loading
  • BG-3500 Берковица
  • 02.05.2017
  • Ausschreibung
  • (ID 2-260479)

Инженеринг-проектиране, упражняване на АН и извършване на СМР за постигане на обновяване за енерг. ефект. на обект: МЖС, находяща се в гр. Б-ца, ж.к. Изгрев 1 и 2 във вр. с изпъл. на НПЕЕ на МЖС в гр. Б-ца


 
  • Projektdaten

    maximieren

    Bewerbungsschluss 02.05.2017, 17:00 Bewerbungsschluss
    Verfahren Offenes Verfahren
    Gebäudetyp Wohnungsbau
    Art der Leistung Bauleistung / Technische Ausrüstung / Objektplanung Gebäude
    Sprache Bulgarisch
    Aufgabe
    „Инженеринг — проектиране, упражняване на авторски надзор и извършване на СМР за постигане на обновяване за енергийна ефективност на обект: „Многофамилна жилищна сграда, находяща се в гр. Берковица, ж.к. „Изгрев“, бл. 1 и бл. 2“ във връзка с изпълнението на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Берковица.“.
    Leistungsumfang
    В обхватът на поръчката се включват, следните дейности: 1. Разработване на инвестиц. проект във фаза Работен, както и планове по чл. 156б от ЗУТ. При разработването на проекта и плановете, следва да се спазват изискванията на ЗУТ и Наредба№ 4 от 21.5.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиц. проекти, като изпълнителят се съобрази с изискванията на възложителя, описани в Техн. спецификация, както и технич. правила и норми за проектиране, стандарти, техн. указания, и др., на които следва да отговаря проектната документация и изискванията на НПЕЕМЖС. Към изготвения проект, следва да се представи и КСС, съгласно изискванията на възложителя. Изискванията към съдържанието на отделните проектни части в състава на „работен проект“ и плановете са посочени в Техн. спецификация. Проектите да бъдат изготвени в пет екземпляра на хартиен носител и във формат *.pdf. Обяснителните записки към съответните части и плановете да бъдат на MS Word, Количествено-стойностната сметка се предоставя и във формат Excel и всички части на проекта и плановете /чертежи и схеми/ да бъдат качени на диск. 2. Извършване на СМР: СМР се извършва в съответствие с част трета „Строителство“ от ЗУТ и започва след влизане в сила на разрешението за строеж и след подписване на Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа. Обстоятелствата, свързани със започване, изпълнение и приемане на СМР, и въвеждане на обекта в експлоатация ще се удостоверяват със съставяне и подписване от участниците на съответните актове и протоколи съобразно Наредба № 3 от 31.7.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството. Техн. изпълнение на строителството трябва да бъде изпълнено в съответствие с изискванията на българската норм. уредба, техн. спецификации на вложените в строежа строителни продукти, материали и оборудване, и добрите строителни практики в България и в Европа, както и съгласно изискванията на НПЕЕМЖС. 3. Авторски надзор и съдействие при осигуряване на необходимите съгласувателни и разрешителни документи, изискващи се от националното законодателство: Обектът на обществената поръчка включва и задължението на проектанта да изпълнява задълженията си като проектант, осъществяващ авторски надзор по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа, в съответствие с действащото българско законодателство. Подробно дейностите са описани в Техн. спецификация.
    Обект: МЖС-частна собственост, находяща се в гр. Берковица, ж.к. „Изгрев“, бл. 1 и бл. 2; Идентификатор на сградата № 03928.513.296.1, № 03928.513.296.2 в ПИ 03928.513.296 по кадастралната карта (КК) на гр. Б-ца; Сградата е сглобяема и безскелетна, изградена със стоманобетонова панелна конструкция (ЕПЖС), строена през 1979 г. Съставена е от 2 секции, като всяка от тях е с отделен самостоятелен вход. Всеки от входовете разполага със 7 надземни нива и сутерен. Главната носеща конструкция се състои от следните основни конструктивни елементи разделени в групи съгласно технологията на монтаж: Хоризонтални елементи — подови панели и вертикални елементи — стенни панели. Съгласно номенклатурите се разделят на следните типове: фасадни носещи и неносещи, фасадни калканни, вътрешни носещи, вътрешни неносещи(разпределителни) и стълбищни рамена и площадки. Многофамилната жилищна сграда се състои от осем етажа, от които надземни: 7, полуподземни: 1, подземни: 0 с общо 42 броя апартаменти, разположени по 3 на всеки жилищен етаж. Сградата е със застроената площ от 414,84 кв. м и разгъната застроена площ (РЗП) — 3 806,12 кв. м. Сградата представлява първа група, трета категория строеж, вид на собствеността — частна — сдружение на собствениците /СС/ „Детелина 2015 — Берковица“, гр. Берковица, ж.к. „Изгрев“ бл. 1, бл. 2, с Булстат 176833405.
    Прогнозната стойност на поръчката е 456 733 BGN без ДДС, разпределени, както следва: Изготвяне на технически инвестиционен проект във фаза работен и извършване на АН-19 030 BGN без ДДС и СМР- 437 703 BGN без ДДС.
    Adresse des Bauherren BG-3500 Берковица
    TED Dokumenten-Nr. 115473-2017

