loading
Diashow »
  • DK-8000 Aarhus
  • Realisiertes Projekt

Villa Platan


Projektbeschreibung:
Designed from four rectangular volumes, seamlessly merging, a private villa sit on the very edge between land and sea. ADEPT is behind the design that is carefully tailored to the unique location using nature’s own colors and soft transitions between interior spaces, as well as between inside and outside, that makes the daily changes of the sea an integrated part of the architecture’s DNA.

The villa was completed for a private client with the opportunity to build at the edge of the sea.... +
Designed from four rectangular volumes, seamlessly merging, a private villa sit on the very edge between land and sea. ADEPT is behind the design that is carefully tailored to the unique location using nature’s own colors and soft transitions between interior spaces, as well as between inside and outside, that makes the daily changes of the sea an integrated part of the architecture’s DNA.

The villa was completed for a private client with the opportunity to build at the edge of the sea. The client had a vision of a simple life in beautiful spaces making the fantastic view an integrated part of everyday life in their home. The result is as unique as the location: a villa designed from four basic volumes with floating transitions. Towards the street, the villa appear serene and closed, the primary volumes broken only by the precise entrance door. Towards the sea and the garden, small courtyards are embraced by open and transparent facades with views towards the sea.

Sand colored Kolumba brick and robust oak framing, add solidity to the villa, humbly adapting it to the exposed site. Curved white walls and broad plank floors melt the interior spaces together. All primary spaces have a contrasting end wall with a piece of handmade build-in furniture: a bookcase spanning an entire wall of the living room, a customized kitchen, a lamellae wall in the entrance room providing access to the basement and a wardrobe, and finally a full cabinet wall in the master bedroom with access to the bathroom. The basement has three guest rooms and a TV-room, all lit by natural daylight from light wells. Oak benches along the facade cover the light wells.

The garden surrounding the villa resembles a beach meadow as one find them in the natural habitat close by with shale, low trees and wild flowers. -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Baubeginn 2014
    Fertigstellung 2015
    Gebäudetyp Einfamilienhäuser
    Projektgröße
    Brutto-Grundfläche (BGF) in m² 180 m2
    Projektadresse DK-8000 Aarhus
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


Anzeige