loading
Diashow »
  • IL-63401 Tel Aviv
  • Realisiertes Projekt

The New Gordon Gallery


Projektbeschreibung:
The 165-square meter contemporary art space was transformed from the ruins of a warehouse on the fringe of the city and extends the burgeoning south Tel Aviv art scene into the industrial neighborhood bordering Jaffa.

Gottesman-Szmelcman Architecture was tasked with a peculiar municipality development affecting their strategic plan for the new Gordon Gallery. The industrial neighborhood was re-zoned during planning as a high density, mixed-use area, opening the possibility to future... +
The 165-square meter contemporary art space was transformed from the ruins of a warehouse on the fringe of the city and extends the burgeoning south Tel Aviv art scene into the industrial neighborhood bordering Jaffa.

Gottesman-Szmelcman Architecture was tasked with a peculiar municipality development affecting their strategic plan for the new Gordon Gallery. The industrial neighborhood was re-zoned during planning as a high density, mixed-use area, opening the possibility to future residential tower construction. While the structure can be viewed as temporary in zoning terms, the design could not afford to be taken lightly. The gallery was grounded and constructed in the spirit of permanence with a keen attention to detail. As the firm has learned over the years, few things are quite as permanent in Tel Aviv as temporary structures.

The firm maintained a great respect to the industrial landscape of the South Tel Aviv neighborhood, the gallery's requirements and the surrounding carpentry workshops and zipper factory on Hapelech Street. The dialogue between the internal and external areas of The New Gordon Gallery color the perception of the space. Gottesman-Szmelcman Architecture was adamant in avoiding the Platonian illusion of a neutral "white box" atmosphere common to contemporary galleries.

The firm's principal objective in the design of the new Gordon Gallery was to set the stage for the unexpected; to enhance the senses not through the introduction of noise but through the silence of light and shade; to enable a measured discourse between objects and the spaces that they occupy. -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Fertigstellung 2016
    Gebäudetyp Galerien / Temporäre Bauten
    Projektgröße
    Brutto-Grundfläche (BGF) in m² 165 m2
    Projektadresse IL-63401 Tel Aviv
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

veröffentlicht am 25.01.2017
Zuletzt aktualisiert 22.06.2017
Projekt-ID 5-64912
Seitenaufrufe 840



Anzeige





Anzeige