom koji je sadržavao izgradnju nove plohe za odlaganje neopasnog otpada.
      Stručnjak 4: Stručnjak za pravna pitanja
      Stručnjak 4 savjetovat će naručitelja u domeni pravnih pitanja vezanih uz ugovorna prava i obveze po svim aktivnostima unutar Projekta. Predviđeno prisustvo stručnjaka 4 na lokaciji izvođenja radova: po svakom pozivu Naručitelja uz obrazloženu potrebu za njegovim prisustvom.
      Zahtjevi kvalifikacije za Stručnjaka 4:
      — Visoka stručna sprema odnosno završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u znanstvenom polju prava.
      Minimalno 8 godina radnog iskustva, od čega minimalno 5 godina na poslovima pravnog savjetovanja gospodarskih subjekata, vezano za realizaciju ugovora izgradnje objekata i to:
      — pravno savjetovanje gospodarskih subjekata u području javne nabave vezane na usluge gradnje od čega minimalno 2 ugovora moraju biti realizirana prema FIDIC tipu ugovora.
      Sve traženo u ovom poglavlju za ključne stručnjake 1 – 4 treba biti jasno vidljivo iz životopisa. Kao referentni ugovori za dokazivanje sposobnosti ključnih stručnjaka priznaju se isključivo završeni ugovori, odnosno oni na kojima su do kraja izvršene sve ugovorne obveze koje su bile predmet angažmana ključnog stručnjaka na projektu. Ugovori koji su u tijeku i nisu završeni neće se priznavati za dokaz iskustva ključnih stručnjaka.
      Naručitelj tijekom procesa evaluacije ponuda pridržava pravo kontaktirati kontakt osobu ili nekog drugog ovlaštenog predstavnika naručitelja za provjeru točnosti podataka prikazanih u životopisu. U slučaju dostave neistinitih podataka, naručitelj će isključiti ponuditelja sukladno odredbama čl. 92. i 93. Zakona o javnoj nabavi.
      Pojedina osoba može biti kandidirana kao ključni stručnjak samo za jednu poziciju 1 – 4.
      Obrazloženje:
      Naručitelj je prepoznao 4 ključna profila stručnjaka koji su mu potrebni u cilju osiguranja uspješne realizacije projekta. Traženim dokazima stručnjaci ponuditelja dokazuje iskustvo u izvođenju traženih kompleksnih usluga te time osigurava naručitelju da izvršenje tih specifičnih ugovornih obveza neće biti dovedeno u pitanje, kao i da će realizacija kompletnog procesa realizacije projekta biti na razini tražene kvalitete.
      S obzirom na predmet nabave, za kvalitetno i cjelovito ispunjenje usluga, kao i realizacije kompletnog procesa izgradnje u predviđenom roku, potrebno je da ključni stručnjaci ponuditelja posjeduju značajno radno te profesionalno iskustvo, odnosno da dokažu da su uredno ispunili tražene značajne usluge relevantne za poziciju na projektu za koju se nominiraju.
      Stručnjak 1 (Voditelj projekta i tehničke pomoći) ujedno izvršava ulogu voditelja projekta prema odredbama Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN br. 78/15). Sukladno zahtjevima predmeta nabave, od njega se očekuje adekvatno radno iskustvo na upravljanju projektima gradnje, uključujući i primjenu najbolje prakse iz područja međunarodno priznate metodologije vođenja projekata zbog mogućnosti kvalitetne koordinacije velikog broja dionika koji su uključeni u projekt (naručitelj, više izvođača i njihovi projektanti, više nadzora, FZOEU, nadležna javno-pravna tijela, Grad Šibenik, ŠKŽ…), a sve s ciljem uspješne realizacije projekta. Također se očekuje adekvatno radno iskustvo na obavljanju konzultantskih usluga na vodećoj funkciji inženjera prema FIDIC-ovim uvjetima ugovora, budući se po istom modelu ugovora gradnja predmetnih objekata, a naručitelj samostalno ne posjeduje stručno znanje iz tog područja.
      Stručnjak 2 (Stručnjak za gospodarenje otpadom) bit će zadužen za tehničku pomoć naručitelju iz područja razrade novog procesa gospodarenja otpadom za cijeli obuhvat projekta. Stoga se od njega očekuje adekvatno radno iskustvo na poslovima planiranja i realizacije sustava gospodarenja otpadom i upravljanjem tokovima otpada, s dodatnim naglaskom na iskustvo na projektima sufinanciranim iz EU fondova kao što je i predmet nabave, kako bi se Naručitelju mogla pružiti pravovremena i potpuna stručna pomoć.
      Stručnjak 3 (Stručnjak za građevinarstvo) pružat će tehničku pomoć Naručitelju iz inženjerskog područja reguliranog stručnim uslugama u građevinarstvu: tehničkog savjetovanja, projektiranja i stručnog nadzora, te se stoga traži adekvatno radno iskustvo iz područja izgradnje objekata za gospodarenje otpadom. Budući da su između ostaloga predmet projekta projektiranje i građenje po projektima izvođača, te je jedan od sudionika u projektu i nadzor koji se ugovara u sklopu zasebnog ugovora, procjena je naručitelja da u timu tehničke pomoći mora imati kompetentnu osobu s adekvatnim iskustvom na tim stručnim poslovima.