  • Anzeigentext Ausschreibung

    maximieren

    • България-Берковица: Строителни и монтажни работи

      2017/S 062-115473

      Обявление за поръчка

      Строителство

      Директива 2014/24/ЕС

      Раздел І: Възлагащ орган

      I.1)Наименование и адреси
      Кмета на Община Берковица - публичен възложител по чл. 5, ал. 2, т. 9 от ЗОП
      000320559
      пл. „Йордан Радичков“ № 4
      Берковица
      3500
      България
      Лице за контакт: инж. Мая Горанова-гл. експерт „ЕФПП“ при ОбА-Берковица
      Телефон: +359 95389129
      Електронна поща: MTVqXTtdYG1manFkb25cKV5qaA==
      Факс: +359 95388405
      код NUTS: BG312

      Интернет адрес/и:

      Основен адрес: http://www.berkovitsa.bg/

      Адрес на профила на купувача: http://berkovitsa.bg/profil_new/?p=5511

      I.2)Съвместно възлагане
      I.3)Комуникация
      Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: http://berkovitsa.bg/profil_new/?p=5511
      Допълнителна информация може да бъде получена от Горепосоченото/ите място/места за контакт
      Офертите или заявленията за участие трябва да бъдат изпратени горепосоченото/ите място/места за контакт
      I.4)Вид на възлагащия орган
      Регионален или местен орган
      I.5)Основна дейност
      Общи обществени услуги

      Раздел ІІ: Предмет

      II.1)Обхват на обществената поръчка
      II.1.1)Наименование:

       

      Инженеринг-проектиране, упражняване на АН и извършване на СМР за постигане на обновяване за енерг. ефект. на обект: МЖС, находяща се в гр. Б-ца, ж.к. Изгрев 1 и 2 във вр. с изпъл. на НПЕЕ на МЖС в гр. Б-ца.

       

      II.1.2)Основен CPV код
      45000000
      II.1.3)Вид на поръчка
      Строителство
      II.1.4)Кратко описание:

       

      „Инженеринг — проектиране, упражняване на авторски надзор и извършване на СМР за постигане на обновяване за енергийна ефективност на обект: „Многофамилна жилищна сграда, находяща се в гр. Берковица, ж.к. „Изгрев“, бл. 1 и бл. 2“ във връзка с изпълнението на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Берковица.“.

       

      II.1.5)Прогнозна обща стойност
      Стойност, без да се включва ДДС: 456 733.00 BGN
      II.1.6)Информация относно обособените позиции
      Настоящата поръчка е разделена на обособени позиции: не
      II.2)Описание
      II.2.1)Наименование:
      II.2.2)Допълнителни CPV кодове
      45000000
      45200000
      71500000
      71300000
      71315000
      II.2.3)Място на изпълнение
      код NUTS: BG312
      Основно място на изпълнение:

       

      Гр. Берковица, общ. Берковица, ж.к. „Изгрев“ бл. 1 и бл. 2.

