loading
  • BG-7600 Тутракан
  • 20.02.2017
  • Ausschreibung
  • (ID 2-253384)

„Инженеринг (проектиране, СМР и авторски надзор) за обект: сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, гр. Тутракан“


 
  • Projektdaten

    maximieren

    Bewerbungsschluss 20.02.2017, 17:00 Bewerbungsschluss
    Verfahren Offenes Verfahren
    Gebäudetyp Staatliche und kommunale Bauten
    Art der Leistung Bauleistung / Objektplanung Gebäude / Energieplanung/ -beratung
    Sprache Bulgarisch
    Aufgabe
    Целта на настоящата обществената поръчка е Община Тутракан да избере изпълнител, който ще обнови сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, находяща се на ул. „Сливница“ № 1, гр. Тутракан. Изпълнението на мерките за енергийна ефективност ще допринесе за по-високо ниво на енергийната ефективност на сградата и намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградата, по-добро качество на предлаганите обществени услуги, модернизация на публичната инфраструктура и стимулиране на градско-селските връзки. В предмета на настоящата обществена поръчка са включени следните основни видове дейности: Изработване на работен проект за сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Тутракан, Изпълнение на СМР и Авторски надзор по време на строителството.
    Leistungsumfang
    Сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ — гр. Тутракан се намира на ул. „Сливница“ № 1 в гр. Тутракан. Тя се състои от 2 тела — учебна кула и административна сграда, изпълнени и въведени в експлоатация през 1977 г. Административната част е двуетажна, като първият етаж е зает от гаражи, технически помещения и кабинети, а втория е изцяло от кабинети със съответния необходим брой санитарни помещения. Свързани са помежду си чрез вертикална комуникация- двураменно стълбище. Гаражите са ориентирани на север-изток, а централния вход към административния блок е ориентиран север- запад. Конструкцията на сградата е масивна — от стоманобетонов скелет, състоящ се от колони, греди и пояси без стоманобетонови шайби. Стените са от тухлена зидария с единични плътни тухли 25 см и преградни зидове 25 см и 12 см Подовите конструкции са от излята стоманобетонова плоча. Фасадите са обработени с пръскана мазилка. Цокълът е от мозайка. Завършващият елемент на кулата представлява метален парапет, силно корозирал от атмосферните влияния. Покривът на сградата е скатен, дървена покривна конструкция с керемиди. Отводняването на покрива е външно със седящ олук, с подходящ наклон на керемидите и водосточните тръби. Целостта на покривната конструкция е нарушена и създава условия за деформации и течове. Подът на входа, стълбището и площадките са изпълнени с мозайка, включително стъпала и чела. Стълбището е с метален парапет. Стените и таванът са с латекс. Състоянието на стълбищната клетка и входът е със висока степен на износване както на стени, тавани, така и на парапетите. Вътрешната и външната дограма е няколко вида според материала- РVС дограма със стъклопакет, дървена дограма със стъклопакет и метални външни врати (гаражни). Отоплението на сградата се осъществява чрез локална котелна инсталация, работеща на твърдо гориво — дърва и въглища, разположена в специално обособено помещение на нивото на гаражите. Участниците следва да имат предвид, че обследването за енергийна ефективност и на техническите характеристики на строежа съдържат само прогнозен обхват и съдържание на дейностите (поради липса на инвестиционен проект). Във връзка с това бъдещият изпълнител на договора за инженеринг, относно настоящата поръчка, следва да изпълни предписаните от обследването за енергийна ефективност и предписаните в обследването на техническите характеристики мерки.
    Целта на настоящата обществената поръчка е Община Тутракан да избере изпълнител, който ще обнови сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, находяща се на ул. „Сливница“ № 1, гр. Тутракан. Изпълнението на мерките за енергийна ефективност ще допринесе за по-високо ниво на енергийната ефективност на сградата и намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградата, по-добро качество на предлаганите обществени услуги, модернизация на публичната инфраструктура и стимулиране на градско-селските връзки.
    Adresse des Bauherren BG-7600 Тутракан
    TED Dokumenten-Nr. 12995-2017

