loading
  • HU-8184 Balatonfűzfő-Fűzfőgyártelep
  • 18.09.2015
  • Ausschreibung
  • (ID 2-209907)

Tiszavasvári volt Alkaloida hulladéklerakó térsége 219/2004 (VII.21.) Korm. rendelet szerinti 2009. évi részletes tényfeltárásának aktualizálása és tényfeltárási záródokumentáció elkészítése vállalkozási szerződés keretében


 
  • Projektdaten

    maximieren

    Bewerbungsschluss 18.09.2015, 10:00 Bewerbungsschluss
    Verfahren Nicht offenes Verfahren
    Art der Leistung Altlastensanierung
    Sprache Ungarisch
    Gebühren 60.000,00 HUF
    Aufgabe
    Tiszavasvári volt Alkaloida hulladéklerakó térsége 219/2004 (VII.21.) Korm. rendelet szerinti 2009. évi részletes tényfeltárásának aktualizálása és tényfeltárási záródokumentáció elkészítése vállalkozási szerződés keretében.
    Leistungsumfang
    A volt ICN Alkaloida Magyarország Rt. „Hulladéklerakó telep” területén a felhagyott téglagyári agyaggödrökben 1966-tól kezdődően vegyes összetételű ipari veszélyes hulladékokat (oldószereket, folyékony éghető hulladékokat, elemi cinket és cinksót, stb.), valamint toxikus, illetve biológiailag nem kezelhető szennyvizeket, szennyvíziszapokat helyeztek el. Ezek mennyiségét közel 500 000 tonnára becsülték, de a szennyezett földdel együtt a szennyezőanyagok mennyiségét egy millió tonna körül realizálták.
    Az eddigi kármentesítési koncepció nem a terület teljes és végleges megtisztítását, hanem a területen található szennyező anyagok rendezett állapotban történő helyszínen hagyását és környezettől történő izolálását célozta, a szennyezés terjedésének megakadályozása érdekében. Ennek megfelelően az itt elhelyezett hulladékok továbbra is a területen találhatóak, az alábbiak szerint:
    — K-depónia: kommunális és ipari hulladékok, 1980-tól csak (gyógyszer)ipari eredetű, jelentős részben veszélyes hulladék.
    — I. depónia: az ipari szennyvízkezelésre szolgáló 4 medence első eleme. A terület rendezése során a II., III. és IV. medencéből a szennyvíziszap az I. medencébe került áthelyezésre és lefedésre.
    — IPSZ-depónia: a gyógyszergyár biológiai szennyvíztisztító telepének centrifugált iszapja került elhelyezésre, felső agyagszigetelésű depónia.
    — V. depónia: ipari veszélyes anyagok, cink- és króm-tartalmú hulladékok, kénsavas hatású veszélyes hulladékok, felső szigeteléssel.
    — Veszélyes hulladék lerakó: A lerakóban lévő hulladék mennyisége összesen 583,61 tonna. A hulladékokat 1 m3 űrtartalmú big-bag zsákokban helyezték el a medencébe, majd földtakarással látták el. A lerakó rekultivációja nem történt meg.
    A 2009. évben elvégzett tényfeltárás kimutatta, hogy a területen – a Cink, Nikkel, TPH, BTEX, PAH, halogénezett alifás és aromás szénhidrogének, valamint a Klór-anilin, Fenobarbitál és Orto-toluidin mellett – korábban nem ismert szennyező komponensek jelentek meg. Ez a jelenség vélhetően a lerakott szerves vegyületek bomlásával és átalakulásával magyarázható. Továbbá kimutatták, hogy a hulladéklerakó vízháztartására jelentős hatással van a közvetlen szomszédságban lévő agyagbányászat. A bányaművelés/víztelenítés a szennyezés terjedését idézheti elő. A vizsgálati eredmények alapján a szennyezés (elsősorban a Fenobarbitál és a Klór-anilin) már jelentős mélységbe eljutott és elérte a rétegvíz szintjét (kb. 13,0 m), mind a résfalon belül, mind a résfalon kívül. Ezen a mélységszinten a 6,0-7,0 m mélységben telepített résfalnak vélhetően már nincs hatása, így az ilyen mélységben kimutatott szennyezés térbeli mozgására a természetes vízáramlás, illetve a téglagyári mesterséges depresszió lehetnek hatással.
    A jelenlegi védelmi koncepció fő pillére az a feltételezés volt, hogy a szennyezett terület vízzáró agyagfeküre települt, vagyis vertikális szennyezőanyag transzportra nem kell számítani. A horizontális szennyezőanyag kiáramlást a területet körbevevő résfal, valamint a résfallal védett területen belül megvalósuló aktív talajvízszint süllyesztés hivatott megakadályozni. A meglévő kármentesítési rendszer folyamatos üzemeltetést igényel, hatékonyságát csak folyamatos, megszakítás nélküli működés biztosítja. Tovább növeli a környezeti kockázatot, hogy a kiépített kármentesítési rendszer 2010. óta nem üzemel.
    A feltételezések szerint a hulladéklerakó telep területén, a felszínközeli településű, 8-10 m vastagságú kőzetlisztes, agyagos réteg elsősorban szivárgó vizeket tároz (I. vízadó), mivel az agyagréteg alatt, markáns réteghatárral elkülönülő folyóvízi homokréteg képviseli az első valódi vízadó szintet (II. vízadó). Ezen réteg feküje mintegy 28-34 m mélységben található meg. A korábbi szakvélemények szerint a homokréteg feküjét jelentős finomszemcse tartalmú réteg (iszapos agyag, agyagos iszap) képezi. A vízzárónak, vízrekesztőnek tartott képződmény vastagsága 5-8 m-re tehető. Az agyagos réteg alatt ismét homokos szintet tártak fel a fúrások (III. vízadó). A területen a felszíntől minimum 40 m-es mélységig legalább három felszín alatti vízadó réteggel kell számolni. A szennyezés kiterjedésének vertikális lehatárolásához várhatóan 60 m-nél hosszabb furat kiképzésére lesz szükség.
    Az I. vízadó szivárgó vize a II. vízadó sekély rétegvízzel szoros kapcsolatban áll és kommunikál, valamint az agyagbányászat vízszintsüllyesztő hatása a korábbi természetes ÉNY-i rétegvíz áramlással ellentétes és jelentős gradiensű DK-i rétegvíz áramlási irányt indukál.
    A Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 660/03/2010. iktatási számú határozata rögzíti, hogy a tiszavasvári volt ICN Alkaloida Magyarország Rt. „Hulladéklerakó telep” területe kármentesítési területnek minősül.
    A hulladéklerakó telep az alábbi helyrajzi számokon található:
    Ingatlan helyrajzi száma: Ingatlan művelési ága: Ingatlan területe (m2):
    Tiszavasvári 0301/2, kivett anyaggödör, 7 221,
    Tiszavasvári 0303, kivett anyaggödör, 41 112,
    Tiszavasvári 0304, kivett hulladéktelep, 63 325,
    Tiszavasvári 0305/1, kivett hulladéktelep, 82 931,
    Tiszavasvári 0305/2, kivett veszélyeshulladék-tároló, 9 081,
    Tiszavasvári 0305/3, kivett hulladéktelep, 15 440,
    Tiszavasvári 0305/4, kivett út, 4 559,
    A Tiszavasvári 0302 hrsz-ú terület melyen rekultivált kommunális hulladéklerakó található továbbra is Önkormányzati tulajdonban van. Ezen ingatlan szennyeződéssel érintett így a kármentesítési terület része.
    A kármentesítésről rendelkező 660/03/2010. iktatási számú hatósági határozat foglalja össze a 2009. évi feltárás konklúzióit és ad szakmai keretet az aktualizáló tényfeltárás végrehajtásának.
    Az elvégzendő feladat:
    A felszín alatti vizek védelméről szóló 219/2004. (VII.21.) Korm. rendelet szerinti tényfeltárási záródokumentáció elkészítése a szükséges előkészítési, majd terepi feltárási munkákkal, akkreditált hulladék, földtani közeg, felszíni és felszín alatti víz, csurgalékvíz és talajlevegő mintavételekkel, akkreditált analitikai vizsgálatokkal, valamint szakértői és tervezési munkarészekkel a Tiszavasvári volt Alkaloida hulladéklerakó területen. Az aktualizáló tényfeltárás során vizsgálandó terület kb. 100 ha, ebből az előzetes becslések alapján várhatóan kármentesítendő terület kb. 30 ha. A kármentesítendő terület részeként a résfalon belüli terület 24 ha. A szennyeződéseket vertikálisan (legalább 40 m-ig), illetve horizontálisan a résfalon kívül és belül is szükséges lehatárolni, az esetleges háttér szennyezés lehetőségének kizárásával. A depóniák és medencék területén végzett mintavételek esetében biztonsági okokból a depóniák alatti (természetes településű) agyagréteg épségét biztosítani kell.
    Az előkészítő fázisban el kell végezni a tényfeltárás megalapozását a korábbi adatok, információk beszerzésével és értékelésével. A 660/03/2010. iktatási számú határozat szerinti vízjogi engedélyeztetési feladatokat (4 db mély rétegvíz és 3 db sekély rétegvíz-kút vízjogi fennmaradási engedély, 3 db hibás kút eltömedékeléséhez vízjogi létesítési engedély), valamint 4 db mélyrétegvíz kútra vízjogi létesítési engedélyes terv összeállítását szintén az előkészítő fázisban kell elvégezni. A területen előforduló kémiai-biológiai veszélyeztetettségre való tekintettel a tényfeltárás kivitelezési munkálatait csak kockázatértékelésen alapuló munkavédelmi terv birtokában lehet megkezdeni.
    A tényfeltárást a szennyezéssel érintett területen, az I. és a II. vízadók vizsgálata céljából, lehetőség szerint: kútpárokban létesített 60-60 db, 8 m, illetve 15 m átlagos talpmélységű, ideiglenes vízmintavételi kutakká kiképzett fúrásokkal, talaj- és felszín alatti vízmintavétellel kell elvégezni. A furatokat védőcsövezés mellett kell lehajtani. A III. vízadó réteg vizsgálata 4 db legalább 40 m-es átlagos talpmélységű furat védőcső melletti mélyítésével, kútkiképzéssel, talaj- és vízmintavétellel tervezett. A hulladéklerakó területén és a környezetében a már meglévő monitoring kutakból, drénaknákból és az érintett felszíni vizekből mintavétel történik.
    El kell végezni a mintavételi furatok szabványos eltömedékelését mind a tényfeltárás keretében mélyített feltáró furatok egy részének, mind a hatósági határozatban eltömedékelésre kijelölt 3 db furat (BRV-2; BRV-3; BTV-2) esetében.
    A hulladéklerakó területén az egyes kazettákban tárolt hulladék státuszának meghatározása érdekében a hulladék mintavételt az MSZE 21420-17 szabvány szerint kell elvégezni. A depóniákban tárolt hulladék mennyiségét a geodéziai és a geofizikai vizsgálatok alapján kell meghatározni. A szabványos hulladék mintavétel mellett a hulladékokat a releváns jogszabályi előírásoknak megfelelően lerakhatósági szempontból minősíteni is kell különös tekintettel az V. depóniára
    A kiépített kármentesítési rendszer teljes körű műszaki állapotfelmérését az aktuális (jelenlegi) műszaki állapot meghatározását el kell végezni, különös tekintettel a depóniák felső szigetelésének állapotára valamint a terület csapadékvíz elvezetésére.
    Az aktualizáló tényfeltárás során vizsgálandó mintegy 100 ha kiterjedésű területen a szennyezés lehatárolását in situ mérési módszerek (pl: CPT – MIP, ROST, XRF technológia) felhasználásával kiegészítve kell elvégezni. A szivárgási tényező térbeli változásának megismeréséhez MGSZ vagy CPT – HPT vagy ezekkel egyenértékű szondázást javasolt végezni, a vizsgálatok más mérési elven működő eszközökkel, a várt eredményeket megfelelő minőségben biztosító eljárásokkal is elvégezhetők.
    A földtani szelvény, a felszíni víz és a felszín alatti víz környezetállapotát – a meglévő monitoring kutak mintázása mellett – akkreditált mintavételt követően, akkreditált laboratóriumi vizsgálatokkal kell meghatározni. A vizsgálati kört alapvetően a Felügyelőség 660/03/2010. iktatási számú határozata rögzíti. A földtani közegre és a felszín alatti vízre kiterjesztett szűrővizsgálatok az ökotoxikológiai vizsgálatokkal kiegészülve a területen korábban nem ismert szennyező komponensek felderítésére szolgálnak, mely komponensek megjelenését a szerves vegyületek bomlása, átalakulása, közti termékek megjelenése eredményezte.
    A levegőminőség-vizsgálat szükségességét a felügyelőségi határozat is megerősíti a depóniákból esetlegesen kipárolgó szennyezőanyagok meghatározása érdekében
    Az aktualizáló tényfeltárás eredményei alapján meg kell vizsgálni azokat a rendelkezésre álló műszaki megoldásokat, melyek a szennyezés kockázatait tovább csökkentik. A korábbi szakértői dokumentációkban szereplő megállapításokat, szennyezés terjedési modellt, környezeti és humánegészségügyi kockázatelemzést, kármentesítési koncepciókat felülvizsgálni szükséges.
    A modellszámításokkal is alátámasztott (219/2004 (VII.21.) Korm. rendelet 7. sz. melléklet 4. b. pontjában meghatározott) részletes kármentesítési mennyiségi kockázatfelmérés készítése a „D” kármentesítési célállapot határértékek felülvizsgálata céljából.
    A tényfeltárási záródokumentáció összeállítását a 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet alapján kell elvégezni, különös tekintettel a Korm. rendelet 7. melléklet 7., 8. és 9. pontja szerinti kármentesítési változatok műszaki és pénzügyi elemzését és a továbbtervezésre kijelölt változat meghatározását és ütemezését.
    A tervezési munka keretében vízjogi üzemeltetési engedélyt kell beszerezni 4 db mélyrétegvíz figyelő kútra és a 3 db határozatban előírt kút eltömedékelését a vízügyi hatóság felé be kell jelenteni és dokumentálni kell. A tényfeltárási záródokumentáció összeállítása során figyelembe kell venni a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 660/03/2010. iktatási számú határozatában előírtakat.
    Vállalkozónak a projektre vonatkozó előzetes megvalósíthatósági tanulmányt kell elkészítenie.
    Adresse des Bauherren HU-8184 Balatonfűzfő-Fűzfőgyártelep
    TED Dokumenten-Nr. 315028-2015