       

      II.2.4)Описание на обществената поръчка:

       

      В обхватът на поръчката се включват, следните дейности: 1. Разработване на инвестиц. проект във фаза Работен, както и планове по чл. 156б от ЗУТ. При разработването на проекта и плановете, следва да се спазват изискванията на ЗУТ и Наредба№ 4 от 21.5.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиц. проекти, като изпълнителят се съобрази с изискванията на възложителя, описани в Техн. спецификация, както и технич. правила и норми за проектиране, стандарти, техн. указания, и др., на които следва да отговаря проектната документация и изискванията на НПЕЕМЖС. Към изготвения проект, следва да се представи и КСС, съгласно изискванията на възложителя. Изискванията към съдържанието на отделните проектни части в състава на „работен проект“ и плановете са посочени в Техн. спецификация. Проектите да бъдат изготвени в пет екземпляра на хартиен носител и във формат *.pdf. Обяснителните записки към съответните части и плановете да бъдат на MS Word, Количествено-стойностната сметка се предоставя и във формат Excel и всички части на проекта и плановете /чертежи и схеми/ да бъдат качени на диск. 2. Извършване на СМР: СМР се извършва в съответствие с част трета „Строителство“ от ЗУТ и започва след влизане в сила на разрешението за строеж и след подписване на Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа. Обстоятелствата, свързани със започване, изпълнение и приемане на СМР, и въвеждане на обекта в експлоатация ще се удостоверяват със съставяне и подписване от участниците на съответните актове и протоколи съобразно Наредба № 3 от 31.7.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството. Техн. изпълнение на строителството трябва да бъде изпълнено в съответствие с изискванията на българската норм. уредба, техн. спецификации на вложените в строежа строителни продукти, материали и оборудване, и добрите строителни практики в България и в Европа, както и съгласно изискванията на НПЕЕМЖС. 3. Авторски надзор и съдействие при осигуряване на необходимите съгласувателни и разрешителни документи, изискващи се от националното законодателство: Обектът на обществената поръчка включва и задължението на проектанта да изпълнява задълженията си като проектант, осъществяващ авторски надзор по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа, в съответствие с действащото българско законодателство. Подробно дейностите са описани в Техн. спецификация.

      Обект: МЖС-частна собственост, находяща се в гр. Берковица, ж.к. „Изгрев“, бл. 1 и бл. 2; Идентификатор на сградата № 03928.513.296.1, № 03928.513.296.2 в ПИ 03928.513.296 по кадастралната карта (КК) на гр. Б-ца; Сградата е сглобяема и безскелетна, изградена със стоманобетонова панелна конструкция (ЕПЖС), строена през 1979 г. Съставена е от 2 секции, като всяка от тях е с отделен самостоятелен вход. Всеки от входовете разполага със 7 надземни нива и сутерен. Главната носеща конструкция се състои от следните основни конструктивни елементи разделени в групи съгласно технологията на монтаж: Хоризонтални елементи — подови панели и вертикални елементи — стенни панели. Съгласно номенклатурите се разделят на следните типове: фасадни носещи и неносещи, фасадни калканни, вътрешни носещи, вътрешни неносещи(разпределителни) и стълбищни рамена и площадки. Многофамилната жилищна сграда се състои от осем етажа, от които надземни: 7, полуподземни: 1, подземни: 0 с общо 42 броя апартаменти, разположени по 3 на всеки жилищен етаж. Сградата е със застроената площ от 414,84 кв. м и разгъната застроена площ (РЗП) — 3 806,12 кв. м. Сградата представлява първа група, трета категория строеж, вид на собствеността — частна — сдружение на собствениците /СС/ „Детелина 2015 — Берковица“, гр. Берковица, ж.к. „Изгрев“ бл. 1, бл. 2, с Булстат 176833405.

