loading
Diashow »
  • JP Tokyo
  • Realisiertes Projekt

GRIGIO


Projektbeschreibung:
A couple who works for foreign affiliates newly bought a site in a quiet residential area, with a desire for a house that enables living in coexistence with the art collection of the husband, who is a collector of modern art, and his beloved car.
In contrast to the exterior that uses exposed RC and bronze tinted glass, the interior space with an L-shaped plan around the courtyard is open and filled with natural light. Comfortable light from the dry area, which is connected to the courtyard,... +
A couple who works for foreign affiliates newly bought a site in a quiet residential area, with a desire for a house that enables living in coexistence with the art collection of the husband, who is a collector of modern art, and his beloved car.
In contrast to the exterior that uses exposed RC and bronze tinted glass, the interior space with an L-shaped plan around the courtyard is open and filled with natural light. Comfortable light from the dry area, which is connected to the courtyard, illuminates the basement space. The basement has a bedroom for their daughter and a second living room, where the family can relax and casually reside as if in a café or a library.
The first floor has a main bedroom and storage areas, as well as an open garage for two cars. The second floor has a formal living/dining/kitchen area that can be used to entertain guests, and bathrooms. All rooms face toward the courtyard, in consideration of privacy protection.
The interior decoration of the living/dining/kitchen area with a gloss-coated kitchen, built-in storage, and Italian modern furniture consists of chic colors of mainly gray and beige. Colorful art pieces by Mika Ninagawa that utilize primary colors add stimulation to the space, and exist while enhancing each other’s presence.
Furthermore, the symbolic tree view from the picture window creates a borrowed scenery. Diffused light from high windows and skylights formulates fine fluctuations in the gray scene. This living space, which resembles a small art museum in a city, also functions as a system to travel back and forth between the ordinary and extraordinary while interacting with nature, seasons, and aesthetic feelings created by humans.


Architecture : Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates
Photography : Masao Nishikawa

Project Outline
Location : Setagaya ward Tokyo
Date of Completion : March 2015
Principal Use : Private housing
Structure : Reinforced Concrete
Site Area: 155.99 m2
Total Floor Area : 144.56 m2 (49.62 m2/B1F, 36.48 m2/1F, 58.46m2/2F)
Design Period : March 2012 - February 2013
Structural Engineer : Masaki Structure (Kenta Masaki)
Mechanical Engineer : Naoki Matsumoto
Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE


Material Information
Exterior Finish : Exposed Concrete
Floor : Tile
Wall : Emulsion Paint
Ceiling : Exposed Concrete
Lighting :LED -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Baubeginn 04/2014
    Fertigstellung 03/2015
    Gebäudetyp Einfamilienhäuser (Neubau)
    Projektgröße
    Brutto-Grundfläche (BGF) in m² 145 m2
    Baugrundstück 156 m2
    Projektadresse Setagaya
    JP-Tokyo
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

veröffentlicht am 05.08.2015
Zuletzt aktualisiert 19.08.2016
Projekt-ID 5-59165
Seitenaufrufe 656



Anzeige





Anzeige