loading
Diashow »
  • JP Toyokawa
  • Projekt in Planung

Light Walls House


Projektbeschreibung:
The site is in a shady location where a two-story neighboring house closely stands on the south side, and even the shade and shadow on the path intensify the impression of darkness. Therefore, the design intended to create a space with uniformly distributed light by adjusting the way of letting daylight in, and the way of directing the light. By taking into consideration the space for the residents, the functions for living, and the relationship with the surrounding environment, creation of a... +
The site is in a shady location where a two-story neighboring house closely stands on the south side, and even the shade and shadow on the path intensify the impression of darkness. Therefore, the design intended to create a space with uniformly distributed light by adjusting the way of letting daylight in, and the way of directing the light. By taking into consideration the space for the residents, the functions for living, and the relationship with the surrounding environment, creation of a diversity and richness in the house was intended by controlling the concept of light.


Along the edges of the 9.1m square roof, sky lights are made, as if creating an outline, in order to provide sunlight. The roof beams narrow the sunlight, and the slightly angled clapboard interior walls with laminated wood reflect and diffuse the light. As a result, soft and uniformly distributed light is created and surrounds the entire space.
Along the outline of lighting, work spaces such as a kitchen, bathroom, and study are arranged. Private spaces such as bedrooms and storage are allocated into four boxes. The path-like spaces created between them are public spaces. Each box attempts to balance within a large spatial volume. Light coupled with the rhythm of scale raises the possibilities of the living space for the residents.


Considering each box as a house, the empty spaces in between can be seen as paths or plazas, and remind us of a small town enclosed in light. The empty spaces, which cause shortening or elongating of distances between people, are intermediate spaces for the residents, as well as intermediate spaces that are connected to the outside when the corridor is open, and these are the image of a social structure that includes a variety of individuals.
In terms of a natural component, in which light is softened by small manipulations, and of a social component, in which a town is created in the house, this house turned out to be a courtyard house of light where new values are discovered.






Architecture: mA-style architects / Atsushi Kawamoto + Mayumi Kawamoto

Structural Engineer : Daisuke Hasegawa
Photography : Kai Nakamura

Project Outline
Principal Use : Residence
Structure : Built of wood
Site Area : 266.24m2
Total Floor Area : 82.81m2 (82.81m2/1F, 6.90m2/Loft F)

Material Information
Exterior Finish : Siding
Floor : Trowel concrete , Maple flooring
Wall : Japanese linden plywood
Ceiling : Structural plywood , Skylight -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Gebäudetyp Einfamilienhäuser (Neubau)
    Projektgröße
    Brutto-Grundfläche (BGF) in m² 83 m2
    Baugrundstück 266 m2
    Projektadresse Aichi
    JP-Toyokawa
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


Anzeige