loading
Diashow »
  • JP Tokyo
  • Realisiertes Projekt

Naruse House


Projektbeschreibung:
The site is situated in a residential district on an undulating land in the suburb of Tokyo. The house stands on an irregular shaped lot facing a junction of three slightly sloping roads. Plan of the building is composed of exterior walls placed parallel to site perimeters, with garage and garden subtracted from those. Private rooms are provided along the exterior walls, and the remaining space is allocated for a public space for family gatherings. The shared space is defined by rotated walls... +
The site is situated in a residential district on an undulating land in the suburb of Tokyo. The house stands on an irregular shaped lot facing a junction of three slightly sloping roads. Plan of the building is composed of exterior walls placed parallel to site perimeters, with garage and garden subtracted from those. Private rooms are provided along the exterior walls, and the remaining space is allocated for a public space for family gatherings. The shared space is defined by rotated walls set along spatial axis at various angles according to the surroundings, creating a sense of distortion in space. The ground level has stepped floors according to inclination of the land, and a floor that can be used as dining table is located at the center.

The shared space extends into the terrace covered with deep eaves and the entrance porch, and connects with the exterior space beyond. Private rooms and the shared space are loosely divided by shelves and desks that can be used from both sides. Various elements, such as the site, architecture, and furniture, are seamlessly connected including a floor that is used as a large chair for dining table, a floor that can be used as dining table, and irregular-shaped shelves set along spatial axis.

We designed a pitched-roof set at a low height of one-story, so that the house naturally blends in with the surrounding environment. The roof is kept low at the west entrance, while having large windows provided along the viewing terrace overlooking the beautiful greenery towards the southeast direction. In terms of section, dramatic spaces are realized by a combination of inclined ceiling, rotated walls and stepped floors. The house seems to be a plain pitched-roof house from outside, but it potentially offers one an eye-opening spatial experience inside.






Architecture : Kiyotoshi Mori & Natsuko Kawamura / MDS
Photography : Masao Nishikawa

Project Outline
Location : Machida-City, Tokyo
Date of Completion : 2013
Principal Use : Residence
Structure : Wood
Site Area : 229.84m2
Total Floor Area : 94.91 m2

Material Information
Exterior Finish : Yakisugi
Roof : Galvanized color steel sheet standing-seam roofing
Floor : Oak flooring
Wall : Acrylic emulsion paint + plaster board
Ceiling : Cedar board upright paneling + OSCL -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Fertigstellung 2013
    Gebäudetyp Einfamilienhäuser (Neubau)
    Projektgröße
    Brutto-Grundfläche (BGF) in m² 95 m2
    Baugrundstück 230 m2
    Projektadresse Machida-City
    JP-Tokyo
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

veröffentlicht am 18.09.2014
Zuletzt aktualisiert 10.10.2014
Projekt-ID 5-55927
Seitenaufrufe 438

Anzeige





Anzeige