      Прогнозната стойност на поръчката е 456 733 BGN без ДДС, разпределени, както следва: Изготвяне на технически инвестиционен проект във фаза работен и извършване на АН-19 030 BGN без ДДС и СМР- 437 703 BGN без ДДС.

       

      II.2.5)Критерии за възлагане
      Критериите по-долу
      Критерий за качество - Име: Показател Ср1 (Срок за изготвяне на инвестиционния проект) / Тежест: 10 (десет) точки
      Критерий за качество - Име: Показател Ср2 (Срок за изпълнение на строително-монтажните дейности ) / Тежест: 30 (тридесет) точки
      Критерий за качество - Име: Показател Ср3 (Срок за реакция по отстраняване на възникнали дефекти в срока на гаранция) / Тежест: 10 (десет) точки
      Цена - Тежест: 50 (петдесет) точки
      II.2.6)Прогнозна стойност
      Стойност, без да се включва ДДС: 456 733.00 BGN
      II.2.7)Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамична система за покупки
      Продължителност в месеци: 4
      Тази поръчка подлежи на подновяване: не
      II.2.10)Информация относно вариантите
      Ще бъдат приемани варианти: не
      II.2.11)Информация относно опциите
      Опции: не
      II.2.12)Информация относно електронни каталози
      II.2.13)Информация относно средства от Европейския съюз
      Обществената поръчка е във връзка с проект и/или програма, финансиран/а със средства от Европейския съюз: не
      II.2.14)Допълнителна информация

       

      Общ. поръчка се изпълнява и финансира по НПЕЕМЖС. Д-рът за общ. поръчка ще бъде скл. под условие-клауза за отлож. изпълн. до получаване от страна на изпълнителя на у-ние, че е осигурено финанс. за изпълнение на поръчката. В случай, че уведомлението не е получено до изтичането на 3-месечен срок от скл. на д-ра, вс. от страните по него може да поиска прекратяването му без предизвестие, на осн. чл. 114 ЗОП.

       

      Раздел ІІІ: Правна, икономическа, финансова и техническа информация

      III.1)Условия за участие
      III.1.1)Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
      Списък и кратко описание на условията:

       

      Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката: І група и минимум трета категория, съгласно Наредба № 1 от 30.7.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл. 137 от ЗУТ. Съгласно чл. 60 от ЗОП за чуждестранни лица- участници в процедурата — в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.

      В случай на обединение изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство, съгласно документа за създаване на обединението.

      При участие на подизпълнители, същите трябва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.

      Участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП) (Приложение № 1).

      Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката — за повече информация: http://register.ksb.bg/). В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация, или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава — членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.

      При подаване на оферта участниците попълват само съответния раздел в ЕЕДОП.

       

      III.1.2)Икономическо и финансово състояние
      Списък и кратко описание на критериите за подбор:

       

      Участникът трябва да притежава валидна застраховка за „Професионална отговорност“ на лицето/лицата, което/които ще изпълняват строителството, за вреди, причинени на другите участници в строителството или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при и по повод изпълнение на задълженията им за целия срок на договора, съгласно чл.171 от Закона за устройство на територията, с покритие съответстващо на обема и характера на поръчката, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, както следва: с покритие за 3-та или по-висока категория строежи, съгласно чл. 137, ал.1, т.3, б.„в“. от ЗУТ или съответен валиден, еквивалентен документ /за чуждестранните лица/.

      За дейностите по изготвяне на инвестиционния проект застраховката „Професионална отговорност“, съгласно чл. 171 от ЗУТ следва да се притежава от проектанта — юридическо лице/ проектантите — физически лица по отделните части на инвестиционния проект, като отново важи посоченото по-горе изискване.

       

      Изисквано минимално/ни ниво/а:

       

      Участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на поле 5 на раздел Б: Икономическо и финансово състояние в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.

      Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП — доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“или съответен, валиден, еквивалентен документ /за чуждестранните лица/, в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.

      При подаване на оферта участниците попълват само съответния раздел в ЕЕДОП.