  • Anzeigentext Ausschreibung

    maximieren

    • България-Тутракан: Строителни и монтажни работи

      2017/S 009-012995

      Обявление за поръчка

      Строителство

      Директива 2014/24/ЕС

      Раздел І: Възлагащ орган

      I.1)Наименование и адреси
      Община Тутракан
      000565626
      ул. „Трансмариска“ № 31
      Тутракан
      7600
      България
      Лице за контакт: Елена Балтаджиева, Цветелина Георгиева
      Телефон: +359 86660621
      Електронна поща: MTdtbm1rWmRaZzlbJm1rbmxtJ2hrYA==
      Факс: +359 86660618
      код NUTS: BG325

      Интернет адрес/и:

      Основен адрес: http://tutrakan.egov.bg/TUTRAKAN/home.nsf/pages/bg/home?OpenDocument

      Адрес на профила на купувача: http://109.120.204.206/procurements.aspx?ProviderID=24786c60-6e8b-4093-af0a-0b14e6f77358

      I.2)Съвместно възлагане
      I.3)Комуникация
      Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: http://109.120.204.206/procurements.aspx?ProviderID=24786c60-6e8b-4093-af0a-0b14e6f77358
      Допълнителна информация може да бъде получена от Горепосоченото/ите място/места за контакт
      Офертите или заявленията за участие трябва да бъдат изпратени горепосоченото/ите място/места за контакт
      I.4)Вид на възлагащия орган
      Регионален или местен орган
      I.5)Основна дейност
      Общи обществени услуги

      Раздел ІІ: Предмет

      II.1)Обхват на обществената поръчка
      II.1.1)Наименование:

       

      „Инженеринг (проектиране, СМР и авторски надзор) за обект: сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, гр. Тутракан“.

       

      II.1.2)Основен CPV код
      45000000
      II.1.3)Вид на поръчка
      Строителство
      II.1.4)Кратко описание:

       

      Целта на настоящата обществената поръчка е Община Тутракан да избере изпълнител, който ще обнови сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, находяща се на ул. „Сливница“ № 1, гр. Тутракан. Изпълнението на мерките за енергийна ефективност ще допринесе за по-високо ниво на енергийната ефективност на сградата и намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградата, по-добро качество на предлаганите обществени услуги, модернизация на публичната инфраструктура и стимулиране на градско-селските връзки. В предмета на настоящата обществена поръчка са включени следните основни видове дейности: Изработване на работен проект за сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Тутракан, Изпълнение на СМР и Авторски надзор по време на строителството.

       

      II.1.5)Прогнозна обща стойност
      Стойност, без да се включва ДДС: 213 263.33 BGN
      II.1.6)Информация относно обособените позиции
      Настоящата поръчка е разделена на обособени позиции: не
      II.2)Описание
      II.2.1)Наименование:
      II.2.2)Допълнителни CPV кодове
      71000000
      II.2.3)Място на изпълнение
      код NUTS: BG325
      Основно място на изпълнение:

       

      Сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- гр. Тутракан е разположена в гр. Тутракан, ПИ №73496.501.3168, кв. 77, ул. „Сливница“ № 1.

       

      II.2.4)Описание на обществената поръчка:

       

      Сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ — гр. Тутракан се намира на ул. „Сливница“ № 1 в гр. Тутракан. Тя се състои от 2 тела — учебна кула и административна сграда, изпълнени и въведени в експлоатация през 1977 г. Административната част е двуетажна, като първият етаж е зает от гаражи, технически помещения и кабинети, а втория е изцяло от кабинети със съответния необходим брой санитарни помещения. Свързани са помежду си чрез вертикална комуникация- двураменно стълбище. Гаражите са ориентирани на север-изток, а централния вход към административния блок е ориентиран север- запад. Конструкцията на сградата е масивна — от стоманобетонов скелет, състоящ се от колони, греди и пояси без стоманобетонови шайби. Стените са от тухлена зидария с единични плътни тухли 25 см и преградни зидове 25 см и 12 см Подовите конструкции са от излята стоманобетонова плоча. Фасадите са обработени с пръскана мазилка. Цокълът е от мозайка. Завършващият елемент на кулата представлява метален парапет, силно корозирал от атмосферните влияния. Покривът на сградата е скатен, дървена покривна конструкция с керемиди. Отводняването на покрива е външно със седящ олук, с подходящ наклон на керемидите и водосточните тръби. Целостта на покривната конструкция е нарушена и създава условия за деформации и течове. Подът на входа, стълбището и площадките са изпълнени с мозайка, включително стъпала и чела. Стълбището е с метален парапет. Стените и таванът са с латекс. Състоянието на стълбищната клетка и входът е със висока степен на износване както на стени, тавани, така и на парапетите. Вътрешната и външната дограма е няколко вида според материала- РVС дограма със стъклопакет, дървена дограма със стъклопакет и метални външни врати (гаражни). Отоплението на сградата се осъществява чрез локална котелна инсталация, работеща на твърдо гориво — дърва и въглища, разположена в специално обособено помещение на нивото на гаражите. Участниците следва да имат предвид, че обследването за енергийна ефективност и на техническите характеристики на строежа съдържат само прогнозен обхват и съдържание на дейностите (поради липса на инвестиционен проект). Във връзка с това бъдещият изпълнител на договора за инженеринг, относно настоящата поръчка, следва да изпълни предписаните от обследването за енергийна ефективност и предписаните в обследването на техническите характеристики мерки.

