loading
Diashow »
  • GB-E1 London
  • Realisiertes Projekt

Tara Theatre


Projektbeschreibung:
Designed by Aedas Arts Team, Tara Theatre in London, UK is the winner of the Culture & Community Award for Built Projects at the New London Awards 2017, beating fierce competition. The project will be showcased along with other winning schemes at the New London Architecture Building Centre from Friday 21 July until Wednesday 4 October.

Executive Director Julian Middleton designed Tara Theatre as the new state-of-the-art home for the acclaimed Tara Arts, the oldest multicultural theatre... +
Designed by Aedas Arts Team, Tara Theatre in London, UK is the winner of the Culture & Community Award for Built Projects at the New London Awards 2017, beating fierce competition. The project will be showcased along with other winning schemes at the New London Architecture Building Centre from Friday 21 July until Wednesday 4 October.

Executive Director Julian Middleton designed Tara Theatre as the new state-of-the-art home for the acclaimed Tara Arts, the oldest multicultural theatre company in the UK. Reopened in 2016, the new incarnation fuses the global and the local, creating an inspirational space for the country’s first cross-cultural theatre to create art from the dialogue between East and West.

Oriental elements were integrated into the design to pay homage to the history of the theatre being Asian-led and owned - and to express the unique identity of Tara Arts in the English theatre landscape. The motif of the Banyan Tree refers to India’s ‘tree of life’ - and the shade it offers a place to meet as a focus of community life. ‘Tara’s Tree’ wraps around the façade. It invites audiences into the theatre to hear and share stories, whilst externally providing a lively and engaging urban marker.

Tara Theatre features a superbly equipped and flexible auditorium with a doubled capacity of 100 seats, a new fully soundproof rehearsal room and other supporting facilities to fulfil the contemporary needs of performances and audiences. The performance space features an adaptable earth floor to offer an original, alternative surface as well as to give a tangible expression of Asian culture in London.

7,500 original bricks from the demolition were reclaimed and reused in the new auditorium, whilst materials were sourced locally wherever possible. The ‘Tara’s Tree’ on the façade is composed of 96% recycled ash. The internal spaces enjoy plentiful natural light with glare control by colourful window blinds. Unusual for a performance space, the main auditorium can be naturally lit through the high level windows.

The New London Awards recognise the very best in architecture, planning and development in London, including both new and proposed projects across all sectors of the built environment, selected by an international expert jury. -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Baubeginn 2014
    Fertigstellung 2016
    Gebäudetyp Theater, Konzert-, Opernhäuser (Umbau / Umnutzung)
    Projektadresse UK-E1 London
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

veröffentlicht am 15.08.2017
Zuletzt aktualisiert 13.09.2017
Projekt-ID 5-67329
Seitenaufrufe 413



Anzeige





Anzeige