       

      III.1.3)Технически и професионални възможности
      Списък и кратко описание на критериите за подбор:

       

      1. Участниците трябва да имат опит за изпълнение на поръчката, както следва:

      1.1. Участникът, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил минимум 1 услуга „Проектиране на обект“, идентична или сходна с предмета на обособената позиция, за която се подава оферта. Под услуга „Проектиране на обект“„идентична или сходна“ с предмета на поръчката следва да се разбира: Услуги по изработване на идейни и/или технически и/или работни инвестиционни проекти свързани с реализация на енергоефективни мерки, вкл. изграждане и ремонтни строителни работи по въвеждане енергоефективни мерки за строежи от трета категория, буква „в“, съгл. чл. 6, ал. 3 от Наредба № 1/30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи.

      1.2. Участникът, през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил строителство и/или проектиране и изпълнение на строеж, идентично или сходно с предмета на обособената позиция, за която се подава оферта на минимум 1 (един) обект. За строителство „идентично или сходно“ с предмета на поръчката, следва да се разбира: СМР /строителство и/или проектиране и изпълнение на строеж свързано с реализация на енергоефективни мерки, вкл. изграждане или ремонтни строителни работи по въвеждане енергоефективни мерки за строежи от трета категория, буква „в“, съгл. чл. 6, ал. 3 от Наредба № 1/30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи.

      2. Участникът следва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на проектните дейности и строителството-описан подробно по долу.

      3. Участниците трябва да прилагат системи за управление на качеството: да са сертифицирани в областта на строителството по стандарти описани по-долу.

       

      Изисквано минимално/ни ниво/а:

       

      1. Участниците трябва да имат опит за изпълнение на поръчката-описан подробно по-горе в т. 1.1 и т. 1.2.

      2. Участникът следва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на проектните дейности и строителството: 2.1. За изпълнение на проектирането и авторския надзор участникът, следва да разполага със следния екип от специалисти-проектанти с пълна проектантска правоспособност, които ще бъдат ангажирани с изпълнение на поръчката: 2.1.1. Ръководител на екипа–Архитект, който да притежава специфичен професионален опит, като ръководител на проектантски екип, или еквивалент; 2.1.2. Проектант по част „Конструктивна“- Инженер — Конструктор или еквивалент. 2.1.3. Проектант по част „ВиК” — строителен инженер — „ВиК” или еквивалент. 2.1.4. Проектант по Част: „Енергийна Ефективност“ - инженер в областта на топлотехниката или еквивалент. 2.1.5. Проектант по част „Електро” — електро-инженер или еквивалент. 2.1.6. Проектант по част „Пожарна безопасност” — инженер или еквивалент. 2.1.7. Проектант с квалификация по „ПБЗ” — инженер или еквивалент. 2.1.8. Проектант по план за управление на стр. отпадъците — инженер или еквивалент. 2.1.9. Проектант с ППП по ЗКАИИП или еквивалент по част „Сметна документация“ - по части в т.ч. подробни количествени и количествено стойностни сметки. Всички проектанти следва да притежават пълна проектантска правоспособност по Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране /ЗКАИИП/. Проектантите по част „Пожарна безопастност“ и част „Управл. на отпадъците“, следва да притежават съответните удостовер. за този вид част на проекта или еквивал. съгл. законодат. на държава — членка на ЕС, или на друга държава — страна по споразумението за Европейското икономическо пространство; Уточнение: Допустимо е при наличие (притежание) на съответните сертификати и удостоверения за проектантска правоспособност, 1 проектант да изработи повече от 1 проектна част. 2.2. За изпълнение на СМР /строителство и/или проектиране и изпълнение на строеж/ участникът следва да разполага със следните Ръководни технически лица: 2.2.1. Технически ръководител на обекта, стр. инженер или стр. техник, съгл. чл. 163а от ЗУТ или еквивал. 2.2.2. Специалист за контрол по качеството/отговорник по качеството с висше образов. с профес. квалифик. „стр. инженер“ или еквивалентна. Удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалент; 2.2.3. Експерт по безопасност и здраве в строителството — Да притежава удостоверение за „Експерт за безопасност и здраве” съгласно Наредба № РД-07- 2 от 16.12.2009 г. за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд или еквивалентно.