  • Anzeigentext Ausschreibung

    maximieren

    • Magyarország-Balatonfűzfő-Fűzfőgyártelep: Talajszennyezés feltérképezése

      2015/S 173-315028

      Ajánlati/részvételi felhívás

      Szolgáltatásmegrendelés

      2004/18/EK irányelv

      I. szakasz: Ajánlatkérő

      I.1)Név, cím és kapcsolattartási pont(ok)

      Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt.
      AK05702
      Munkás tér 2.
      Címzett: Tasnádi Tibor
      8184 Balatonfűzfő-Fűzfőgyártelep
      MAGYARORSZÁG
      Telefon: +36 88543300
      E-mail: MjE4UFNhaFNgaFNhV1FhXV5dYGIuXFdiYF0cVmM=
      Fax: +36 88543301

      Internetcím(ek):

      Az ajánlatkérő általános címe: www.nitrokemia.hu

      További információ a következő címen szerezhető be: CEU Tender Consulting Kft.
      Muskotály u. 11.
      Címzett: Bucsánszki Szabina
      1118 Budapest
      MAGYARORSZÁG
      Telefon: +36 17829640
      E-mail: MTVkaWFqO15gcG9gaV9gbSlgcA==
      Fax: +36 17974168

      A dokumentáció és a kiegészítő iratok (a versenypárbeszédre és a dinamikus beszerzési rendszerre vonatkozók is) a következő címen szerezhetők be: CEU Tender Consulting Kft.
      Muskotály u.11.
      Címzett: Bucsánszki Szabina
      1118 Budapest
      MAGYARORSZÁG
      Telefon: +36 17829640
      E-mail: MTNma2NsPWBicnFia2Fibyticg==
      Fax: +36 17974168

      Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani: CEU Tender Consulting Kft.
      Muskotály u. 11.
      Címzett: Bucsánszki Szabina
      1118 Budapest
      MAGYARORSZÁG
      Telefon: +36 17829640
      E-mail: MjExXmNbZDVYWmppWmNZWmcjWmo=
      Fax: +36 17974168

      I.2)Az ajánlatkérő típusa
      Közjogi intézmény
      I.3)Fő tevékenység
      Környezetvédelem
      I.4)Beszerzés más ajánlatkérők nevében
      Az ajánlatkérő más ajánlatkérők nevében végzi a beszerzést: nem

      II. szakasz: A szerződés tárgya

      II.1)Meghatározás
      II.1.1)Az ajánlatkérő által a szerződéshez rendelt elnevezés:
      Tiszavasvári volt Alkaloida hulladéklerakó térsége 219/2004 (VII.21.) Korm. rendelet szerinti 2009. évi részletes tényfeltárásának aktualizálása és tényfeltárási záródokumentáció elkészítése vállalkozási szerződés keretében.
      II.1.2)A szerződés típusa és a teljesítés helye
      Szolgáltatásmegrendelés
      Szolgáltatási kategória száma 16: Szennyvíz- és hulladékkezelési szolgáltatások, fertőtlenítési és hasonló szolgáltatások
      A teljesítés helye: Tiszavasvári.

      NUTS-kód HU323

      II.1.3)Közbeszerzésre, keretmegállapodásra és dinamikus beszerzési rendszerre (DBR) vonatkozó információk
      A hirdetmény közbeszerzés megvalósítására irányul
      II.1.4)Keretmegállapodásra vonatkozó információk
      II.1.5)A szerződés vagy a beszerzés(ek) rövid meghatározása
      Tiszavasvári volt Alkaloida hulladéklerakó térsége 219/2004 (VII.21.) Korm. rendelet szerinti 2009. évi részletes tényfeltárásának aktualizálása és tényfeltárási záródokumentáció elkészítése vállalkozási szerződés keretében.
      II.1.6)Közös közbeszerzési szójegyzék (CPV)

