English version: beta!

loading
Diashow »
  • JP Odawara City
  • Built project

Hafye House


Project description:
Located in a terraced residential district, the lot for this project was half flat and half sloping. Nearby is Odawara Castle, built in the 15th century. The property looks down on the neighborhood that grew up around the castle, and beyond that Sagami Bay and Enoshima island in the distance. The client, who was born and raised in Odawara, wanted a relaxing home where he and his family could look out on this familiar yet constantly changing landscape.

We envisioned a mid-air space with all... +
Located in a terraced residential district, the lot for this project was half flat and half sloping. Nearby is Odawara Castle, built in the 15th century. The property looks down on the neighborhood that grew up around the castle, and beyond that Sagami Bay and Enoshima island in the distance. The client, who was born and raised in Odawara, wanted a relaxing home where he and his family could look out on this familiar yet constantly changing landscape.

We envisioned a mid-air space with all the core elements for daily living lifted up onto the second story, and thought about how to bring the scenery of Odawara into every room. The entryway, guest room, and music room had to be located on the ground floor, so we proposed raising everything else up above them.

The three ground-floor elements are located inside two boxy feet that support the second floor. The feet are connected by a single large slab that runs down to the road, and on top of this sits the light wood-framed structure containing the remaining rooms. The children’s bedroom is located in a section of the structure that angles down diagonally due to the slope of the road; directly below is the approach used by students who take piano lessons with the client. Outside, part of the sloped area was terraced using sheet piles so the family can grow a vegetable garden.

Passing through the dim entryway and up the stairs, one emerges into a space filled with light from large windows that overlook a sweeping view of Odawara. The gently linked rooms are divided into zones by differing floor elevations and ceiling heights, but one can enjoy the views and natural light from each space.

Lifted into the air by its strong, boxy feet, this home provides a comfortable window onto nature’s ever-changing scenery.



Architecture : Hitoshi Saruta
Structural Engineer : Kenji Nawa (Nawaken-gym)
Photography : Hiroshi Ueda

Project Outline
Location : Odawara City, Kanagawa, Japan
Date of Completion : September, 2016
Principal Use : House
Structure : Reinforced concrete, Wood
Site Area : 318 m2
Total Floor Area : 187 m2 (74 m2/1F, 113m2/2F)

Material Information
Exterior Finish : red cedar siding, exposed concrete, tile
Floor : wood flooring, carpet, stone
Wall : plaster, wallpaper
Ceiling : exposed concrete, wallpaper -


Advertisement


  • Project participants

    move maximize

  • Project data

    maximize

    Completion 09/2016
    Type of building Single-family houses (New building)
    Project size
    Gross floor area in square meters 187 m2
    Building plot 318 m2
    Project address Kanagawa
    JP-Odawara City
  • Guarantee

    competitionline is not responsible for mistakes, omissions, interruptions, deletions, defects or delays within a company or in the transmission of disruptions of the communication connection or theft, destruction or changes of the information transmitted by the user or the forbidden access to this information. competitionline is not to be held responsible for technical malfunctions or other problems in computer systems, servers or providers, software, disturbances in emails which result from technical problems or overload of the internet and/or the internet web page of competitionline. Please read our Terms of Use.


Advertisement