English version: beta!

loading
Diashow »
  • JP Kamakura
  • Built project

House in Ofuna


Project description:
This design, which cuts away the western corner from this extruded volume of the site, created a focal point within the house, while still enabling a connection to the surrounding exterior environment. The cutaway corner is able to establish a direct view onto the small hills west of the house, as well as retaining privacy from the street below.
The use of natural wood material for the extruded volume itself allowed the design to incorporate a hard edge at the cutaway corner, creating a sharp... +
This design, which cuts away the western corner from this extruded volume of the site, created a focal point within the house, while still enabling a connection to the surrounding exterior environment. The cutaway corner is able to establish a direct view onto the small hills west of the house, as well as retaining privacy from the street below.
The use of natural wood material for the extruded volume itself allowed the design to incorporate a hard edge at the cutaway corner, creating a sharp and distinct separation from the rest of the design. This triangular surface edge also helps to break up the solid aspect of the design and somewhat control its presence onto the street.

The interior planning of the first floor revolves around layers of space; the terrace, inner terrace, and then the private bedrooms, all surround the enclosed symbolic tree planted in the inner garden. Level changes were also implemented to create different opportunities for the children’s room and its relation to the inner terrace; the floor level can also be utilised as a bench, allowing multiple uses to the open space. The inner terrace can also be viewed as a spacious entrance hall, which allows the extensive walls to be enjoyed as large storage areas as well.

The second floor living/dining/kitchen space enjoys a ceiling height of more than 3.5 meters. Looking towards the street you are able to view the triangular cutaway corner framing the hills beyond, as well as the symbolic tree sprouting up from the first floor. This tall ceiling brings in enough light to brighten up the loft, creating a sunny, playful space for the children, while still being connected to the living room below.
The cutaway corner of the exterior wall is adjusted so that it comes down to a height of a handrail, creating privacy at just the right level without completely enclosing the second floor outdoor terrace. The windows placed throughout the east and south side of the house take into consideration the neighbouring buildings and so are located at relatively high locations, controlling both light and the view into the home.






Architecture: Level Architects

Site: Kanagawa Pref., Kamakura City
Site area: 135.44m²
Building footprint: 66.64 sqm
Total building area: 121.70 sqm
1F area: 66.64 sqm
1F terrace Area: 7.94 sqm
2F area: 55.06 sqm
2F terrace area: 11.43 sqm
Loft area: 10.69 sqm
Loft terrace area: 11.81 sqm
Construction type: Wood frame
Stories: 2 stories + Loft -


Advertisement


  • Project participants

    move maximize

  • Project data

    maximize

    Completion 03/2012
    Type of building Single-family houses (New building)
    Project size
    Gross floor area in square meters 122 m2
    Building plot 135 m2
    Built area 67 m2
    Project address JP-Kamakura
  • Guarantee

    competitionline is not responsible for mistakes, omissions, interruptions, deletions, defects or delays within a company or in the transmission of disruptions of the communication connection or theft, destruction or changes of the information transmitted by the user or the forbidden access to this information. competitionline is not to be held responsible for technical malfunctions or other problems in computer systems, servers or providers, software, disturbances in emails which result from technical problems or overload of the internet and/or the internet web page of competitionline. Please read our Terms of Use.


Advertisement