      907325009072220071900000

      II.1.7)A közbeszerzési megállapodásra (GPA) vonatkozó információk
      A szerződés a közbeszerzési megállapodás (GPA) hatálya alá tartozik: igen
      II.1.8)Részek
      A beszerzés részekből áll: nem
      II.1.9)Változatokra (alternatív ajánlatok) vonatkozó információk
      Elfogadhatók változatok (alternatív ajánlatok): nem
      II.2)Szerződés szerinti mennyiség
      II.2.1)Teljes mennyiség:
      A volt ICN Alkaloida Magyarország Rt. „Hulladéklerakó telep” területén a felhagyott téglagyári agyaggödrökben 1966-tól kezdődően vegyes összetételű ipari veszélyes hulladékokat (oldószereket, folyékony éghető hulladékokat, elemi cinket és cinksót, stb.), valamint toxikus, illetve biológiailag nem kezelhető szennyvizeket, szennyvíziszapokat helyeztek el. Ezek mennyiségét közel 500 000 tonnára becsülték, de a szennyezett földdel együtt a szennyezőanyagok mennyiségét egy millió tonna körül realizálták.
      Az eddigi kármentesítési koncepció nem a terület teljes és végleges megtisztítását, hanem a területen található szennyező anyagok rendezett állapotban történő helyszínen hagyását és környezettől történő izolálását célozta, a szennyezés terjedésének megakadályozása érdekében. Ennek megfelelően az itt elhelyezett hulladékok továbbra is a területen találhatóak, az alábbiak szerint:
      — K-depónia: kommunális és ipari hulladékok, 1980-tól csak (gyógyszer)ipari eredetű, jelentős részben veszélyes hulladék.
      — I. depónia: az ipari szennyvízkezelésre szolgáló 4 medence első eleme. A terület rendezése során a II., III. és IV. medencéből a szennyvíziszap az I. medencébe került áthelyezésre és lefedésre.
      — IPSZ-depónia: a gyógyszergyár biológiai szennyvíztisztító telepének centrifugált iszapja került elhelyezésre, felső agyagszigetelésű depónia.
      — V. depónia: ipari veszélyes anyagok, cink- és króm-tartalmú hulladékok, kénsavas hatású veszélyes hulladékok, felső szigeteléssel.
      — Veszélyes hulladék lerakó: A lerakóban lévő hulladék mennyisége összesen 583,61 tonna. A hulladékokat 1 m3 űrtartalmú big-bag zsákokban helyezték el a medencébe, majd földtakarással látták el. A lerakó rekultivációja nem történt meg.
      A 2009. évben elvégzett tényfeltárás kimutatta, hogy a területen – a Cink, Nikkel, TPH, BTEX, PAH, halogénezett alifás és aromás szénhidrogének, valamint a Klór-anilin, Fenobarbitál és Orto-toluidin mellett – korábban nem ismert szennyező komponensek jelentek meg. Ez a jelenség vélhetően a lerakott szerves vegyületek bomlásával és átalakulásával magyarázható. Továbbá kimutatták, hogy a hulladéklerakó vízháztartására jelentős hatással van a közvetlen szomszédságban lévő agyagbányászat. A bányaművelés/víztelenítés a szennyezés terjedését idézheti elő. A vizsgálati eredmények alapján a szennyezés (elsősorban a Fenobarbitál és a Klór-anilin) már jelentős mélységbe eljutott és elérte a rétegvíz szintjét (kb. 13,0 m), mind a résfalon belül, mind a résfalon kívül. Ezen a mélységszinten a 6,0-7,0 m mélységben telepített résfalnak vélhetően már nincs hatása, így az ilyen mélységben kimutatott szennyezés térbeli mozgására a természetes vízáramlás, illetve a téglagyári mesterséges depresszió lehetnek hatással.
      A jelenlegi védelmi koncepció fő pillére az a feltételezés volt, hogy a szennyezett terület vízzáró agyagfeküre települt, vagyis vertikális szennyezőanyag transzportra nem kell számítani. A horizontális szennyezőanyag kiáramlást a területet körbevevő résfal, valamint a résfallal védett területen belül megvalósuló aktív talajvízszint süllyesztés hivatott megakadályozni. A meglévő kármentesítési rendszer folyamatos üzemeltetést igényel, hatékonyságát csak folyamatos, megszakítás nélküli működés biztosítja. Tovább növeli a környezeti kockázatot, hogy a kiépített kármentesítési rendszer 2010. óta nem üzemel.
      A feltételezések szerint a hulladéklerakó telep területén, a felszínközeli településű, 8-10 m vastagságú kőzetlisztes, agyagos réteg elsősorban szivárgó vizeket tároz (I. vízadó), mivel az agyagréteg alatt, markáns réteghatárral elkülönülő folyóvízi homokréteg képviseli az első valódi vízadó szintet (II. vízadó). Ezen réteg feküje mintegy 28-34 m mélységben található meg. A korábbi szakvélemények szerint a homokréteg feküjét jelentős finomszemcse tartalmú réteg (iszapos agyag, agyagos iszap) képezi. A vízzárónak, vízrekesztőnek tartott képződmény vastagsága 5-8 m-re tehető. Az agyagos réteg alatt ismét homokos szintet tártak fel a fúrások (III. vízadó). A területen a felszíntől minimum 40 m-es mélységig legalább három felszín alatti vízadó réteggel kell számolni. A szennyezés kiterjedésének vertikális lehatárolásához várhatóan 60 m-nél hosszabb furat kiképzésére lesz szükség.
      Az I. vízadó szivárgó vize a II. vízadó sekély rétegvízzel szoros kapcsolatban áll és kommunikál, valamint az agyagbányászat vízszintsüllyesztő hatása a korábbi természetes ÉNY-i rétegvíz áramlással ellentétes és jelentős gradiensű DK-i rétegvíz áramlási irányt indukál.
      A Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 660/03/2010. iktatási számú határozata rögzíti, hogy a tiszavasvári volt ICN Alkaloida Magyarország Rt. „Hulladéklerakó telep” területe kármentesítési területnek minősül.
      A hulladéklerakó telep az alábbi helyrajzi számokon található:
      Ingatlan helyrajzi száma: Ingatlan művelési ága: Ingatlan területe (m2):
      Tiszavasvári 0301/2, kivett anyaggödör, 7 221,
      Tiszavasvári 0303, kivett anyaggödör, 41 112,
      Tiszavasvári 0304, kivett hulladéktelep, 63 325,
      Tiszavasvári 0305/1, kivett hulladéktelep, 82 931,
      Tiszavasvári 0305/2, kivett veszélyeshulladék-tároló, 9 081,
      Tiszavasvári 0305/3, kivett hulladéktelep, 15 440,
      Tiszavasvári 0305/4, kivett út, 4 559,
      A Tiszavasvári 0302 hrsz-ú terület melyen rekultivált kommunális hulladéklerakó található továbbra is Önkormányzati tulajdonban van. Ezen ingatlan szennyeződéssel érintett így a kármentesítési terület része.
      A kármentesítésről rendelkező 660/03/2010. iktatási számú hatósági határozat foglalja össze a 2009. évi feltárás konklúzióit és ad szakmai keretet az aktualizáló tényfeltárás végrehajtásának.
      Az elvégzendő feladat:
      A felszín alatti vizek védelméről szóló 219/2004. (VII.21.) Korm. rendelet szerinti tényfeltárási záródokumentáció elkészítése a szükséges előkészítési, majd terepi feltárási munkákkal, akkreditált hulladék, földtani közeg, felszíni és felszín alatti víz, csurgalékvíz és talajlevegő mintavételekkel, akkreditált analitikai vizsgálatokkal, valamint szakértői és tervezési munkarészekkel a Tiszavasvári volt Alkaloida hulladéklerakó területen. Az aktualizáló tényfeltárás során vizsgálandó terület kb. 100 ha, ebből az előzetes becslések alapján várhatóan kármentesítendő terület kb. 30 ha. A kármentesítendő terület részeként a résfalon belüli terület 24 ha. A szennyeződéseket vertikálisan (legalább 40 m-ig), illetve horizontálisan a résfalon kívül és belül is szükséges lehatárolni, az esetleges háttér szennyezés lehetőségének kizárásával. A depóniák és medencék területén végzett mintavételek esetében biztonsági okokból a depóniák alatti (természetes településű) agyagréteg épségét biztosítani kell.
      Az előkészítő fázisban el kell végezni a tényfeltárás megalapozását a korábbi adatok, információk beszerzésével és értékelésével. A 660/03/2010. iktatási számú határozat szerinti vízjogi engedélyeztetési feladatokat (4 db mély rétegvíz és 3 db sekély rétegvíz-kút vízjogi fennmaradási engedély, 3 db hibás kút eltömedékeléséhez vízjogi létesítési engedély), valamint 4 db mélyrétegvíz kútra vízjogi létesítési engedélyes terv összeállítását szintén az előkészítő fázisban kell elvégezni. A területen előforduló kémiai-biológiai veszélyeztetettségre való tekintettel a tényfeltárás kivitelezési munkálatait csak kockázatértékelésen alapuló munkavédelmi terv birtokában lehet megkezdeni.
      A tényfeltárást a szennyezéssel érintett területen, az I. és a II. vízadók vizsgálata céljából, lehetőség szerint: kútpárokban létesített 60-60 db, 8 m, illetve 15 m átlagos talpmélységű, ideiglenes vízmintavételi kutakká kiképzett fúrásokkal, talaj- és felszín alatti vízmintavétellel kell elvégezni. A furatokat védőcsövezés mellett kell lehajtani. A III. vízadó réteg vizsgálata 4 db legalább 40 m-es átlagos talpmélységű furat védőcső melletti mélyítésével, kútkiképzéssel, talaj- és vízmintavétellel tervezett. A hulladéklerakó területén és a környezetében a már meglévő monitoring kutakból, drénaknákból és az érintett felszíni vizekből mintavétel történik.
      El kell végezni a mintavételi furatok szabványos eltömedékelését mind a tényfeltárás keretében mélyített feltáró furatok egy részének, mind a hatósági határozatban eltömedékelésre kijelölt 3 db furat (BRV-2; BRV-3; BTV-2) esetében.
      A hulladéklerakó területén az egyes kazettákban tárolt hulladék státuszának meghatározása érdekében a hulladék mintavételt az MSZE 21420-17 szabvány szerint kell elvégezni. A depóniákban tárolt hulladék mennyiségét a geodéziai és a geofizikai vizsgálatok alapján kell meghatározni. A szabványos hulladék mintavétel mellett a hulladékokat a releváns jogszabályi előírásoknak megfelelően lerakhatósági szempontból minősíteni is kell különös tekintettel az V. depóniára
      A kiépített kármentesítési rendszer teljes körű műszaki állapotfelmérését az aktuális (jelenlegi) műszaki állapot meghatározását el kell végezni, különös tekintettel a depóniák felső szigetelésének állapotára valamint a terület csapadékvíz elvezetésére.
      Az aktualizáló tényfeltárás során vizsgálandó mintegy 100 ha kiterjedésű területen a szennyezés lehatárolását in situ mérési módszerek (pl: CPT – MIP, ROST, XRF technológia) felhasználásával kiegészítve kell elvégezni. A szivárgási tényező térbeli változásának megismeréséhez MGSZ vagy CPT – HPT vagy ezekkel egyenértékű szondázást javasolt végezni, a vizsgálatok más mérési elven működő eszközökkel, a várt eredményeket megfelelő minőségben biztosító eljárásokkal is elvégezhetők.
      A földtani szelvény, a felszíni víz és a felszín alatti víz környezetállapotát – a meglévő monitoring kutak mintázása mellett – akkreditált mintavételt követően, akkreditált laboratóriumi vizsgálatokkal kell meghatározni. A vizsgálati kört alapvetően a Felügyelőség 660/03/2010. iktatási számú határozata rögzíti. A földtani közegre és a felszín alatti vízre kiterjesztett szűrővizsgálatok az ökotoxikológiai vizsgálatokkal kiegészülve a területen korábban nem ismert szennyező komponensek felderítésére szolgálnak, mely komponensek megjelenését a szerves vegyületek bomlása, átalakulása, közti termékek megjelenése eredményezte.
      A levegőminőség-vizsgálat szükségességét a felügyelőségi határozat is megerősíti a depóniákból esetlegesen kipárolgó szennyezőanyagok meghatározása érdekében
      Az aktualizáló tényfeltárás eredményei alapján meg kell vizsgálni azokat a rendelkezésre álló műszaki megoldásokat, melyek a szennyezés kockázatait tovább csökkentik. A korábbi szakértői dokumentációkban szereplő megállapításokat, szennyezés terjedési modellt, környezeti és humánegészségügyi kockázatelemzést, kármentesítési koncepciókat felülvizsgálni szükséges.
      A modellszámításokkal is alátámasztott (219/2004 (VII.21.) Korm. rendelet 7. sz. melléklet 4. b. pontjában meghatározott) részletes kármentesítési mennyiségi kockázatfelmérés készítése a „D” kármentesítési célállapot határértékek felülvizsgálata céljából.
      A tényfeltárási záródokumentáció összeállítását a 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet alapján kell elvégezni, különös tekintettel a Korm. rendelet 7. melléklet 7., 8. és 9. pontja szerinti kármentesítési változatok műszaki és pénzügyi elemzését és a továbbtervezésre kijelölt változat meghatározását és ütemezését.
      A tervezési munka keretében vízjogi üzemeltetési engedélyt kell beszerezni 4 db mélyrétegvíz figyelő kútra és a 3 db határozatban előírt kút eltömedékelését a vízügyi hatóság felé be kell jelenteni és dokumentálni kell. A tényfeltárási záródokumentáció összeállítása során figyelembe kell venni a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 660/03/2010. iktatási számú határozatában előírtakat.
      Vállalkozónak a projektre vonatkozó előzetes megvalósíthatósági tanulmányt kell elkészítenie.
      II.2.2)Vételi jogra (opcióra) vonatkozó információ
      Vételi jog (opció): nem
      II.2.3)Meghosszabbításra vonatkozó információk
      A szerződés meghosszabbítható: igen
      II.3)A szerződés időtartama vagy a befejezés határideje
      napban: 180 (a szerződés megkötésétől számítva)

