loading
© Forward Stroke inc.
Diashow »
  • JP Tokyo
  • Realisiertes Projekt

Shirokane House


Projektbeschreibung:
The small site is located in a typical Tokyo urban residential area, where houses are closely built up. A pursuit of internal spaces in this house, as a result, changes the Tokyo cityscape a little.

An area for one floor is usually desired as large as possible, in particular, in such a narrow site. For this house, the first floor area is small due to the parking space and the second floor is, instead, larger. The outer appearance is examined based on ceiling height, slant line regulations... +
The small site is located in a typical Tokyo urban residential area, where houses are closely built up. A pursuit of internal spaces in this house, as a result, changes the Tokyo cityscape a little.

An area for one floor is usually desired as large as possible, in particular, in such a narrow site. For this house, the first floor area is small due to the parking space and the second floor is, instead, larger. The outer appearance is examined based on ceiling height, slant line regulations for a building shape.

There are basic requirements for a house, where people live, such as privacy protection and ample daylight and ventilation. It, however, takes a little ingenuity to satisfy such requirements under a given condition that a site is surrounded by the neighboring buildings. For the site, the southern site across the road is “tentatively” a parking space and no one can tell what will happen in the future. The daylight is, therefore, taken in from the above as much as possible and it is brought downstairs. The living room is on the top floor. The roof terrace facing the blow-by above the living room and the terrace connected with the living room take daylight and air in the house and the light falls on the dining and kitchen room downstairs. The irregular shape at the corner of the site allows the house continuously to keep privacy as well as daylight and ventilation.

The building looks quiet only with the entrance on the south façade, it embraces expressive internal spaces where light and shadow change by the minute.







Architecture : Kiyotoshi Mori & Natsuko Kawamura / MDS
Photography : Forward Stroke inc.

Project Outline
Principal Use : Residence
Structure : RC
Site Area : 64.49m2
Total Floor Area : 101.63 m2 (31.02 m2/1F,35.84m2/2F, 34.37 m2/B1F)

Material Information
Exterior Finish : cedar forms exposed concrete
Roof : exposed concrete
Floor : walnut flooring
Wall : plasterer / cedar forms exposed concrete
Ceiling : acrylic emulsion paint + plaster board -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Fertigstellung 2013
    Gebäudetyp Einfamilienhäuser (Neubau)
    Projektgröße
    Brutto-Grundfläche (BGF) 102 m2
    Baugrundstück 65 m2
    Projektadresse Minato-ku
    JP-Tokyo
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

veröffentlicht am 03.03.2014
Zuletzt aktualisiert 17.04.2014
Projekt-ID 5-53899
Seitenaufrufe 913

Anzeige





Anzeige