loading
Diashow »
  • JP Kanagawa
  • Realisiertes Projekt

cnest


Projektbeschreibung:
Two Volumed Bird's Nest – Architect’s own house cum Office

This is a plan for a site, which can be called a cliff with a maximum elevation difference of 14m and a maximum slope angle of about 70 degrees. The biggest draw of this site is the views of the sea horizon and rich greenery. The house was planned with consideration of maximizing the utilization of its appeal. At the first visit to the site, an unplanted grove of large zelkova and maple on the site was as characteristic as the... +
Two Volumed Bird's Nest – Architect’s own house cum Office

This is a plan for a site, which can be called a cliff with a maximum elevation difference of 14m and a maximum slope angle of about 70 degrees. The biggest draw of this site is the views of the sea horizon and rich greenery. The house was planned with consideration of maximizing the utilization of its appeal. At the first visit to the site, an unplanted grove of large zelkova and maple on the site was as characteristic as the beautiful views. A plan was sought to leave the trees and to create a scenery in which the building blends in. An intuitively germinated image there was of a floating birdhouse with a pointy delta-shaped roof, hanging from a big tree. However, a method to levitate a birdhouse without ground was hard to find, and various discussions were had. As a result, a method was selected in which a birdhouse was fixed as if hooked on a block of RC, which was embedded into the ground. The cantilever with a 4m x 13m flat surface, which supports the floating birdhouse, is supported by an RC slab and narrow steel-frame branches.
The way of letting natural light into the interior space allows one to feel the purity of the sunlight, as well as intensifies the beauty of the shadows, which is at the extreme opposite of the light. Walls are arranged to dramatically invite the strong light. A gradation of shading, which is visualized by trimming and manipulating light, causes retinal shrinkage as well as reminds us of the traditional Japanese appreciation of “shadow” parts. Depending on the amount of light, grace and modesty are born in the space and the space becomes dignified and silky.






Architecture : Hitoshi Saruta / CUBO design architect
Photography : Hiroshi Ueda, Yasuno Sakata

Project Outline
Location : Oiso-cho, Kanagawa, Japan
Date of Completion : September, 2013
Principal Use : House and Atelier
Structure : Reinforced concrete, Wood
Site Area : 338 m2
Total Floor Area : 147 m2 (53m2/BF, 94m2/1F)
Structural Engineer : Kenji Nawa / NAWAKENJI-M

Material Information
Exterior Finish : red cedar siding, exposed concrete, galvanized steel plate, mortar, plaster
Floor : wood flooring, carpet
Wall : plaster, wallpaper
Ceiling : exposed concrete, wallpaper -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Fertigstellung 09/2013
    Gebäudetyp Ateliers, Studios, Büros / Einfamilienhäuser (Neubau)
    Projektgröße
    Brutto-Grundfläche (BGF) in m² 147 m2
    Baugrundstück 338 m2
    Projektadresse Oiso-cho
    JP-Kanagawa
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


Anzeige