      III. szakasz: Jogi, gazdasági, pénzügyi és műszaki információk

      III.1)Az alvállalkozói szerződéssel kapcsolatos feltételek
      III.1.1)A szerződést biztosító mellékkötelezettségek:
      Teljesítési biztosíték, amelynek mértéke a szerződés szerinti, áfa nélkül számított ellenszolgáltatás 5 %-a.
      Vállalkozónak a teljesítési határidőt követő 60. napig folyamatosan biztosítania kell a biztosíték teljes összegben való rendelkezésre állását, amennyiben ezt elmulasztja, Megrendelő egy írásos felszólításában foglalt 30 napos póthatáridő eredménytelen elteltét követően jogosult a rendelkezésre álló biztosíték lehívására és a szerződés Vállalkozó hibájából történő felmondására.
      A teljesítési biztosíték a Megrendelőt illeti meg, ha a Vállalkozó a szerződés teljesítését a saját érdekkörében felmerült ok miatt meg sem kezdi, vagy megkezdi, de nem fejezi be.
      A teljesítési biztosítékot a szerződés hatálybalépésekor kell Megrendelő rendelkezésére bocsátani.
      A teljesítési biztosíték a Kbt. 126. § (6) bekezdés a) pontja szerinti a Vállalkozóként szerződő fél választása szerint teljesíthető óvadékként az ajánlatkérő fizetési számlájára történő befizetéssel, vagy bankgarancia, vagy banki készfizető kezesség biztosításával, vagy biztosítási szerződés alapján kiállított – készfizető kezességvállalást tartalmazó – kötelezvénnyel.
      A teljesítési biztosítéknak a szerződés hatályba lépésétől a teljesítési határidőt követő 60. napig kell folyamatosan érvényben maradnia.
      A teljesítési biztosítéknak a Kbt. 126. § (4) bekezdése szerinti határidőben történő rendelkezésre bocsátásáról az ajánlatban kell nyilatkozni.
      Késedelmi kötbér, amelynek mértéke naponta a szerződés szerinti, áfa nélkül számított ellenszolgáltatás 0,025 %-nak megfelelő összeg, de maximum a szerződés szerinti, áfa nélkül számított ellenszolgáltatás 5 %-a.
      Meghiúsulási kötbér: amennyiben a vállalkozási szerződés a Vállalkozónak felróható okból meghiúsul, a Megrendelő jogosult a Vállalkozóval szemben a szerződés szerinti, áfa nélkül számított ellenszolgáltatás 20 %-ának megfelelő összegű meghiúsulási kötbért érvényesíteni.
      A szerződést biztosító kötelezettségek részletes feltételeit a Dokumentáció tartalmazza.
      III.1.2)Fő finanszírozási és fizetési feltételek és/vagy hivatkozás a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekre:
      Az ellenszolgáltatás Megrendelő saját forrásából kerül finanszírozásra. Megrendelő előleget nem biztosít. Az ajánlattétel a szerződés, elszámolás és kifizetés pénzneme a magyar forint (HUF).
      Vállalkozó a szerződés teljesítése során az alábbi ütemezés szerint jogosult számlázni:
      1. részszámla: a mintavételek és a laborvizsgálati jegyzőkönyvek átadását követően az egyösszegű ajánlati ár 60 %-áról;
      2. részszámla: a záródokumentáció Hatóságnak történő beadását követően, az egyösszegű ajánlati ár 20 %-áról;
      Végszámla: a záródokumentáció Hatóság általi elfogadását és az előzetes megvalósíthatósági tanulmány átadását követően, az egyösszegű ajánlati ár 20 %-áról.
      Az ellenérték kifizetését Megrendelő a kiállított számla Megrendelő általi kézhezvételét követően átutalással teljesíti, 30 napos fizetési határidő mellett, a Ptk. 6:130. § (1)-(2) bekezdésében foglaltak szerint. A fizetési feltételekkel kapcsolatban irányadók a Kbt. 130. § (1) bekezdésében és (5)-(6) bekezdéseiben meghatározottak, az adózás rendjéről szóló törvény (2003. évi XCII. törvény) 36/A. §-a, valamint az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvényben rögzítettek is.
      A részletes feltételeket a Dokumentáció tartalmazza.
      III.1.3)A közös ajánlatot tevő nyertesek által létrehozandó gazdasági társaság, illetve jogi személy:
      Ajánlatkérő közös ajánlatot tevő nyertesek vonatkozásában kizárja a gazdálkodó szervezet, illetve jogi személy létrehozásának lehetőségét. Ajánlatkérő a projekttársaság alapítását az önálló ajánlattevők tekintetében is kizárja.
      III.1.4)Egyéb különleges feltételek
      A szerződés teljesítésére különleges feltételek vonatkoznak: nem
      III.2)Részvételi feltételek
      III.2.1)Az ajánlattevő/részvételre jelentkező személyes helyzetére vonatkozó adatok (kizáró okok), ideértve a szakmai és cégnyilvántartásokba történő bejegyzésre vonatkozó előírásokat is
      Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód: Az eljárásban nem lehet részvételre jelentkező (közös jelentkezés esetén egyik tag sem), alvállalkozó és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 56. § (1) bekezdésében, valamint a Kbt. 57. § (1) bekezdés a)-e) pontjaiban foglalt kizáró okok fennállnak, továbbá nem lehet részvételre jelentkező (közös részvételre jelentkezés esetén egyik tag sem) az a gazdasági szereplő, aki a Kbt. 56. § (2) bekezdésében foglalt kizáró ok hatálya alatt áll.
      Igazolási mód: a 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 2-8. és 10-11. §-aiban foglaltak szerint. Az alvállalkozók és az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplők esetében a 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 10. §-a szerint kell eljárni. A kizáró okokra vonatkozó nyilatkozatok és igazolások dátuma nem lehet korábbi, mint a jelen hirdetmény feladásának dátuma.
      A 310/2011. Korm. rendelet 7.§-a alapján, amennyiben folyamatban lévő változásbejegyzési eljárás van folyamatban, akkor mellékelni kell a részvételre jelentkező és/vagy alvállalkozója és/vagy a kapacitást biztosító szervezet részéről a változásbejegyzési kérelmet és az annak érkezéséről a cégbíróság által megküldött igazolást. Amennyiben adott szervezet vonatkozásában nincs folyamatban változásbejegyzés, akkor az erre vonatkozó nyilatkozatát csatolni szükséges.

      Ajánlatkérő felhívja a részvételre jelentkezők figyelmét a www.kozbeszerzes.hu honlapon található alábbi útmutatókra: ajánlatkérő a kizáró okok igazolása tekintetében felhívja a figyelmet a Közbeszerzési Hatóság által kiadott útmutatókra, amelyek a Közbeszerzési Értesítőben 2014. évi 57. számában 16.5.2014-án, valamint a 2012. évi 61. számában 1.6.2012-jén jelentek meg.