      Stručnjak 4 (Stručnjak za pravna pitanja) savjetovat će naručitelja u domeni pravnih pitanja vezanih uz ugovorna prava i obveze po svim aktivnostima unutar Projekta. Predviđeno prisustvo stručnjaka 4 na lokaciji izvođenja radova: po svakom pozivu naručitelja uz obrazloženu potrebu za njegovim prisustvom.
      Ponuditelj u ponudi mora dostaviti Izjavu s popisom stručnih osoba kojoj se prilažu:
      1. Životopisi i diplome predloženih stručnih osoba koje će sudjelovati u projektu, iz kojih se vidi obrazovanje te stečeno iskustvo navedeno u Izjavi. Životopisi moraju biti pripremljeni na obrascu danom u poglavlju 60., te potpisani od strane stručnjaka, kao i ovjereni od strane poslodavca (potpis osobe ovlaštene na zastupanje i žig, ako je predviđen u zemlji sjedišta gospodarskog subjekta); i
      2. Za Stručnjaka 1 – Voditelj projekta: Uvjerenje odgovarajuće komore o upisu u Evidenciju voditelja projekata.
      Obavljanje poslova i djelatnosti upravljanja projektom gradnje
      Sukladno članku 37. Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN br. 78/15) voditelj projekta može biti fizička osoba koja: ima najmanje 8 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima s obrazovanjem iz područja arhitekture, građevinarstva, elektrotehnike ili strojarstva, koja je završila preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij kojim se stječe akademski naziv magistar, magistar inženjer ili koja je uspješno završila odgovarajući specijalistički diplomski stručni studij iz navedenih područja kojim se stječe stručni naziv stručni specijalist inženjer ako je tijekom cijelog svog studija stekla najmanje 300 ECTS bodova, odnosno koja je na drugi način propisan posebnim propisom stekla odgovarajući stupanj obrazovanja i koja ima potrebna znanja iz područja upravljanja projektima.
      Voditelj projekta ima potrebna znanja iz područja upravljanja projektima ako ima:
      — međunarodno priznatu ovjeru sposobnosti za upravljanje projektom, ili
      — obrazovanje iz područja arhitekture, građevinarstva, elektrotehnike ili strojarstva s obrazovnim programom koji uključuje najmanje 30 ECTS bodova iz područja relevantnih za upravljanje projektima gradnje.
      Sukladno članku 2. Pravilnika o potrebnim znanjima iz područja upravljanja projektima (NN br. 85/15) međunarodno priznati sustavi ovjere sposobnosti upravljanja projektima su:
      — sustav ovjere sposobnosti Međunarodne organizacije za upravljanje projektima (International Project Management Association, IPMA), sa sjedištem u Švicarskoj, i
      — sustav ovjere sposobnosti Instituta za upravljanje projektima (Project Management Institute, PMI) sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama.
      Sukladno članku 4. Pravilnika o potrebnim znanjima iz područja upravljanja projektima (NN br. 85/15) obrazovni programi koji osiguravaju potrebna znanja iz upravljanja projektima u području arhitekture, građevinarstva, elektrotehnike ili strojarstva su oni programi koji uključuju predmete iz:
      — planiranja i kontrole projekata,
      — upravljanja građevinskim projektima (projektima gradnje),
      — ugovornog prava građenja,
      — građevinske regulative,
      — upravljanja ljudskim potencijalima,
      — organizacije poslovnih sustava u graditeljstvu,
      — organizacije građenja.
      Sukladno člancima 3. i 5. Pravilnika o potrebnim znanjima iz područja upravljanja projektima (NN br. 85/15) dokazom o potrebnim znanjima iz područja upravljanja projektima smatra se:
      — dokument o ovjeri sposobnosti (certifikat) koji je izdan od nacionalne članice Međunarodne organizacije za upravljanje projektima iz članka 2. navedenog Pravilnika, neovisno o stupnju ovjere sposobnosti za koji je dokument izdan,
      — dokument o ovjeri sposobnosti (certifikat) koji je izdan od Instituta za upravljanje projektima iz članka 2. navedenog Pravilnika, neovisno o stupnju ovjere sposobnosti za koji je dokument izdan,
      — ovjerena kopija dopunske isprave o studiju ili prijepisa ocjena studija izdana prema posebnom propisu, u kojoj su popisani kao odslušani i položeni svi ili neki od predmeta iz područja relevantnih za upravljanje projektima gradnje. Ukupni zbroj ECTS bodova za te predmete mora iznositi najmanje 30 bodova, a za studije za koje se prema ranijim propisima nisu utvrđivali ECTS bodovi, ukupni zbroj nastavnih sati za te predmete mora iznositi najmanje 360 sati.
      Sukladno člancima 60., 61., 62., 63., 64. i 65. Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN br. 78/15) ovlaštena fizička osoba iz druge države ugovornice EGP-a ima pravo u Republici Hrvatskoj trajno obavljati poslove voditelja projekta u svojstvu ovlaštene osobe pod strukovnim nazivom koje ovlaštene osobe za obavljanje tih poslova imaju u Republici Hrvatskoj, ako je upisana u evidenciju stranih voditelja projekta gradnje odgovarajuće komore, u skladu s posebnim zakonom kojim se uređuje udruživanje u Komoru.
