loading
Diashow »
  • SG-429365 Singapur
  • Realisiertes Projekt

The Cranes


Projektbeschreibung:
This is the restoration and redevelopment of two shophouses to create self-contained apartments with kampong-style communal spaces. The Cranes revolves around the idea of community living and is very much grounded in the cultural and geographical context of the Joo Chiat neighbourhood where the shophouses are located. Its facade was restored to its historical ornamental look whilst the modern interiors maintain a likewise traditional feel with their material selection.
The shophouses share a... +
This is the restoration and redevelopment of two shophouses to create self-contained apartments with kampong-style communal spaces. The Cranes revolves around the idea of community living and is very much grounded in the cultural and geographical context of the Joo Chiat neighbourhood where the shophouses are located. Its facade was restored to its historical ornamental look whilst the modern interiors maintain a likewise traditional feel with their material selection.
The shophouses share a common courtyard with a stairway that connects the units across the floors. Attached to the stairway is a steel diaphragm wall painted in vivid blue where residents may personalise the open space. Peranakan tiles also decorate the blue wall, serving as a reminder of the shophouse's rich cultural heritage.
A common laundry area on the third floor allows occupants opportunities to mingle and engage in casual conversation during a shared activity. The public dining room on the first floor is the choice spot for gatherings and events. There is also a reading corner and private dining room for occupants seeking a moment of quiet. These spaces allow varying levels of openness and engagement, and are deliberately interspersed with interim spaces of respite. This in turn allows occupants to open up and share with the rest of The Cranes community in a spontaneous, organic manner.
The Cranes is a thoughtful re-imagination of Joo Chiat that portrays the many facets of the neighbourhood with equal parts nostalgia and re-invention while staying true to the pursuit for human connection. -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Awards / Auszeichnungen WAF World Architecture Festival Awards 2015 [Shortlist New And Old – Completed Buildings]
    Fertigstellung 02/2014
    Gebäudetyp Geschosswohnungsbau (Renovierung / Sanierung)
    Projektadresse 24 Crane Road
    SG-429365 Singapur
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

veröffentlicht am 21.07.2015
Zuletzt aktualisiert 11.08.2017
Projekt-ID 5-59050
Seitenaufrufe 363



Anzeige





Anzeige