      III.2.2)Gazdasági és pénzügyi alkalmasság
      Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód: Részvételre jelentkező (közös részvétel esetén bármelyik részvételre jelentkező), csatolja be
      P/1
      a 310/2011. (XII.23.) Korm. rendelet 14. § (1) bekezdés b) pont alapján a részvételi felhívás feladását megelőző utolsó három lezárt üzleti év saját vagy jogelődje számviteli jogszabályoknak megfelelően elkészített beszámolóit egyszerű másolatban. Amennyiben az ajánlatkérő által kért beszámoló a céginformációs szolgálat honlapján megismerhető, a beszámoló adatait az ajánlatkérő ellenőrzi, a céginformációs szolgálat honlapján megtalálható beszámoló csatolása a részvételi jelentkezésben nem szükséges.
      Amennyiben a részvételre jelentkező számviteli jogszabályok szerinti beszámolóval azért nem rendelkezik az ajánlatkérő által előírt teljes időszakban, mert az időszak kezdete után kezdte meg működését, az alkalmasságát a közbeszerzés tárgyából (kármentesítések tényfeltárási szakaszának tervezése és megvalósítása és tényfeltárási záródokumentációjának elkészítése) származó árbevételről szóló nyilatkozattal jogosult igazolni a 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 14. § (2) bekezdésében foglaltak alapján.
      P/2
      a részvételi felhívás feladásának napját megelőző három üzleti évben elért, a teljes – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevételéről, és ugyanezen időszakban a közbeszerzés tárgya szerinti (kármentesítések tényfeltárási szakaszának tervezése és megvalósítása és tényfeltárási záródokumentációjának készítése) tevékenységéből származó – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevételéről tett nyilatkozattal, attól függően, hogy a részvételre jelentkező mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét, amennyiben ezek a forgalmi adatok rendelkezésre állnak. [310/2011. (XII. 23.) Korm. rend. 14. § (1) bekezdés c) pontja szerint].
      Ha részvételre jelentkező a P/1 és P/2 pontok szerinti irattal azért nem rendelkezik, mert olyan jogi formában működik, amely tekintetében a beszámoló, illetve az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges, az e ponttal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett bármely, az Ajánlatkérő által megfelelőnek tekintett egyéb nyilatkozattal vagy dokumentummal igazolhatja pénzügyi és gazdasági alkalmasságát. Az érintett részvételre jelentkező kiegészítő tájékoztatás kérése során köteles alátámasztani, hogy olyan jogi formában működik, amely tekintetében a beszámoló, illetve az árbevételről szóló nyilatkozat benyújtása nem lehetséges és tájékoztatást kérni az e ponttal kapcsolatban előírt alkalmassági követelmény és igazolási mód helyett az alkalmasság igazolásának Ajánlatkérő által elfogadott módjáról.
      P/3
      a részvételi határidő lejártának időpontjában is érvényes szakmai felelősségbiztosításának fennállásáról szóló igazolást (kötvény másolat). Az érvényes felelősségbiztosítási szerződés bizonyítására részvételre jelentkezőnek a biztosítási kötvény másolatán túl csatolnia szükséges továbbá a legutolsó biztosítási díj megfizetését igazoló pénzügyi bizonylat egyszerű másolatát.
      [310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 14. § (1) bekezdés d) pontja szerint].
      Az alkalmasság igazolása körében a Kbt. 55. § (4) bekezdése alapján a P/1. és P/3 alkalmassági követelményeknek a közös részvételre jelentkezők közül elegendő, ha egyikük felel meg, a P/2. alkalmassági követelménynek együttesen is megfelelhetnek a közös részvételre jelentkezők. P/3 alkalmassági követelmény vonatkozásában Ajánlatkérő elfogadja azt is, ha két felelősségbiztosítási kötvény vonatkozik a két szakmai tevékenységre, azaz ha 100 000 000 HUF/éves és minimum 20 000 000 HUF/káreseményenkénti kárkifizetési limit összegű műszaki vizsgálati tárgyú felelősségbiztosítással, és 100 millió Ft/éves és minimum 20 millió Ft/káreseményenkénti kárkifizetési limit összegű mérnöki tanácsadás tárgyú felelősségbiztosításokkal rendelkezik Jelentkező. Ez esetben alkalmasnak minősül az is, ha közös részvételre jelentkezés esetén az egyik tag rendelkezik az egyik szakmai felelősségbiztosítással (teljes kártérítési limitekre vonatkozóan), a másik tag, pedig a másik szakmai felelősségbiztosítással (teljes kártérítési limitekre vonatkozóan).
      Az alkalmasság igazolása tekintetében irányadók a Kbt. 55. § (5)-(6) bekezdései és a közbeszerzési eljárásokban az alkalmasság és a kizáró okok igazolásának, valamint a közbeszerzési műszaki leírás meghatározásának módjáról szóló 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 14. § (1) bekezdés b-d) pontjaiban és 14. § (2)-(3) bekezdésében foglaltak.
      Az alkalmasság minimumkövetelménye(i): Alkalmatlan a részvételre Jelentkező (közös részvétel esetén bármelyik részvételre jelentkező), ha:
      P/1
      a számviteli jogszabályok szerinti, a részvételi felhívás feladásának napját megelőző utolsó három lezárt üzleti évre vonatkozó beszámolója alapján a mérleg szerinti eredménye egynél több évben negatív volt.
      Ajánlatkérő a 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 14. § (2) bekezdésében foglaltakra figyelemmel a később létrejött gazdasági szereplőktől a működési idejük alatt minimum 100 000 000 HUF kármentesítések tényfeltárási szakaszának tervezése és megvalósítása és tényfeltárási záródokumentációjának készítése tevékenységből származó – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevételt vár el.
      P/2
      a részvételi felhívás feladásának napját megelőző 3 üzleti évben a teljes – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevétele nem éri el összesen a 200 000 000 HUF-ot és ugyanezen időszakban a közbeszerzés tárgyából (kármentesítések tényfeltárási szakaszának tervezése és megvalósítása és tényfeltárási záródokumentációjának készítése) származó – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevétele nem éri el összesen a 100 000 000 HUF összeget.
      P/3
      nem rendelkezik érvényes, legalább 100 000 000 HUF/éves és minimum 20 000 000 HUF/káreseményenkénti kárkifizetési limit összegű műszaki vizsgálati, és mérnöki tanácsadás tárgyú felelősségbiztosítással.
      III.2.3)Műszaki, illetve szakmai alkalmasság
      Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód:
      M/1
      A részvételre jelentkező (közös részvétel esetén közös részvételre jelentkezők), műszaki és szakmai alkalmassága igazolható a részvételi felhívás feladásának napját megelőző 36 hónapra vonatkozó legjelentősebb szolgáltatásainak ismertetésével, valamint vonatkozó igazolás vagy nyilatkozat csatolásával. Az igazolás, vagy nyilatkozat tartalmazza legalább a következő adatokat:
      — a teljesítés ideje (év, hó, naptári napban megadva),
      — a szerződést kötő másik fél, (neve elérhetősége, felvilágosítást adó neve és telefonszáma)
      — a szolgáltatás tárgya, (minőségi és mennyiségi ismérvei olyan részletességgel, amelyből az alkalmassági minimumkövetelménynek való megfelelés egyértelműen megállapítható),
      — az ellenszolgáltatás nettó összege,
      — a szennyező anyagokra, mennyiségre vagy a hosszra vonatkozó adatot – ahol előírás,
      — a záródokumentációt lezáró, hatósági határozat keltét, tárgyát és iktatószámát,
      — továbbá nyilatkozni kell arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e.
      [310/2011. (XII. 23.) Korm. rend. 15. § (3) a) pontja és 16. § (2) bek. szerint]. Az igazolást vagy nyilatkozatot a Korm. rendelet 16. § (1) és (6) bekezdésében foglalt előírások alapján kell megtenni, illetve benyújtani.]
      M/2.
      A részvételre jelentkező (közös részvétel esetén közös részvételre jelentkezők) csatolja a Kbt. 55. § (1) bekezdésének a) pontja és a 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 15. § (3) bekezdésének d) pontja alapján azoknak a szakembereknek (szervezeteknek) – különösen a minőség- ellenőrzésért felelősöknek – a megnevezését, végzettségük, képzettségük, szakmai tapasztalatuk ismertetését, akiket be kíván vonni a teljesítésbe.
      A felsőfokú végzettség az iskolai oklevél egyszerű másolatban történő benyújtásával, a szakmai gyakorlat a szakember által saját kezűleg aláírt önéletrajz benyújtásával igazolandó.
      A részvételi jelentkezésben szereplő szakemberek esetén saját kezűleg aláírt rendelkezésre állási nyilatkozat megtétele is szükséges.
      A becsatolt szakmai önéletrajzból valamennyi előírt alkalmassági követelménynek és a szakember rendelkezésre állásának egyértelműen ki kell derülnie. (A szakmai tapasztalatot: év, hó dimenzióban kell megadni.)
      Ajánlatkérő felhívja részvételre jelentkezők figyelmét, hogy az időben párhuzamos gyakorlati idők csak egyszer számítanak bele az adott szakember gyakorlati idejébe.
      A részvételre jelentkező köteles nyilatkozni, hogy nyertessége esetén a szerződéskötésig az adott szakember betöltendő pozíciónak megfelelő jogosultság kamarai regisztrációjáról gondoskodik.
      Amennyiben az M/2. tekintetében megajánlott szakember a szakmagyakorlási jogosultságot igazoló kamarai nyilvántartásban (kamarai névjegyzékben) szerepel, részvételre jelentkező a szakmavégzési jogosultság névjegyzési/ kamarai számát megadhatja, ebben az esetben a jogosultság megszerzéséhez szükséges végzettséget és a jogosultság megszerzéséhez szükséges gyakorlatot az érvényes jogosultság igazolja (saját kezűleg aláírt önéletrajzot ebben az esetben is csatolni szükséges).
      M/3.
      A részvételre jelentkező (közös részvétel esetén közös részvételre jelentkezők) műszaki és szakmai alkalmassága igazolható a minőség biztosítás érdekében tett intézkedéseinek bemutatásával, bizonyítékainak csatolásával, továbbá azoknak a környezetvédelmi intézkedéseknek a leírásával, amelyeket az ajánlattevő vagy részvételre jelentkező a teljesítés során alkalmazni tud.
      [310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 15. § (3) bekezdés f) és i) pontja szerint].
      M/4.
      A részvételre jelentkező (közös részvétel esetén közös részvételre jelentkezők műszaki és szakmai alkalmassága igazolható a teljesítésre álló eszközök, berendezések, illetve műszaki felszereltség leírásával, melyből valamennyi előírt alkalmassági követelmény egyértelműen megállapítható.
      [310/2011. (XII. 23.) Korm. rend. 15. § (3) bekezdés e) pontja szerint].
      M/4.1. A részvételre jelentkezőnek nyilatkoznia kell a mintavételek, mérések és vizsgálatok elvégzésére rendelkezésre álló akkreditált laboratórium akkreditációt megalapozó mintavételi és vizsgálati eszközökről, illetve részvételre jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy az alkalmassági követelmények között előírt labor eszközökkel rendelkezik.
      Részvételre jelentkező csatolja továbbá a fentiek tekintetében a Nemzeti Akkreditáló Testület által kiállított részletező akkreditációs okiratot.
      M/4.2 – M/4.3.