      Ovlaštena fizička osoba iz države ugovornice EGP-a ima pravo u Republici Hrvatskoj povremeno ili privremeno obavljati poslove voditelja projekta u svojstvu odgovorne osobe pod strukovnim nazivom koji ovlaštene osobe za obavljanje tih poslova imaju u Republici Hrvatskoj, ako prije početka 1. posla izjavom u pisanom ili elektroničkom obliku izvijesti o tome odgovarajuću komoru, uz uvjet da:
      — ima stručne kvalifikacije potrebne za obavljanje poslova voditelja projekta u skladu s posebnim zakonom kojim se uređuje priznavanje inozemnih stručnih kvalifikacija i drugim posebnim propisima,
      — je osigurana od profesionalne odgovornosti za štetu koju bi obavljanjem poslova voditelja projekta u svojstvu odgovorne osobe mogla učiniti investitoru ili drugim osobama.
      Uz prethodnu izjavu iz članka 61. navedenog Zakona podnositelj mora priložiti:
      — dokaz o državljanstvu,
      — potvrdu kojom se potvrđuje da u državi ugovornici EGP-a obavlja poslove voditelja projekta u svojstvu ovlaštene osobe,
      — uvjerenje/dokaz o nekažnjavanju, odnosno da nije izrečena mjera privremenog ili trajnog oduzimanja prava na obavljanje profesije, s obzirom da se radi o profesiji iz sigurnosnog sektora,
      — ovlaštenje za obavljanje poslova voditelja projekta u svojstvu odgovorne osobe u državi iz koje dolazi,
      — dokaz da je osiguran od profesionalne odgovornosti, primjereno vrsti i stupnju opasnosti, za štetu koju bi obavljanjem poslova voditelja projekta u svojstvu odgovorne osobe mogao učiniti investitoru ili drugim osobama.
      Ako se u državi iz koje dolazi strana ovlaštena osoba poslovi voditelja projekta obavljaju bez posebnog ovlaštenja, uz prijavu se prilaže dokaz da je podnositelj prijave poslove voditelja projekta u svojstvu odgovorne osobe obavljao u punom ili nepunom radnom vremenu istovjetnog ukupnog trajanja najmanje godinu dana u zadnjih 10 godina u državi članici u kojoj ta profesija nije regulirana.
      Stranoj ovlaštenoj osobi priznaje se sklopljeni ugovor o profesionalnom osiguranju u drugoj državi ugovornici EGP-a, u kojoj ima poslovni nastan, ako je osiguranik pokriven jamstvom koje je jednakovrijedno ili bitno usporedivo s obzirom na namjenu ili pokriće koje se osigurava, pri čemu iznos osiguranja ne može biti manji od 1 000 000 HRK. U slučaju djelomične jednakovrijednosti strana ovlaštena osoba dužna je dodatno se osigurati za pokriće nepokrivenih aspekata: osiguranog rizika, osigurane gornje granice jamstva ili mogućeg isključenja iz pokrića.
      Izjava iz članka 61. navedenog Zakona podnosi se za svaku godinu u kojoj podnositelj namjerava privremeno ili povremeno pružati usluge u Republici Hrvatskoj.
      Komora ocjenjuje je li riječ o povremenom obavljanju poslova u smislu članka 61. navedenog Zakona prema okolnostima pojedinog slučaja.
      Povodom izjave iz članka 61. navedenog Zakona Komora u skladu s odredbama posebnog zakona kojim se uređuje priznavanje inozemnih stručnih kvalifikacija i drugim posebnim propisima provjerava ispunjava li podnositelj propisane uvjete za povremeno, odnosno privremeno obavljanje poslova voditelja projekta u svojstvu odgovorne osobe i o tome izdaje potvrdu. Prilikom podnošenja prve izjave iz članka 61. Zakona Komora obvezno provodi postupak provjere inozemne stručne kvalifikacije u skladu s odredbama posebnog zakona kojima se uređuje priznavanje inozemnih stručnih kvalifikacija i drugim posebnim propisima, s obzirom da se radi o profesijama koje imaju utjecaja na sigurnost.
      Sukladno članku 59. Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN br. 78/15) fizička osoba koja u stranoj državi (država nije ugovornica EGP-a ili članica STO) ima pravo obavljati poslove voditelja projekta ima pravo u Republici Hrvatskoj pod pretpostavkom uzajamnosti trajno obavljati te poslove u svojstvu ovlaštene osobe pod istim uvjetima kao i voditelj projekta, ako ima stručne kvalifikacije potrebne za obavljanje tih poslova u skladu s posebnim zakonom kojim se uređuje priznavanje inozemnih stručnih kvalifikacija i drugim posebnim propisima.
      III.2.4)Podaci o rezerviranim ugovorima
      III.3)Posebni uvjeti za ugovore o javnim uslugama
      III.3.1)Podaci o određenoj profesiji
      Izvršenje usluge ograničeno je za određenu profesiju: da
      Uputa na odgovarajući zakon, drugi propis ili upravnu odredbu: Sukladno Dokumentaciji za nadmetanje.
      III.3.2)Osobe odgovorne za izvršenje usluge
      Pravne osobe moraju naznačiti imena i stručnu kvalifikaciju osoba odgovornih za izvršenje usluga: da