      Целта на настоящата обществената поръчка е Община Тутракан да избере изпълнител, който ще обнови сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, находяща се на ул. „Сливница“ № 1, гр. Тутракан. Изпълнението на мерките за енергийна ефективност ще допринесе за по-високо ниво на енергийната ефективност на сградата и намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградата, по-добро качество на предлаганите обществени услуги, модернизация на публичната инфраструктура и стимулиране на градско-селските връзки.

       

      II.2.5)Критерии за възлагане
      Критериите по-долу
      Критерий за качество - Име: 1. Срок за изработването на работния проект Срп / Тежест: 25
      Критерий за качество - Име: 2. Срок за изпълнение на СМР- Ссмр / Тежест: 25
      Цена - Тежест: 50
      II.2.6)Прогнозна стойност
      Стойност, без да се включва ДДС: 213 263.33 BGN
      II.2.7)Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамична система за покупки
      Продължителност в дни: 220
      Тази поръчка подлежи на подновяване: не
      II.2.10)Информация относно вариантите
      Ще бъдат приемани варианти: не
      II.2.11)Информация относно опциите
      Опции: не
      II.2.12)Информация относно електронни каталози
      II.2.13)Информация относно средства от Европейския съюз
      Обществената поръчка е във връзка с проект и/или програма, финансиран/а със средства от Европейския съюз: да
      Идентификация на проекта: ОПРР „Региони в растеж“ 2014-2020.
      II.2.14)Допълнителна информация

      Раздел ІІІ: Правна, икономическа, финансова и техническа информация

      III.1)Условия за участие
      III.1.1)Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
      Списък и кратко описание на условията:

       

      Участникът следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя, съгласно Закона за Камарата на строителите за изпълнение на строежи, която да му позволява извършването на строителните работи, предмет на настоящата поръчка, а именно: строежи от Първа група, Пета категория или по-висока, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС). Чуждестранните лица следва да са вписани в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или да имат право да извършва такава дейност по законодателството на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария.

      Лицето или лицата попълват Част IV. „Критерий за подбор”, буква „А”, [Годност”, т. 1) от ЕЕДОП, като декларират тези обстоятелства и не са задължени да представя удостоверението за вписване в ЦПРС, т.к. вписаната информация е достъпна по електронен път на http://register.ksb.bg Доказване на изискването: Към датата на сключване на договор вписването в ЦПРС на изпълнителя, членовете на обединението и подизпълнителите, от които се изисква удостоверение, задължително следва да е валидно. Изпълнителят, подизпълнителите и онези съдружници в обединението, за които се изисква вписване в ЦПРС, се задължава(-т) през целия период на изпълнението на договора до извършване на окончателното плащане от възложителя към изпълнителя да поддържа(-т) валидно(-и) вписването си в ЦПРС. Определеният за изпълнител, съдружниците в обединението изпълнител, както и подизпълнители, които ще извършват съответната дейност при изпълнението на договора за обществената поръчка, са длъжни в срок не по- късно от датата на сключване на договора да представят копие от удостоверение от Централния професионален регистър на строителя, което им позволява да изпълняват строителството на обекти Първа група, Пета категория или по-висока, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя и при спазване на чл. 17 от Закона за камарата на строителите.

       

      III.1.2)Икономическо и финансово състояние
      Списък и кратко описание на критериите за подбор:

       

      Участниците да имат застраховка „Професионална отговорност“ с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт.