      A részvételre jelentkező (közös részvétel esetén közös részvételre jelentkezők műszaki és szakmai alkalmassága igazolható a teljesítéshez rendelkezésre álló szondák és fúróberendezések típusának és az alkalmassági követelményeknek történő megfelelés megállapításához szükséges jellemzőinek megjelölésével, valamint az eszközök feletti rendelkezési jog módjának megadásával.
      Csatolni kell továbbá a következő dokumentumokat:
      — a szondát vagy fúróberendezést rögzítő tárgyi eszköznyilvántartó kartont (amennyiben az eszköz feletti rendelkezési jog alapján az eszköz a kartonon hatályos jogszabályi előírások alapján szerepel),
      — a rendelkezési jogot alátámasztó egyéb dokumentum (vonatkozó szerződés másolata), amennyiben az eszköz az eszköznyilvántartó kartonon a hatályos jogszabályi rendelkezések alapján nem szerepel,
      — – fúróberendezések vonatkozásában a 101/2007. (XII. 23.) KvVM rendelet 13. § (2) bek. b.) pontja alapján a berendezésre vonatkozón a bányafelügyelet által kiadott, a bányafelügyelet műszaki-biztonsági előírásainak való megfelelést tanúsító igazolását, vagy a gépek biztonsági követelményeiről és megfelelőségének tanúsításáról szóló miniszteri rendelet szerinti EK megfelelőségi nyilatkozatot.
      Ajánlatkérő a követelmény igazolása tekintetében felhívja részvételre jelentkezők figyelmét a következőkre:
      saját tulajdonú illetve tartós bérleti (jelen eljárástól függetlenül létrejött és létező keretszerződés szerinti) jogviszony alapján rendelkezésre álló gép esetén részvételre jelentkező jogosult az igazolásra. Amennyiben részvételre jelentkező a géppel olyan bérleti szerződés keretében rendelkezik, vagy előszerződés alapján rendelkezni fog, amely jelen beszerzés megvalósítására jött létre, így bérbeadó a Kbt. 55. § (5) bekezdés szerint minősül. Amennyiben részvételre jelentkező a géppel olyan bérleti szerződés keretében rendelkezik, vagy előszerződés alapján rendelkezni fog, amely jelen beszerzés megvalósítására jött létre, továbbá a gépet kezelőszemélyzettel együtt biztosítja számára a bérbeadó, úgy bérbeadó alvállalkozónak minősül.
      M/4.4. Szoftverek
      A részvételre jelentkező (közös részvétel esetén közös részvételre jelentkezők) műszaki és szakmai alkalmassága igazolható a teljesítéshez rendelkezésre álló szoftverek típusának és az alkalmassági követelményeknek történő megfelelés megállapításához szükséges jellemzőinek megjelölésével, valamint az eszközök feletti rendelkezési jog módjának megadásával.
      Részvételre jelentkező a Kbt. 55. § (6) bekezdése szerinti esetekben az előírt alkalmassági követelményeknek bármely más szervezet (vagy személy) kapacitására támaszkodva is megfelelhet, a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. A kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet az előírt igazolási módokkal azonos módon köteles igazolni az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést, továbbá köteles nyilatkozni, hogy a szerződés teljesítéséhez szükséges erőforrások rendelkezésre állnak majd a szerződés teljesítésének időtartama alatt.
      Az alkalmasság minimumkövetelménye(i):
      Alkalmatlan a részvételre jelentkező (közös részvétel esetén közös részvételre jelentkezők), ha
      M/1
      a részvételi felhívás feladásának napját megelőző 36 hónapban nem rendelkezik legalább az alábbi befejezett, szerződésszerűen teljesített referenciákkal:
      M/1.1.
      Legalább 1 db több szennyezőkomponenssel érintett földtani közeg és felszín alatti víz tényfeltárása során, több vízadó réteg vizsgálatát tartalmazó terület, szerződésszerűen teljesített, hatósági elfogadással záruló tényfeltárására vonatkozó referencia.
      M/1.2.
      Legalább 1 db helyszín tényfeltárásához kapcsolódó több vízadó rétegre vonatkozó alifás, aromás és policiklikus szénhidrogéneket tartalmazó 3D numerikus, véges differencia hidrodinamikai és transzport modell elkészítése.
      A tényfeltárásra vonatkozó referenciamunkákat az Ajánlatkérő minden esetben csak akkor fogadja el, ha azokat az engedélyező hatóság határozatban jóváhagyta. Ebben az esetben a teljesítési időpontnak (amelytől a referencia megfelel a „teljesített” előírásnak) a hatósági határozat kelte minősül.
      Ajánlatkérő a kármentesítés, tényfeltárás kifejezések alatt a 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet szerinti fogalom használatot érti.
      Az M/1.1.-M/1.2. alpontokban feltüntetett előírások közül több előírás egyszerre egy referenciával is teljesíthető.
      M/2.
      nem rendelkezik a szolgáltatáshoz, munkák elvégzéséhez valamennyi, az alábbiakban meghatározott végzettséggel, képzettséggel, jogosultsággal rendelkező szakemberekkel:
      M/2.1.
      Hulladékgazdálkodási szakértő: 1 fő, 297/2009. (XII. 21.) Korm. rendelet 2. sz. melléklete I.1. pontja szerinti, vagy ezzel egyenértékű végzettséggel és a 297/2009. (XII. 21.) Korm. rendelet 5-6. § szerinti végzettséggel és gyakorlati idővel rendelkező szakemberrel.
      M/2.2.
      Víz- és földtani közeg védelmi szakértő: 1 fő, 297/2009. (XII. 21.) Korm. rendelet 2. sz. melléklete I.3. pontja szerinti, vagy ezzel egyenértékű végzettséggel és a 297/2009. (XII. 21.) Korm. rendelet 5-6. § szerinti végzettséggel és gyakorlati idővel rendelkező szakemberrel.
      M/2.3.
      Hidrodinamikai és transzport modellezést végző szakértő: 1 fő, aki WHI Visual Modflow és Processing Modflow vagy azzal egyenértékű felszínalatti víz szivárgáshidraulikai és transzport modellezésre alkalmas szoftver kezelésére képes, és legalább egy darab legalább két vízadó réteget érintő és legalább 5 szerves és szervetlen komponenst is tartalmazó szennyezőanyagra elvégzett, jogerős hatósági határozattal elfogadott tényfeltárás kapcsán hidrodinamikai és transzport modellt készített, a fentiekben meghatározott szoftverekkel.
      M/2.4.
      Kockázatelemzést végző szakértő: 1 fő, aki rendelkezik kármentesítési tényfeltárások során szerzett legalább 1 éves mennyiségi kockázat-felmérési tapasztalattal.
      M/2.5.
      Projektvezető (M/2.1.-M/2.4. szakértő valamelyike is lehet)
      — műszaki vagy környezetvédelmi felsőfokú végzettséggel, és környezeti kármentesítési tényfeltárási munkákban szerzett legalább 5 éves szakmai gyakorlattal.
      M/2.6.
      Projektvezető-helyettes (M/2.1.-M/2.4. szakértő valamelyike is lehet, de nem lehet a projektvezető, azaz az M/2.5. pontra meghatározott szakértő)
      — műszaki vagy környezetvédelmi, vagy környezetkutató vagy ezzel egyenértékű felsőfokú végzettséggel, legalább 2 éves környezeti kármentesítési tényfeltárási munkákban szerzett szakmai gyakorlattal
      M/3. Tanúsítványok
      Nem rendelkezik érvényes, kármentesítéssel kapcsolatos műszaki tanácsadásra vonatkozó
      M/3.1.
      MSZ EN ISO 9001:2001 tanúsítvánnyal vagy a Kr. 17.§ (2) bekezdésében foglaltakkal összhangban az Európai Unió más tagállamában bejegyzett szervezettől származó egyenértékű tanúsítvánnyal vagy az egyenértékű minőségbiztosítási intézkedések egyéb bizonyítékaival.
      M/3.2.
      MSZ 28001 tanúsítvánnyal vagy a Kr. 17.§ (2) bekezdésében foglaltakkal összhangban az Európai Unió más tagállamában bejegyzett szervezettől származó egyenértékű tanúsítvánnyal vagy egyenértékű intézkedések egyéb bizonyítékaival.
      M/3.3.
      MSZ EN ISO 14001 tanúsítvánnyal vagy a Kr. 17.§ (3) bekezdésében foglaltakkal összhangban az Európai Unió más tagállamában bejegyzett szervezettől származó egyenértékű tanúsítvánnyal vagy az egyenértékű környezetvédelmi vezetési rendszerek egyéb bizonyítékaival.
      M/4.1. Laborvizsgálatok, akkreditált mintavételi szervezet
      M/4.1.1. nem rendelkezik mintavételi akkreditációval, amely kiterjed a következőkre:
      — talaj
      — felszíni víz
      — felszín alatti víz
      — hulladék
      — iszap
      — levegő
      M/4.1.2. nem rendelkezik vizsgálati akkreditációval, amely kiterjed a 6/2009. (IV. 14.) KvVM-EüM-FVM együttes rendeletben meghatározott komponenskörre
      M/4.2. nem rendelkezik legalább 1db, in-situ észlelésre alkalmas szondával, továbbá
      — klórozott szénhidrogének,
      — egyéb illékony szerves vegyületek,
      — fémek (legalább: Cr, Ni, Cu, Zn),
      — policiklikus aromás szénhidrogének,
      — szennyezőanyag komponensek meghatározására, és
      — talajmechanikai vizsgálatok elvégzésére, szivárgási tényező meghatározására alkalmas in-situ mérőeszközzel.
      M/4.3. Fúróberendezések
      M/4.3.1.
      nem rendelkezik legalább 1 db min. 20 m szondázási talpmélységre alkalmas statikus nyomószondázó berendezéssel,
      M/4.3.2.
      nem rendelkezik legalább 1 db min. 20 méter fúrási talpmélységre alkalmas önjáró fúróberendezéssel, folyamatos spirál fúrásmóddal, közöttük legalább 1 db üreges spirál fúrásmóddal és 80-200 mm átmérővel,
      M/4.3.3.
      nem rendelkezik legalább 1 db min. 60 méter fúrási talpmélységre alkalmas fúróberendezéssel, folyamatos spirál fúrásmóddal.
      Amennyiben részvételre jelentkező olyan berendezést ismertet, amely a fentiekben felsorolt fúróberendezések közül több alkalmassági paraméternek (M/4.3.1.-M/4.3.3.) is megfelel, úgy nem szükséges több berendezést ismertetni, azaz egy berendezés több alkalmassági feltételnek is megfeleltethető, csak jelölje meg ajánlattevő.
      M/4.4. Szoftverek
      nem rendelkezik jogtiszta AquiferTest, RISC Workbench, RBCA Tool kit for chemical releases, Visual Modflow Flex, Surfer és AutoCAD szoftverekkel vagy ezekkel egyenértékű szoftverekkel.
      Az M/1-M/4. pontok szerinti alkalmassági követelményeknek a közös részvételre jelentkezők együttesen is megfelelhetnek (Kbt. 55. § (4) bekezdés).
      III.2.4)Fenntartott szerződésekre vonatkozó információk
      III.3)Szolgáltatásmegrendelésre irányuló szerződésekre vonatkozó különleges feltételek
      III.3.1)Adott foglalkozásra (képzettségre) vonatkozó információk
      A szolgáltatás teljesítése egy adott foglalkozáshoz (képzettséghez) van kötve: igen
      A vonatkozó jogszabályi rendelkezésre történő hivatkozás: A vonatkozó jogszabályi rendelkezésre történő hivatkozás:
      — a kármentesítési tényfeltárás szűrővizsgálatával kapcsolatos szabályokról szóló 14/2005. (VI. 28.) KvVM rendelet
      — a földtani közeg és a felszínalatti-víz szennyezéssel szembeni védelméhez szükséges határértékekről és a szennyezések méréséről szóló 6/2009. (IV.14.) KvVM-EüM-FVM együttes rendelet;
      — a felszínalatti-vizek védelméről szóló 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelet
      — 20/2006. (IV. 5.) a hulladéklerakással, valamint a hulladéklerakóval kapcsolatos egyes szabályokról és feltételekről
      — 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet a veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről.
      III.3.2)A szolgáltatás teljesítésében személyesen közreműködő személyek
      A szervezeteknek közölniük kell a szolgáltatás teljesítésében személyesen közreműködő személyek nevét és képzettségét: igen