      3. Участниците трябва да прилагат системи за управление на качеството: да са сертифицирани в областта на строителството по следните стандарти: ISO 9001:2008 или БДС ЕN ISO 9001:2015 Система за управление на качеството или еквивалентен.

      При подаване на оферта участниците декларират съответствието с тези критерии за подбор, като попълват съответния раздел в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.

      Преди сключване на договора за изпълнение на обществената поръчка, следва да се представят актуални документи доказващи изпълнението на горните изисквания, съгласно чл. 64, ал. 1, т. 1, 2, 3 и 6 и ал. 3 при спазване на чл. 64, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП.

       

      III.1.5)Информация относно запазени поръчки
      III.2)Условия във връзка с поръчката
      III.2.2)Условия за изпълнение на поръчката:

       

      1. Изпълнителят да планира и извършва всички дейности и задачи в съответствие с условията за допустимост на дейностите и разходите по НПЕЕМЖС и изготвената техн. спецификация, техн. паспорт и обследване за енерг. ефект. и сертификат за енерг. х-ки на сгради в експлоатация на сградата. 2. Участникът е длъжен да се съобразява с условието на постоянно обитаване на жилищната сграда, като изготви така графика си за изпълнение, че да се минимизира дискомфорта на живущите в МЖС. Участникът следва да предложи график и организация в етапа на строителство, съобразен с изпълнението в условието на постоянно обитаване на жилищната сграда, обект на инженеринга. Графикът се съгласува от СС. 3. Изпълнителят има задължение за отделяне на количествата за отделните самостоятелни обекти в КСС и протоколите за приемане на извършените СМР. Това следва да се има предвид и при съставяне на цялата строителна документация.

       

      III.2.3)Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката

      Раздел ІV: Процедура

      IV.1)Описание
      IV.1.1)Вид процедура
      Открита процедура
      IV.1.3)Информация относно рамково споразумение или динамична система за покупки
      IV.1.4)Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога
      IV.1.6)Информация относно електронния търг
      IV.1.8)Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)
      Обществената поръчка попада в обхвата на Споразумението за държавни поръчки (GPA): не
      IV.2)Административна информация
      IV.2.1)Предишна публикация относно тази процедура
      IV.2.2)Срок за получаване на оферти или на заявления за участие
      Дата: 02/05/2017
      Местно време: 17:00
      IV.2.3)Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати
      IV.2.4)Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие:
      Български
      IV.2.6)Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата
      Продължителност в месеци: 6 (от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)
      IV.2.7)Условия за отваряне на офертите
      Дата: 03/05/2017
      Местно време: 11:00
      Място:

       

      Гр. Берковица пл. „Йордан Радичков“ № 4, ет.1, „Заседателна зала“.

       

      Информация относно упълномощените лица и процедурата на отваряне:

       

      Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. При промяна в датата, часа или мястото за отваряне на офертите участниците се уведомяват чрез профила на купувача най-малко 48 часа преди новоопределения час.

       

      Раздел VІ: Допълнителна информация

      VI.1)Информация относно периодичното възлагане
      Това представлява периодично повтаряща се поръчка: не
      VI.2)Информация относно електронното възлагане
      VI.3)Допълнителна информация:

       

      Съгласно чл. 104, ал. 2 от ЗОП възложителят предвижда оценката на техн. и ценовите предложения на участниците да се извърши преди провеждане на предварителен подбор.