       

      Изисквано минимално/ни ниво/а:

       

      Участникът трябва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството“ и „Професионална отговорност в проектирането“, която да обхваща категория строеж съобразно предмета на поръчката — първа група, Пета или по-висока категория строежи. За участник, установен/регистриран в Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде съгласно чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът. Застрахователното покритие за проектирането следва да е не по-малко от минимума за строежи първа група, пета категория съгласно чл. 137, ал. 1, т. 5 от ЗУТ — 35 000 BGN, съгласно чл. 5, ал. 1, т. 5 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, а за строителството — следва да е не-по-малко от минимума за строежи първа група, пета категория чл. 137, ал. 1, т. 5 от ЗУТ — 70 000 BGN съгласно чл. 5, ал. 2, т. 5 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството. Застраховката на чуждестранните лица следва да осигурява минимум посоченото застрахователно покритие. В случай на участие на обединение/консорциум, който не е регистриран като самостоятелно юридическо лице, както и в случаите, когато се ползва подизпълнител, застраховката се представя за всеки 1 от членовете на обединението/консорциума, както и за подизпълнителите, които ще изпълняват дейности свързани с проектирането и/или строителството. Лицето или лицата попълват Част IV. „Критерии за подбор“, буква „Б“, „Икономическо и финансово състояние“, т. 5) от ЕЕДОП. Доказва се със: Определеният за изпълнител, съдружници в обединението-изпълнител, както и подизпълнители, които ще извършват съответна дейност при изпълнението на договора за обществената поръчка, са длъжни в срок не по-късно от датата на сключване на договора да представят копие на застраховка по чл. 171 ЗУТ „Професионална отговорност в проектирането и строителството“. За изпълнител, съдружници в обединението-изпълнител, както и подизпълнители, които ще извършват съответна дейност при изпълнението на договора за обществената поръчка, установен/ регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалента на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но направена съгласно законодателството на държавата, където е установен/ регистриран. В настоящата процедура възложителят поставя изискване за предвиждане на солидарна отговорност за изпълнение на поръчката между участника и третото лице, в случаите, когато участникът използва капацитета на трето лице за доказване съответствието с изискването за финансово и икономическо състояние.

       

      III.1.3)Технически и професионални възможности
      Списък и кратко описание на критериите за подбор:

       

      1. Участникът през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертите следва да е изпълнил дейности свързани с услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката. Обемът на извършените дейности не е от значение.

      2. Участникът през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил дейности, свързани със строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката. Обемът на извършените дейности не е от значение.

      3. Участникът следва да разполага с персонал за изпълнение на проектирането и упражняване на авторски надзор с определена професионална компетентност.

      4. Участникът следва да разполага с персонал за изпълнение на строителството, включително такива, които отговарят за контрола на качеството.

       

      Изисквано минимално/ни ниво/а:

       

      1. Участникът през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертите следва да е изпълнил минимум 2 (две) дейности свързани с услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката.

      2. Участникът през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил минимум 2 (две) дейности свързани със строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката. Обемът на извършените дейности не е от значение. Участникът попълва поле 1б) от раздел В: „Технически и професионални способности” в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП — списък на услугите, идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка с посочване на стойностите, датите и получателите. На етап сключване на договор участникът, следва да представи доказателства за извършените услуги съгласно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП. Участникът попълва поле т. 1а) от раздел „В”: „Технически и професионални способности, Част IV. „Критерии за подбор”, от ЕЕДОП — списък на дейностите по строителство с предмет, идентични или сходни с предмета на поръчката. На етап сключване на договор участникът, следва да представи удостоверения за добро изпълнение съгласно чл. 64, ал. 1, т. 1, от ЗОП.