      IV. szakasz: Eljárás

      IV.1)Az eljárás fajtája
      IV.1.1)Az eljárás fajtája
      Gyorsított meghívásos
      A gyorsított eljárás alkalmazásának indokolása: A volt ICN Alkaloida Magyarország Rt. „Hulladéklerakó telep” területén a felhagyott téglagyári agyaggödrökben 1966-tól kezdődően vegyes összetételű ipari veszélyes hulladékokat (oldószereket, folyékony éghető hulladékokat, elemi cinket és cinksót, stb.), valamint toxikus, illetve biológiailag nem kezelhető szennyvizeket, szennyvíziszapokat helyeztek el. Ezek mennyiségét közel 500 000 tonnára becsülték, de a szennyezett földdel együtt a szennyezőanyagok mennyiségét egy millió tonna körül realizálták.
      A korábban elvégzett tényfeltárási eredmények alapján megállapítható, hogy korábban a területen nem ismert szennyező komponensek kerültek kimutatásra. Ez a jelenség vélhetően a lerakott szerves vegyületek bomlásával és átalakulásával magyarázható. Továbbá kimutatták, hogy a Hulladéklerakó vízháztartására jelentős hatással van a közvetlen szomszédságban lévő agyagbányászat. A bányaművelés/víztelenítés a szennyezés terjedését idézi elő.
      A résfalon belüli terület olyan részein is előfordulhat szennyezett talaj és talajvíz, ahol az eddigi információk alapján nem lenne várható.
      Az idő előrehaladtával a szennyezés továbbterjedése prognosztizálható.
      Az esetleges súlyos környezetszennyezés eszkalációjának elkerülése érdekében szükséges minél gyorsabban a meglévő terület pontos tényfeltárása.
      Az aktuális tényfeltárási eredmények alapján sürgősen meg kell vizsgálni a rendelkezésre álló műszaki megoldásokat, melyek a szennyezés kockázatait tovább csökkentik, illetve csökkenthetik, valamint a kármentesítés végleges megoldására alkalmasak lehetnek.
      IV.1.2)Az ajánlattételre vagy részvételre felhívandó jelentkezők létszáma vagy keretszáma
      IV.1.3)Az ajánlattevők létszámának csökkentése a tárgyalás vagy a versenypárbeszéd során
      IV.2)Bírálati szempontok
      IV.2.1)Bírálati szempontok
      A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás
      IV.2.2)Elektronikus árlejtésre vonatkozó információk
      Elektronikus árlejtést fognak alkalmazni: nem
      IV.3)Adminisztratív információk
      IV.3.1)Az ajánlatkérő által az aktához rendelt hivatkozási szám:
      IV.3.2)Az adott szerződésre vonatkozóan sor került korábbi közzétételre
      nem
      IV.3.3)A dokumentáció és a kiegészítő iratok vagy ismertetők beszerzésének feltételei
      A dokumentáció beszerzésének határideje: 18.9.2015 - 10:00
      A dokumentációért fizetni kell: igen
      Ár: 60 000 HUF
      A fizetés feltételei és módja: A fizetés feltételei és módja: A dokumentáció átvétele az eljárásban való részvétel feltétele. A dokumentációt bármely érdekelt gazdasági szereplő térítésmentesen átveheti. A dokumentáció fenti nettó ellenértékét kizárólag a 124. § (4) bekezdése szerinti szervezet köteles az ajánlatkérő nevében eljáró CEU Tender Consulting Kft. OTP Bank Nyrt. által vezetett 11712073-20002066-00000000 számú számlájára kell átutalnia a szerződéskötéstől számított 10. napig.
      IV.3.4)Ajánlattételi vagy részvételi határidő
      18.9.2015 - 10:00
      IV.3.5)Az ajánlattételi felhívás megküldése a kiválasztott jelentkezők részére
      30.9.2015
      IV.3.6)Az(ok) a nyelv(ek), amely(ek)en a pályázatok (pályaművek), illetve részvételi jelentkezések benyújthatók
      magyar.
      IV.3.7)Az ajánlati kötöttség minimális időtartama
      IV.3.8)Az ajánlatok felbontásának feltételei