      Odjeljak IV.: Postupak

      IV.1)Vrsta postupka
      IV.1.1)Vrsta postupka
      Otvoreni postupak
      IV.1.2)Ograničenje broja gospodarskih subjekata kojima će se dostaviti poziv na dostavu ponude, na pregovaranje ili na sudjelovanje u dijalogu
      IV.1.3)Smanjivanje broja gospodarskih subjekata tijekom pregovaranja ili dijaloga
      IV.2)Kriteriji za odabir ponude
      IV.2.1)Kriteriji za odabir ponude
      Najniža cijena
      IV.2.2)Podaci o elektroničkoj dražbi
      Provodi se elektronička dražba: ne
      IV.3)Administrativni podaci
      IV.3.1)Evidencijski broj koji je dodijelio javni naručitelj:
      E-VV 3/16
      IV.3.2)Ranija objava(e) vezana uz isti ugovor
      ne
      IV.3.3)Uvjeti za preuzimanje dokumentacije za nadmetanje i dodatne dokumentacije ili opisne dokumentacije
      Dokumentacija se naplaćuje: ne
      IV.3.4)Rok za dostavu ponuda ili zahtjeva za sudjelovanje
      13.2.2017 - 12:00
      IV.3.5)Datum slanja poziva na dostavu ponuda, na pregovaranje ili na sudjelovanje u dijalogu odabranim natjecateljima
      IV.3.6)Jezik(ci) na kojem(ima) ponude ili zahtjevi za sudjelovanje moraju biti sastavljeni
      hrvatski.
      IV.3.7)Rok valjanosti ponude
      danima: 120 (od isteka roka za dostavu ponuda)
      IV.3.8)Uvjeti za javno otvaranje ponuda
      Datum: 13.2.2017 - 12:00

      Mjesto:

      Bikarac d. o. o., Stjepana Radića 100, Šibenik.

       

      Odjeljak VI.: Dopunski podaci

      VI.1)Podaci o obnavljanjima
      Ovaj ugovor će se obnavljati: ne
      VI.2)Podaci o fondovima Europske unije
      Ugovor je u vezi s projektom i/ili programom koji se financira iz fondova Europske unije: da
      Uputa na projekt(e) i/ili program(e): Bikarac II faza – Uspostava cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije.
      VI.3)Dodatni podaci
      VI.4)Žalbeni postupak
      VI.4.1)Tijelo nadležno za žalbeni postupak

      Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave
      95857869241
      Koturaška cesta 43/IV
      10000 Zagreb
      Hrvatska
      E-pošta: MTlbYmZkN1tiZmQlX2k=
      Telefon: +385 14559930
      Internetska adresa: www.dkom.hr
      Telefaks: +385 14559933

      VI.4.2)Podnošenje žalbe
      VI.4.3)Služba od koje se mogu dobiti podaci o podnošenju žalbe
      VI.5)Datum slanja ove objave:
      30.12.2016
    © European Union, http://ted.europa.eu
  • Protected by Copyscape
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

Ausschreibung veröffentlicht 05.01.2017
Zuletzt aktualisiert 05.01.2017
Wettbewerbs-ID 2-252882 Status Kostenpflichtig
Seitenaufrufe 73