loading
Diashow »
  • JP Tokyo
  • Realisiertes Projekt

Akatsuka House


Projektbeschreibung:
A house should act as a shelter against natural environments and outside noises. But it is necessary to keep an appropriate sense of distance with the outside, instead of completely isolated from it so that one can feel the atmosphere of the nature and surrounding environments. In the same way, it is important to provide a subtle sense of distance among family members regarding privacy and communication.

The site is a former farmland converted to residential land, which is situated between... +
A house should act as a shelter against natural environments and outside noises. But it is necessary to keep an appropriate sense of distance with the outside, instead of completely isolated from it so that one can feel the atmosphere of the nature and surrounding environments. In the same way, it is important to provide a subtle sense of distance among family members regarding privacy and communication.

The site is a former farmland converted to residential land, which is situated between rural and urban areas. In order to maintain privacy of the house, it is necessary to consider views looking down from above, as well as views from the street level, since middle- to high-rise buildings are starting to be built around the area. The large simple pitched roof, with extended eaves at low height, prevents the house from being seen from above. A calm space is kept at the center of the house, away from the outside noise. In the plan, three distorted walls are arranged in a ring shape, sheltering the house from being seen from outside. In the section, various degrees of distance are designed between inside and outside by adjusting a distortion between the roof and the walls.

The interior consists of a space defined by the ring-shaped walls and the remaining space. Distances between the two spaces are diverse, corresponding to size, direction, position or thickness of the “openings” at the border of these spaces. Various “distances among family members” are provided in the space.This house, on the edge of the urban area of Tokyo, is totally different from one in nature.







Architecture : Kiyotoshi Mori & Natsuko Kawamura / MDS
Photography : Toshiyuki Yano

Project Outline
Location : Itabashi-ku, Tokyo
Date of Completion : 2013
Principal Use : Residence
Structure : Wood + RC
Site Area : 390.34m2
Total Floor Area : 149.41 m2

Material Information
Exterior Finish: Plasterer
Roof: Galvanized color steel sheet standing-seam roofing
Floor: Porcelain tile
Wall: Plasterer
Ceiling: Acrylic emulsion paint + plaster board -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Fertigstellung 2013
    Gebäudetyp Einfamilienhäuser (Neubau)
    Projektgröße
    Brutto-Grundfläche (BGF) in m² 149 m2
    Baugrundstück 390 m2
    Projektadresse Itabashi-ku
    JP-Tokyo
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

veröffentlicht am 18.09.2014
Zuletzt aktualisiert 30.01.2015
Projekt-ID 5-55926
Seitenaufrufe 513



Anzeige





Anzeige