      VI. szakasz: Kiegészítő információk

      VI.1)A közbeszerzés ismétlődő jellegére vonatkozó információk
      A közbeszerzés ismétlődő jellegű: nem
      VI.2)Európai uniós alapokra vonatkozó információk
      A szerződés európai uniós alapokból finanszírozott projekttel és/vagy programmal kapcsolatos: nem
      VI.3)További információk
      VI.3.1) A dokumentáció rendelkezésre bocsátásával kapcsolatos további információk: (adott esetben)
      A dokumentációt részvételre jelentkezőnek vagy részvételi jelentkezésben megnevezett alvállalkozónak át kell vennie, a dokumentáció másra nem ruházható át. Az átvétel történhet személyesen vagy elektronikus formában is. A dokumentáció átvételének feltétele az írásos igénylés személyes leadása, vagy postai megküldése, vagy elektronikus (e-mail vagy telefaxon) úton történő megküldése az ajánlatkérő nevében eljáró részére. Az igénylésnek tartalmaznia kell:
      1) az igénylő cég megnevezését,
      2) székhelyét (számla kiállítási címet),
      3) a kapcsolattartó nevét, telefonszámát, faxszámát, email címét és
      4) postai megkérés esetén postacímét, ahová az ajánlatkérő nevében eljáró postai küldeményként a dokumentációt megküldheti.
      A dokumentáció személyesen átvehető a részvételi határidő lejártáig, munkanapokon 9:00–14:00, a részvételi határidő lejártának napján 9:00–10:00 óráig az Ajánlatkérő nevében eljáró Titkárságán.
      VI.3.2) Ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy a részvételi felhívás III.2.2, és III.2.3. pontokban előírt feltételeket a minősített ajánlattevők hivatalos jegyzékébe történő felvétel feltételét képező minősítési szempontokhoz képest szigorúbban határozta meg. A szigorúbb alkalmassági pontok: P/1.-P/3. és M/1-M/4. pontokban előírt alkalmassági feltételek.
      VI.3.3) Részvételi jelentkezések felbontásának ideje: 18.9.2015., 10:00 óra (CET)
      Helye: 1118 Budapest, Muskotály u. 11.
      A részvételi jelentkezések felbontásán jelenlétre jogosult személyek: a Kbt. 62. § (2) bekezdésében meghatározott szerinti személyek, azaz ajánlatkérő, részvételre jelentkező és az általuk meghívott személyek.
      VI.3.4) Részvételre jelentkező a részvételi jelentkezéséhez köteles becsatolni valamennyi, részvételi felhívásban és dokumentációban meghatározott dokumentumot.
      — A részvételi jelentkezésnek felolvasólapot kell tartalmaznia, amely feltünteti a 62. § (5) bekezdés szerinti információkat összhangban a cégnyilvántartás adataival. Ajánlatkérő felhívja a részvételre jelentkezők figyelmét, hogy a közbeszerzési eljárás részvételi szakaszában nem tehetnek ajánlatot. A részvételi jelentkezés érvénytelen, ha a részvételre jelentkező ajánlatot tesz [Kbt. 74. § (3) bekezdés].
      — Részvételre jelentkező részvételi jelentkezésében nyilatkozzon arról, hogy a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló törvény szerint mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak minősül-e [Kbt. 60. § (5) bekezdés].
      — A részvételi jelentkezésben meg kell jelölni:
      a) a közbeszerzésnek azt a részét (részeit), amelynek teljesítéséhez a részvételre jelentkező alvállalkozót kíván igénybe venni,
      b) az ezen részek tekintetében a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozókat, valamint a közbeszerzésnek azt a százalékos arányát, amelynek teljesítésében a megjelölt alvállalkozók közre fognak működni [Kbt. 40. § (1) bekezdés].
      Ajánlatkérő felhívja a részvételre jelentkezők figyelmét arra, hogy amennyiben nem kívánnak alvállalkozót bevonni a teljesítésbe, úgy az arra vonatkozó nemleges nyilatkozat csatolása szükséges!
      — Ha több részvételre jelentkező közösen nyújt be részvételi jelentkezést, akkor az arról szóló – egyetemleges teljesítési kötelezettségvállalást tartalmazó – megállapodást, legalább a dokumentációban foglaltak szerinti részletezettséggel bíró tartalommal, a részvételi jelentkezéshez csatolni kell.
      — Részvételre jelentkező (közös részvételre jelentkezők esetén a tagok külön-külön), illetőleg a Kbt. 55. § (5) bekezdése szerinti kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet csatolja be a jelentkezésbe becsatolt nyilatkozatok aláírójának az aláírási címpéldányát, vagy a 2006. évi V. törvény 9. § (1) bekezdés szerinti aláírási mintáját a jelentkezés részeként nyilatkozatot benyújtó személyek aláírásának azonosítása céljából. Magánszemély tekintetében az aláírás azonosítása érdekében teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozat benyújtása szükséges.
      — Folyamatban lévő változásbejegyzési eljárás esetében a jelentkezéséhez csatolni szükséges a részvételre jelentkező és/vagy alvállalkozója és/vagy a kapacitást biztosító szervezet részéről a változásbejegyzési kérelmet és az annak érkezéséről a cégbíróság által megküldött igazolást. Amennyiben nincs folyamatban változásbejegyzés, akkor az erre vonatkozó nyilatkozatot kell csatolni.
      — A részvételi jelentkezésben csatolandóak továbbá az eljárást megindító eljárás III.2.1. III.2.2. és III.2.3. pontjaiban megjelölt dokumentumok.
      VI.3.5) Ajánlatkérő tájékoztatja a részvételre jelentkezőket, hogy a részvételi felhívás III.2.3) Műszaki, illetve szakmai alkalmasság M/2. pont alpontjaiban megadott, az alkalmassági feltételeknek való megfelelés keretében részvételre jelentkezők által igazolt szakembereken felül, szerződéskötési feltételként a nyertes ajánlattevőtől további szakemberek rendelkezésre állásának igazolását és teljesítésbe való bevonását követeli meg, a következők szerint:
      I. Tervező
      — A) Vízgazdálkodási tervező: 1 fő 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 1. sz. melléklete I. Tervezés 2. rész Építészeti-műszaki tervezés szakasz 17 sorának E oszlopában megjelölt vagy ezzel egyenértékű végzettségű és az ezen végzettséghez F oszlopban rendelt szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberrel
      II. Szakértők
      — A) 1 fő terepi tényfeltárást irányító szakember, aki rendelkezik 3 éves kármentesítési projektek tényfeltárási irányításában szerzett szakmai gyakorlattal.
      — B) 1 fő NAT, vagy azzal egyenértékű akkreditációval rendelkező mintavevő szakember, aki rendelkezik 3 éves kármentesítési projektek tényfeltárása során szerzett szakmai gyakorlattal.
      — C) 1 fő fúrómester, akik rendelkeznek legalább 1 db min. 40 m talpmélységű mintavételi, vagy monitoring-kút fúrási szakmai gyakorlattal, bányahatósági vizsgával.
      — D) Levegőtisztaság-védelmi szakértő: 1 fő, 297/2009. (XII. 21.) Korm. rendelet 2. sz. melléklete I.2. pontja szerinti, vagy ezzel egyenértékű végzettséggel és a 297/2009. (XII. 21.) Korm. rendelet 5-6. § szerinti végzettséggel és gyakorlati idővel rendelkező szakemberrel
      — E) Zaj- és rezgésvédelmi szakértő: 1 fő, 297/2009. (XII. 21.) Korm. rendelet 2. sz. melléklete I.4. pontja szerinti, vagy ezzel egyenértékű végzettséggel és a 297/2009. (XII. 21.) Korm. rendelet 5-6. § szerinti végzettséggel és gyakorlati idővel rendelkező szakemberrel
      — F) Vízanalitika, vízminőség-védelem, vízminőségi kárelhárítás szakértő: 1 fő,
      — G) Vízfeltárás, kútfúrás, vízföldtani, vízbázis-védelemszakértő: 1 fő,
      — H) G-L-3: Szerves vegyipar szakértő, vagy G-L-4: gyógyszer és növényvédőszer ipar szakértő vagy ezzel egyenértékű szakértő (az V. számú hulladékkazetta feltételezett tartalma miatt): 1 fő
      A Részvételre Jelentkezőnek nyilatkozattétellel kell tudomásul vennie részvételi jelentkezésében, hogy ha a fenti feltételeknek megfelelő szakemberek rendelkezésre állását nyertessége esetén nem igazolja legkésőbb a szerződés megkötéséig, úgy az Ajánlattevő szerződéskötéstől való visszalépésének minősül a Kbt. 124.§ (4) bekezdése alapján, melynek következtében a második legkedvezőbb ajánlatot nyújtó Ajánlattevővel köti meg Ajánlatkérő a szerződést, feltéve, hogy azt az Összegezésben megjelölte.
      VI.3.6) Az ajánlat benyújtása az ajánlattételi szakaszban ajánlati biztosíték nyújtásához kötött, melynek összegszerű mértéke: 2 000 000,- Ft, azaz, kétmillió HUF.
      Az ajánlati biztosíték teljesíthető az Ajánlatkérő CIB Bank Zrt. által vezetett 11100300-11327646-01000003 számú számlájára történő befizetéssel az ajánlattételi határidő lejártáig, készpénz-átutalási igazoláson vagy átutalással a következő megjelöléssel: „Tiszavasvári tényfeltárás – AB” Az ajánlati biztosíték bank vagy biztosító által vállat garanciával is teljesíthető. A bank vagy biztosító által vállat garancia kedvezményezettjeként az Ajánlatkérőt kell megjelölni, továbbá fel kell tüntetni jelen közbeszerzési eljárás tárgyát. Az ajánlati biztosítéknak az ajánlati kötöttség időtartamáig érvényben kell lennie. Az ajánlati biztosíték a Kbt. 59. § (5) -(7) bekezdése alapján kerül visszafizetésre. Az ajánlati biztosíték teljesíthető banki készfizető kezesség biztosításával, vagy biztosítási szerződés alapján kiállított – készfizető kezességvállalást tartalmazó – kötelezvénnyel is. Amennyiben ajánlattevők átutalással kívánják az ajánlati biztosítékot nyújtani, az ajánlatban csatoljanak egy nyilatkozatot, hogy mely számlára lehet a biztosítékot visszautalni. Az ajánlati biztosíték rendelkezésre bocsátása tekintetében, amennyiben az ajánlati biztosítékot az ajánlattevő bank vagy biztosító által vállalt garancia vagy biztosítási szerződés alapján kiállított – készfizető kezességvállalást tartalmazó- kötelezvény formájában bocsátja rendelkezésre, az ajánlati biztosíték rendelkezésre bocsátását igazoló dokumentumot eredeti példányban kell benyújtani, hogy annak lehívhatósága biztosított legyen, figyelemmel a Kbt. 36. § (3) bekezdésében foglaltakra. Az ajánlati biztosítékot ajánlatkérő akkor tekinti rendelkezésre bocsátottnak és ajánlatkérő által lehívhatónak, ha az ajánlati biztosíték összegét az Ajánlatkérő számláján az ajánlattételi határidő lejártának időpontjáig jóváírták, vagy a megfelelő tartalmú eredeti bank vagy biztosító által vállat garancia-levelet, vagy a megfelelő tartalmú készfizető kezességet vállaló kötvény eredeti példányát az ajánlat megfelelően tartalmazza. A Kbt. 36. § (3) bekezdése alapján a dokumentumok egyszerű másolatban is benyújthatók. Az ajánlati biztosíték rendelkezésre bocsátása tekintetében, amennyiben az ajánlati biztosítékot az ajánlattevő bank vagy biztosító által vállat garancia vagy biztosítási szerződés alapján kiállított – készfizető kezességvállalást tartalmazó- kötelezvény eredeti példányban kell benyújtani, hogy annak lehívhatósága biztosított legyen. Közös ajánlattétel esetében a Kbt. 25. § (5) bekezdésében rögzítettek is irányadóak. Ajánlattevők legyenek figyelemmel továbbá a Kbt. 59. § (4) bekezdésében és a Kbt. 74. § (2) bekezdés c) pontjában foglalt rendelkezésekre is. Az ajánlati biztosíték nem válhat szerződést biztosító mellékkötelezettséggé.
      VI.3.7) Ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás ajánlattételi szakasza tekintetében előírja, hogy az ajánlattevő tájékozódjon az adózásra, a környezetvédelemre, az egészségvédelemre és a fogyatékossággal élők esélyegyenlőségére, a munkavállalók védelmére és a munkafeltételekre vonatkozó olyan kötelezettségekről, amelyeknek a teljesítés helyén és a szerződés teljesítése során meg kell felelni.
      V.3.8) További információk
      1) A jelentkezésben elhelyezett valamennyi nyilatkozatot – a cégnyilvántartással összhangban – cégszerű aláírással ellátva szükséges benyújtani, kivéve az olyan nyilatkozatokat, melyeket magánszemély ír alá, ebben az esetben a magánszemély aláírása elegendő.
      2) Részvételre jelentkező a megadott nyelven kívül más nyelven is becsatolhat dokumentumokat. Amennyiben a becsatolt dokumentum idegen nyelvű, abban az esetben az eltérő nyelvű dokumentumhoz a felelős magyar nyelvű fordítást kell mellékelni. A fordítást közvetlenül kell csatolni a nyilatkozat vagy okirat után. A Kbt. 36. § (3) bekezdése alapján azon Részvételre jelentkezőknek, akik idegen nyelvű dokumentumot csatolnak be részvételi jelentkezésük részeként, az adott dokumentum Részvételre jelentkező általi felelős fordítása is elfogadható, melynek helyességéért Részvételre jelentkező felel.
      3) A külföldi letelepedésű (székhelyű) részvételre jelentkezőknek (közös részvételre jelentkezőknek) cégszerűen aláírt nyilatkozatot kell benyújtaniuk arról, hogy a 310/2011. (XII.23.) Korm. rendelet 4. §-ban meghatározott igazolásokat az adott ország mely hatósága jogosult kiállítani; az igazolásokat a nyilatkozattal összhangban kell benyújtani, figyelemmel az előző pontban foglaltakra is.
      4) Tárgyi eljárásban valamennyi dokumentum egyszerű másolatban is benyújtható a Kbt. 36. § (3) bekezdése alapján. Eredeti aláírt példányban kötelező benyújtani az olyan nyilatkozatot, amely közvetlenül valamely követelés érvényesítésének alapjául szolgál (különösen: garanciavállaló nyilatkozat, vagy kezességvállalásról szóló nyilatkozat), illetve eredeti példányban szükséges benyújtani a Kbt. 60. § (3) bekezdés szerinti nyilatkozatot is.
      5) Az Ajánlatkérő konzultációt nem tart, egyéb kiegészítő tájékoztatást a Kbt. 45. § (1)-(3) bekezdésének megfelelően az Ajánlatkérő nevében eljárón keresztül kérhet.
      6) A részvételre jelentkező a részvételi jelentkezésében, illetve adott esetben a 69-70. § szerinti indokolásban elkülönített módon elhelyezett, üzleti titkot (ide értve a védett ismeretet is) [Ptk. 2:47. §] tartalmazó iratok nyilvánosságra hozatalát megtilthatja. Az üzleti titkot tartalmazó iratokat úgy kell elkészíteni, hogy azok az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 27. § (3) bekezdésére figyelemmel kizárólag olyan információkat tartalmazzanak, amelyek nyilvánosságra hozatala az üzleti tevékenység végzése szempontjából aránytalan sérelmet okozna, továbbá ne tartalmazzanak a Kbt. 80.§ (2)-(3) bekezdés szerinti elemeket.
      7) Árfolyamok: A különböző devizák forintra történő átszámításánál a felhívás feladásának napján érvényes Magyar Nemzeti Bank által meghatározott devizaárfolyamokat kell alkalmaznia. Amennyiben valamely devizát a Magyar Nemzeti Bank nem jegyez, az adott devizára a Részvételre jelentkező saját központi bankja által a felhívás feladásának napján érvényes árfolyamon számított euró ellenérték kerül átszámításra a fentiek szerint. A beszámoló és az abból származtatható adatok tekintetében az üzleti év fordulónapján érvényes árfolyamot, referenciák tekintetében a teljesítés napján érvényes árfolyamot kell alkalmazni. Átszámítás esetén a Részvételre jelentkezőnek közölnie kell az alkalmazott árfolyamot. Az árbevételre vonatkozó nyilatkozat (Felhívás III.2.2. szerinti alkalmassági minimumkövetelmény) tekintetében az árfolyamszámítás az adott év utolsó napján érvényes árfolyam. Részvételre jelentkező részvételi jelentkezéséhez adott esetben a jelen pontban meghatározottak szerint csatolja nyilatkozatát az árfolyamváltás tekintetében.
      8) Az ajánlatkérő tájékoztatja a Részvételre jelentkezőket a Kbt. 124. § (4) bekezdésével kapcsolatban, hogy az Ajánlatkérő csak az eljárás nyertesével kötheti meg a szerződést, vagy – a nyertes visszalépése esetén – az ajánlatok értékelése során [Kbt. 124.§ (4) bekezdés] a következő legkedvezőbb ajánlatot tevőnek minősített szervezettel (személlyel), ha őt a Kbt. 77.§ (2) bekezdése szerinti összegezésben megjelölte.
      9) Részvételre jelentkezők a részvételi felhívás III.2.2) és III.2.3) pont alkalmassági előírás kapcsán az alábbiakat is vegyék figyelembe: amennyiben a Részvételre jelentkező a Kbt. 55. § (5) bekezdése alapján a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmasság igazolása érdekében más szervezet(ek) erőforrásaira támaszkodik, csatolandó a Kbt. 55. § (6) bekezdése szerinti igazolás(ok) és nyilatkozat is. Amennyiben Részvételre jelentkező (közös Részvételre jelentkező) alkalmasságot igazoló szervezettel kíván megfelelni, a Kbt. 55.§ (5) bekezdésére tekintettel ezen szervezet csatolja be a Felhívásban előírt igazolásokat, nyilatkozatokat is, melyből az alkalmasság megléte egyértelműen megállapítható.
      10) Ajánlatkérő a hiánypótlási lehetőséget a Kbt. 67. §-ban meghatározottak szerint biztosítja, azzal, hogy Ajánlatkérő nem rendel el újabb hiánypótlást, ha a hiánypótlással a Részvételre jelentkező a részvételi jelentkezésben korábban nem szereplő gazdasági szereplőt von be az eljárásba, és e gazdasági szereplőre tekintettel lenne szükséges az újabb hiánypótlás.
      11) Ajánlatkérő felhívja a részvételre jelentkezők figyelmét, hogy a közbeszerzési műszaki leírásban meghatározott gyártmányú, eredetű, típusú dologra, eljárásra, tevékenységre, személyre, szabadalomra vagy védjegyre való hivatkozás csak a tárgy jellegének egyértelmű meghatározása érdekében történt, a megnevezés mellett a „vagy egyenértékű” kifejezést minden esetben érteni kell. Az egyenértékűség bizonyítása ajánlattevő feladata. (310/2011. (XII.23.) Kormányrendelet 26. § (6) bekezdés)
      12) A részvételi jelentkezést a Kbt. 61. § (1) bekezdése alapján írásban, zártan 1 (egy) eredeti papír alapú példányban, továbbá az részvételi jelentkezés eredeti példányát 1 db a papír alapú példánnyal mindenben megegyező tartalmú, nem újraírható elektronikus (CD/DVD-n) példányban is szükséges benyújtani. A példányok közötti bármilyen eltérés esetén, az eredeti, papíralapú, nyomtatott példány az irányadó.
      13) A postán feladott részvételi jelentkezést az ajánlatkérő csak akkor tekinti határidőn belül benyújtottnak, ha annak kézhezvételére a felhívás VI.3.3. pontjában meghatározott címen a részvételi határidőig sor kerül. A részvételi jelentkezés, illetve az azzal kapcsolatos postai küldemények elvesztéséből eredő kockázat részvételre jelentkezőt terheli.
      14) Irányadó idő: a részvételi felhívásban és dokumentációban valamennyi órában megadott határidő magyarországi helyi idő szerint értendő.
      15) Irányadó jog: jelen közbeszerzési eljárás során a részvételi felhívás feladásakor hatályos Kbt. és kapcsolódó végrehajtási rendeletek rendelkezései az irányadók.
      16) Ajánlatkérő a Kbt. 94. § (3) bekezdés b) pontja szerinti hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárást alkalmazhat. Ajánlatkérő a Kbt. 94. § (3) bekezdés b) pontjára figyelemmel az újabb eljárás becsült értékét figyelembe vette.
      17) A részvételi jelentkezések munkanapokon 9:00–16:00 óra, pénteki munkarend esetében 9:00–14:00 óra, a részvételi határidő napján 9 – 10.00 óra között nyújthatók be a részvételi felhívás A. melléklet III. pontjában megadott címre.
      18) Az Ajánlatkérő helyszíni bejárást szervez. Helyszíni bejárás időpontja: 14.9.2015., 10:00 óra. Találkozó helyszíne: Tiszavasvári, volt Alkaloida Üzem bejárata. Kapcsolattartó: Fülöp Tamás Részletek a dokumentációban találhatóak.
      19) A felhívás II.3. pontban leírt 180 napos teljesítési határidő vonatkozásában Vállalkozónak a szerződés kötést követő 90 napon belül valamennyi tevékenységet el kell végezni, amely a záródokumentáció részét képezi, és amely a Hatóság részére történő határozat igényléséhez szükséges. Az első részhatáridő a záródokumentáció Környezetvédelmi Hatóság részére történő benyújtása, mely határideje a szerződéskötéstől számított 90 nap. A tényfeltárási záródokumentáció jogerős hatósági határozattal történő elfogadása, továbbá a vízjogi létesítési engedély(ek) jogerős hatósági határozattal történő elfogadása és az előzetes megvalósíthatósági tanulmány átadása minősül a szerződés teljesítésének, lezárásának.
      20) Ajánlattevő a területen végzett munkával kapcsolatban nem jogosult semmiféle nyilatkozattételre, a projekttel kapcsolatban a tudomására jutott valamennyi információra vonatkozóan teljes körű titoktartási kötelezettsége van.
      VI.4)Jogorvoslati eljárás
      VI.4.1)A jogorvoslati eljárást lebonyolító szerv

      Közbeszerzési Hatóság, Közbeszerzési Döntőbizottság
      Riadó u. 5.
      1026 Budapest
      MAGYARORSZÁG
      E-mail: MjE0VmFgZmFUW2xhZmZlU1kyXWYgWmc=
      Telefon: +36 18828592
      Fax: +36 18828593

      VI.4.2)Jogorvoslati kérelmek benyújtása
      VI.4.3)A jogorvoslati kérelmek benyújtására vonatkozó információ a következő szervtől szerezhető be

      Közbeszerzési Hatóság, Közbeszerzési Döntőbizottság
      Riadó u. 5.
      1026 Budapest
      MAGYARORSZÁG
      E-mail: MjE2VF9eZF9SWWpfZGRjUVcwW2QeWGU=
      Telefon: +36 18828592
      Fax: +36 18828593

      VI.5)E hirdetmény feladásának időpontja:
      3.9.2015
    © European Union, http://ted.europa.eu
  • Protected by Copyscape
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

Ausschreibung veröffentlicht 08.09.2015
Zuletzt aktualisiert 08.09.2015
Wettbewerbs-ID 2-209907 Status Kostenpflichtig
Seitenaufrufe 361