loading
Diashow »
  • ES Valencia
  • Realisiertes Projekt

Gardens of the Hospital


Projektbeschreibung:
The project for the reorganization of the existing gardens of Hospital is set on the central idea of giving a unified treatment to the entire garden area, built on the site resulting from the demolition, in 1974, of the Hospital de los Pobres Inocentes, important example of hospital complex, whose history goes back to the early fifteenth century. Only the transept of the old nursing, the Capitulet and the little Chapel of Santa Lucia (XVI -XVIII), linked since the beginning to the hospital,... +
The project for the reorganization of the existing gardens of Hospital is set on the central idea of giving a unified treatment to the entire garden area, built on the site resulting from the demolition, in 1974, of the Hospital de los Pobres Inocentes, important example of hospital complex, whose history goes back to the early fifteenth century. Only the transept of the old nursing, the Capitulet and the little Chapel of Santa Lucia (XVI -XVIII), linked since the beginning to the hospital, survived to the demolition of the complex.

The existing gardens are located at a slightly elevated level of the street, which corresponds to the first line of stone blocks of the Hospital that was not removed.
A system of earthen paths, with staggered geometry defines different areas where trees of different species and archaeological remains scattered everywhere characterize this green space. The deterioration of the actual conditions and the recent construction of the Museum of Illustration suggest an overall renovation of the whole garden that would highlights how these open spaces are the result of the demolition of the old hospital building and the existing buildings are only fragments of the demolished hospital complex.

The renovation basically proposes flooring in only one material organized on a grid.
A tapestry, consisting of small pieces of basalt will lay out on Cartesian geometry that takes its axis from the main piece of the gardens: the transept of the old nursing, nowadays converted into public library.
Over this carpet will appear sunken areas: one of them, without vegetation, will become an orchard of orange trees, safe area where will find accommodation all the archaeological remains, once scattered throughout the landscaped area. The project also involves other archaeological interventions. Especially the ancient church of the Hospital, bigger than the neighboring church of Santa Lucia. The proposal includes the excavation of its archaeological remains to the depth suggested by his foundation and the reorganization of the interior space as an area of gardens. Sunken and shady spaces, protected from heavy traffic in the area, under the big crowns of the trees.

The proposal maintains the actual level of the garden so that accesses still occur through existing doorways, now covered by steel frame pergolas that will contribute to lead to the interior of the garden. In addition are proposed two new entrances, one next to the new Museum of Illustration, demolishing small residual spaces and walls and another, the most important, from the street Hospital. It is an access to the gardens and the Library as well.
A soft and wide ramp connects the level of flooring and the garden indoors.

Over this ramp have been placed the intact columns which remain from the old rooms of the Hospital, a new outdoor hall with 24 columns. The visitor enters the garden through this sloping room, where a grid of stone columns formalize this new lobby, thus diverting the actual access through the old Gothic doorway of the Hospital.

Green outdoor rooms , children’s playgrounds, metal skins covered with climbing plants for the irrelevant lateral facades of the Capitulet or the presence of an area enclosed by ponds and brightly colored flowers, are others of the many ways designed to provide diversified spaces within new unitary condition of archaeological gardens of the Hospital. -


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Awards / Auszeichnungen THE PLAN Award 2015 [Winner Category "Public Space"]
    Baubeginn 2001
    Fertigstellung 2013
    Gebäudetyp Außenanlagen / Gärten, Höfe
    Projektkosten
    Baukosten (gesamt) 4.857.131 EUR
    Projektadresse ES-Valencia
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


Anzeige