loading
Diashow »
  • FR-64600 Anglet
  • Realisiertes Projekt

Innovative Companies Hotel


Projektbeschreibung:
Located on the Landes de Juzan campus in Anglet, the Actvity Generator proposed by the Côte-Basque-Adour Agglomeraton is a place where innovatve young companies can be found, encouraging interdisciplinary cross-fertlizaton between academic research and industrial knowledge. This business hotel is set in an urban wasteland, open on a wood and a protected estey in the heart of the Basque coast Adour. The building is a refecton of the dialogue between this landscaped site and the program.

To... +
Located on the Landes de Juzan campus in Anglet, the Actvity Generator proposed by the Côte-Basque-Adour Agglomeraton is a place where innovatve young companies can be found, encouraging interdisciplinary cross-fertlizaton between academic research and industrial knowledge. This business hotel is set in an urban wasteland, open on a wood and a protected estey in the heart of the Basque coast Adour. The building is a refecton of the dialogue between this landscaped site and the program.

To answer the environmental challenges of the program: dual certfcaton and the BEPOS objectve, the idea is to make architecture the vector of these performances, playing with the assets of the context and appealing to the common sense of the users.

Creatng an interior landscape built in echo to the natural landscape, the building is manifested in its implementaton by making perceptble the structural forces, the innervatng networks and the envelope of the building as architectural elements in full partcipatng in the Identty of the place. The atmospheres are qualifed by precise assemblages of raw and durable materials such as concrete, wood and metal, providing a sensitve touch at the spaces.

The architecture of the generator is revealed with subtlety in order to create, at the heart of the efervescence of the agglomeraton, a privileged environment, calm and conducive to work, a way to inhabit this place. The limits between the exterior and the interior are intentonally blurred in order to beneft from the vitality of the environment, with the concern to integrate in the heart of the building the presence of natural light and its variatons.

In the West side, in an urban connecton, the experimental hall exposes itself in a panorama on Mirambeau street, by a large horizontal incise, as a signal announcing the research and development work housed in the generator.

To the east, echoing the landscape of the Estey, the facade of the ofces opens generously on nature. External walkways let you enjoy the sofness of the site and encourage informal meetngs by extending outside the workspaces.

At the heart of the generator, the bioclimatc atrium brings together these workspaces as a forum open to debates of ideas. It also gathers the vertcal and horizontal circulatons treated in rhythmical route, revealing the actvites, letng enjoy natural light and ofering framing on the trees landscape.

Each one is no longer the inhabitant of a foor, an ofce, but a place of work in which are shared knowledge, tools, dedicated spaces and services.

Evolutve, the building is designed to shape, adapt to the demand, suspended to future societal, technical and energy evolutons. Leaning on the structure as a pivot, the envelope is an interchangeable and recyclable skin. The interior is designed as fexible and reversible, it remains ductle to the uses. The generator will live at the tempo of the young companies that will invest it, appropriatng it and making it evolve.



Constructon economist: BETIKO
Landscaping: Trouillot & Hermel
Ergonome: Anteis, Structural and envelope
consultants: TERRELL
HQE design ofce: AI environnement
HVAC fuids, electricity: Atlantc Map
VRD ofce: IMS
OPC : Rodolphe Guérin
Mission: Basic mission MOP with complementary environmental missions -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Baubeginn 04/2015
    Fertigstellung 07/2016
    Gebäudetyp Lagergebäude, Hallen / Werkstätten / Büro-, Verwaltungsbauten (Neubau)
    Projektgröße
    Baugrundstück 1.799 m2
    Projektkosten
    Baukosten (gesamt) 2.820.000 EUR
    Projektadresse FR-64600 Anglet
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


Anzeige