loading
Diashow »
  • JP Yokohama
  • Realisiertes Projekt

FOO


Projektbeschreibung:
The site is located in a residential area on a plateau in Yokohama-city. The characteristic façade is designed with exposed concrete and wooden lattices of Serangan batu wood, taking the horizon into consideration. It is a classic of modern design that is conscious of harmony with the surrounding greens and peaceful townscape. This two-family house successfully creates a dignity and formality that are unique to the residence.
The husband who likes playing golf and the wife who loves... +
The site is located in a residential area on a plateau in Yokohama-city. The characteristic façade is designed with exposed concrete and wooden lattices of Serangan batu wood, taking the horizon into consideration. It is a classic of modern design that is conscious of harmony with the surrounding greens and peaceful townscape. This two-family house successfully creates a dignity and formality that are unique to the residence.
The husband who likes playing golf and the wife who loves gardening desired a garden, which can be seen from the central living room on the first floor, as the center of the house. They also desired a continuation between East and West, and assurance of privacy. The solid teak wood on the ceilings and floors, and the hard expression of the high-strength concrete create a contrast. They provide a sense of unity to the space, along with the natural walnut house fixtures, oak table and chairs.
The space for family of the son, who likes surfing, is placed on the second floor that is connected through the open ceiling, in order to facilitate spontaneous communication between the families. In contrast to the closed exterior appearance, the interior is all airy. Even the dining kitchen at the back of the first floor is well lit by characteristic lights from the high side window in the open ceiling.
The roof balcony is accessible from the second floor bedroom and the children’s room through the opening. The roof terrace with deck-flooring behind the outdoor stairs is a common oasis for the two families, where the surrounding town can be viewed. By tactfully using the wooden lattices and plantings, a perfect sense of distance and privacy are created between the building and the street, while enabling the enjoyment of the appropriate openness. It functions as a well-balanced urban house.







Architecture: Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates

Structure Engineers: Masaki Structure (Kenta Masaki)
Facility Engineers: Shimada Architects (Zenei Shimada)
Construction: JP home

Photography: Masao Nishikawa

Project Outline
Structure: RC
Site Area: 241.87m2
Building Area: 120.57m2
Total Floor Area: 190.45m2 (1F,113.40 m2/2F, 77.05m2)

Material Information
Exterior Finish: Exposed Concrete
Floor: Wood Flooring

Ceiling: Wood Flooring -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Fertigstellung 02/2007
    Gebäudetyp Einfamilienhäuser (Neubau)
    Projektgröße
    Brutto-Grundfläche (BGF) in m² 190 m2
    Baugrundstück 242 m2
    bebaute Fläche 121 m2
    Projektadresse JP-Yokohama
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

veröffentlicht am 01.08.2014
Zuletzt aktualisiert 25.09.2015
Projekt-ID 5-55364
Seitenaufrufe 515

Anzeige





Anzeige