      3. Участникът следва да разполага с персонал за изпълнение на проектирането и упражняване на авторски надзор, както следва: Минимум 8 (осем) специалисти, които ще извършат проектирането и ще участват при упражняването на авторския надзор. Проектантите следва да бъдат по части, както следва: част „Архитектура”, част „Конструктивна”, част „Електрическа”, част „ВИК“, част „ОВК “, част „ПБЗ” проектанти- притежаващ Пълна или ограничена проектантска правоспособност, по част „Пожарна безопасност”, проектант- притежаващ Пълна или ограничена проектантска правоспособност, придружено от Удостоверение за завършен курс по пожарна безопасност съгласно Наредба Iз-1971 от 29.10.2009 г., или следва да притежава Удостоверение за пълна проектантска правоспособност по интердисциплинарна част пожарна безопасност; част „ПУСО”, проектант- притежаващ Сертификат за завършен курс на обучение по Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, и Пълна или ограничена проектантска правоспособност. Участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на ЕЕДОП, като представи Списък на експертите, които са ангажирани за изпълнението на обществената поръчка — проектиране и упражняване на авторски надзор, в който е посочена проф. компетентност на лицата; Данни за удостоверението за пълна или ограничена проектантска правоспособност. Информацията се посочва в Част IV. „Критерии за подбор”, буква „В”, „Технически и професионални способности”, т. 6) от ЕЕДОП.

      4. Участникът следва да разполага с персонал за изпълнение на строителството: Технически ръководител на обекта, който има квалификация съгласно чл. 163а от ЗУТ или еквивалентен, Специалист по безопасност и охрана на труда — координатор по безопасност и здраве, притежаващ Удостоверение по чл. 5, ал. 2 от Наредба № 2 от 2004 г. за минимални изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи или еквивалентен и Експерт по контрол на качеството: Да притежава удостоверение / сертификат за контрол на качеството или еквивалентен документ за чуждестранни лица. Участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на ЕЕДОП, като представи Списък на експертите, които са ангажирани за изпълнението на обществената поръчка — строителството, в който е посочена професионалната компетентност на лицата, в това число: Експерт/специалист, Образование, Професионална квалификация, номер на издадения документ. Информацията се посочва в Част IV. „Критерии за подбор”, буква „В”, „Технически и професионални способности”, т. 2) от ЕЕДОП. Изискванията по т. 3 и т. 4 се доказват по реда на чл. 64, ал. 1, т. 3 и т. 6 от ЗОП.

       

      III.1.5)Информация относно запазени поръчки
      III.2)Условия във връзка с поръчката
      III.2.2)Условия за изпълнение на поръчката:
      III.2.3)Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката

      Раздел ІV: Процедура

      IV.1)Описание
      IV.1.1)Вид процедура
      Открита процедура
      IV.1.3)Информация относно рамково споразумение или динамична система за покупки
      IV.1.4)Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога
      IV.1.6)Информация относно електронния търг
      IV.1.8)Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)
      Обществената поръчка попада в обхвата на Споразумението за държавни поръчки (GPA): не
      IV.2)Административна информация
      IV.2.1)Предишна публикация относно тази процедура
      IV.2.2)Срок за получаване на оферти или на заявления за участие
      Дата: 20/02/2017
      Местно време: 17:00
      IV.2.3)Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати
      IV.2.4)Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие:
      Български
      IV.2.6)Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата
      Продължителност в месеци: 6 (от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)
      IV.2.7)Условия за отваряне на офертите
      Дата: 21/02/2017
      Местно време: 13:00
      Място:

       

      Заседателна зала, нахождаща се в гр. Тутракан, община Тутракан, ул. „Трансмариска“ № 31.

       

      Информация относно упълномощените лица и процедурата на отваряне:

       

      Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.

       

      Раздел VІ: Допълнителна информация

      VI.1)Информация относно периодичното възлагане
      Това представлява периодично повтаряща се поръчка: не
      VI.2)Информация относно електронното възлагане
      VI.3)Допълнителна информация:

       

      1. Финансирането се осъществява по проект „Енергийна ефективност в сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ — гр. Тутракан“, по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001-0110-C01/28.10.2016 г. по приоритетна ос 2: „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“, процедура BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

      2. Схемата за плащане е подробно описана в проекта на договора за изпълнение на поръчката.

      3. Изисквания към личното състояние на участниците: От участие в обществената поръчка се отстранява участник, за който е налице което и да е от обстоятелствата по чл. 54, ал. 1, т. 1, т. 2, т. 3, т. 4, т. 5, т. 6 и т. 7 от Закона за обществените поръчки.