      1. Гаранцията за изпълнение на д-ра се представя от участника, определен за изпълнител, при подписването му, в размер 5 % от стойността на д-ра без ДДС. Гаранцията се освобождава частично в размер от 50 % от общата ѝ стойност, обезпечаваща изпълнението на договора, доброто и качествено изпълнение на дейностите /проектиране, авторски надзор и СМР/ от възложителя в срок до 30 (тридесет) дни след датата на въвеждане на строителния обект в експлоатация с издаване на разрешение за ползване или удостоверение за въвеждане в експлоатация при прилагане на правилата на Закона за обществените поръчки. Гаранцията, обезпечаваща изпълнението на договора, доброто и качествено изпълнение на дейностите/проектиране, авторски надзор и СМР се освобождава поетапно и пропорционално на сумите за отделните видове дейности. Останалата част от гаранцията за изпълнение, обезпечаваща бездефектната експлоатация за периода на гаранционния срок в размер на 50 % от общата ѝ стойност се освобождава в срок от 5 работни дни след изтичане на гаранционния срок за изпълнените СМР. Гаранцията се предоставят в една от следните форми:парична сума;банкова гаранция, застраховка. Гаранцията под формата на парична сума или банкова гаранция може да се предостави от името на изпълнителя за сметка на трето лице–гарант. Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение. Когато избраният изпълнител е обединение, което не е юридическо лице, всеки от съдружниците в него може да е наредител по банк. гаранция, съответно вносител на сумата по гаранцията или титуляр на застраховката. Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията за изпълнение се уреждат в договора за обществена поръчка. Възложителят освобождава гаранцията за изпълнение, без да дължи лихви за периода, през който средствата законно са престояли при него.

      2. Гаранция за авансово плащане. Възложителят предвижда авансово плащане за изпълнението на поръчката в размер до 35 % от общата сума по договора за изпълнение на поръчката без стойността на допълнително възникнали видове непредвидени разходи. Във връзка с предвиденото авансово плащане, Възложителят на основание чл. 111, ал. 1 от ЗОП и Методическите указания на НПЕЕМЖС изисква от определения изпълнител да предостави гаранция, която да обезпечава авансово предоставените средства. Гаранцията, която обезпечава авансово предоставените средства е до размера на тези средства и се освобождават до три дни след връщане или усвояване на предвидения аванс. Гаранцията по т. 2 се предоставя в една от следните форми:парична сума;банкова гаранция,застраховка. Гаранциите по т. 1 и т. 2 под формата на парична сума или банкова гаранция може да се предостави от името на изпълнителя за сметка на трето лице — гарант. Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение и за аванс. В процедурата може да участва участник, който отговаря на условията по чл. 10, ал. 1 от ЗОП и изискванията на Възложителя. Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка участник, за когото са налице основания по чл. 54, ал. 1 от ЗОП и условията по чл. 107 от ЗОП. Не могат да участват в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка участници: 1. които са дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, и контролираните от тях лица включително чрез гражданско дружество/консорциум, в което участва дружество, регистрирано в юрисдикция с преференциален данъчен режим (не се прилага, когато са налице изключенията по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС); 2. свързани лица или свързани предприятия не може да бъдат самостоятелни кандидати или участници в 1 и съща процедура.

       

      VI.4)Процедури по обжалване
      VI.4.1)Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
      Комисия за защита на конкуренцията
      бул. „Витоша“ № 18
      София
      1000
      България
      Телефон: +359 29884070
      Електронна поща: MjE3Ul9SUFNcWF0vUl9SHVFW
      Факс: +359 29807315

      Интернет адрес:http://www.cpc.bg

      VI.4.2)Орган, който отговаря за процедурите по медиация
      VI.4.3)Подаване на жалби
      Точна информация относно краен срок/крайни срокове за подаване на жалби:

       

      Съгласно разпоредбата на чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.

      Съгласно чл. 196, ал. 1 от ЗОП на обжалване подлежи всяко решение на възложителите по процедура за възлагане на обществена поръчка. Жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП.

       

      VI.4.4)Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби
      VI.5)Дата на изпращане на настоящото обявление:
      24/03/2017
    © European Union, http://ted.europa.eu
  • Protected by Copyscape
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

Ausschreibung veröffentlicht 29.03.2017
Zuletzt aktualisiert 29.03.2017
Wettbewerbs-ID 2-260479 Status Kostenpflichtig
Seitenaufrufe 67