      4. Участниците в настоящата обществена поръчка и контролираните от тях лица следва да не са регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, съгласно чл. 3 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици. Участниците трябва да декларират в ЕЕДОП дали дружеството — участник е регистрирано в юрисдикция с преференциален данъчен режим. В случай че, дружеството — участник е регистрирано в юрисдикция с преференциален данъчен режим, но са приложими изключенията по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКЛТДС, се посочва конкретното изключение. Участникът удостоверява липсата на обстоятелствата по чл. 54, ал. 1, т. 1-7 от ЗОП и липсата на специф. основания за изключване с попълване на ЕЕДОП, в приложимите полета.

      5. Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 5 % (пет процента) от стойността на договора без ДДС. Същата може да се предостави в 1 от следните форми:

      1. Парична сума;

      2. Банкова гаранция;

      3. Застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.

      Гаранцията може да се предостави от името на изпълнителя за сметка на трето лице — гарант. Участникът избира сам формата на гаранцията за изпълнение. Когато избраният за изпълнител е обединение, което не е ЮЛ, всеки от съдружниците в него може да е наредител по банковата гаранция, съответно вносител на сумата на гаранцията или титуляр на застраховката. Участникът, определен за изпълнител на обществената поръчка, представя документа за предоставената гаранция за изпълнение на договора при неговото сключване.

      6. Условия за плащане към избрания изпълнител:

      (1) Заплащане за изготвяне на работен проект:

      1. Авансово плащане — 50 % от стойността по чл. 7, ал. 1, т. 1 в срок до 30 дни след представяне на фактура за размера на авансовото плащане.

      2. Окончателно плащане — 50 % от стойността по чл. 7, ал. 1, т. 1 в срок до 30 дни след представяне на фактура и влязло в сила Разрешение за строеж.

      (2) Заплащане за изпълнение на СМР:

      1. Авансово плащане в размер на 10 % от стойността по чл. 7, ал. 1, т. 2 в срок до 30 дни след подписване на Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа (обр. 2) и представяне на фактура. Авансовото плащане се приспада от първото междинно плащане.

      2. Текущи междинни плащания — до 80 % от стойността по чл. 7, ал. 1, т. 2 в срок до 30 дни след представяне на протокол за приемане на изпълнение СМР /бивш акт обр. 19/, подписан от страните по договора, строителния надзор и представяне на фактура.

      3. Окончателно плащане — в размер на остатъка от стойността по чл. 7, ал. 1, т. 2 в срок до 30 дни след издаване на Удостоверение за въвеждане в експлоатация и представяне на фактура.

      (3) Заплащане на авторски надзор:

      1. Текущи междинни плащания — до 90 % от стойността по чл. 7, ал. 1, т. 3 в срок до 30 дни след реално упражнен авторски надзор, доказан с документи /доклади за положен труд, акт образец № 1/ приложения към техническата спецификация и представяне на фактура.

      2. Окончателно плащане — до 10 % от стойността по чл. 7, ал. 1, т. 3 в срок до 30 дни след за въвеждане в експлоатация на обекта и фактура.

       

      VI.4)Процедури по обжалване
      VI.4.1)Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
      Комисия за защита на конкуренцията
      бул. „Витоша“ № 18
      София
      1000
      България
      Телефон: +359 29884070
      Електронна поща: MTlaZ1pYW2RgZTdaZ1olWV4=
      Факс: +359 29807315

      Интернет адрес:http://www.cpc.bg

      VI.4.2)Орган, който отговаря за процедурите по медиация
      VI.4.3)Подаване на жалби
      Точна информация относно краен срок/крайни срокове за подаване на жалби:

       

      Срокът за обжалване е съгласно част Шеста, Глава двадесет и седма, чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП, в 10-дневен срок от изтичане на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП.

       

      VI.4.4)Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби
      Община Тутракан
      ул. „Трансмариска“ № 31
      Тутракан
      7600
      България
      Телефон: +359 86660618
      Електронна поща: MjEzZ2hnZVReVGEzVSBnZWhmZyFiZVo=
      Факс: +359 86660618

      Интернет адрес:http://tutrakan.egov.bg

      VI.5)Дата на изпращане на настоящото обявление:
      10/01/2017
    © European Union, http://ted.europa.eu
  • Protected by Copyscape
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

Ausschreibung veröffentlicht 13.01.2017
Zuletzt aktualisiert 13.01.2017
Wettbewerbs-ID 2-253384 Status Kostenpflichtig
Seitenaufrufe 44