loading
© Rasmus Hjortshøj - Coast Studio
Diashow »
  • DK-9000 Aalborg
  • Realisiertes Projekt

VESTRE FJORD PARK


Projektbeschreibung:
ADEPTs recently completed Vestre Fjord Park is a recreational learning and experience landscape that generously contributes to the full experience of its unique site by the Danish fjord, the Limfjord. It is the nuanced balance between the natural landscape, the activities and functions and the park’s many daily users that really adds life and local character to Vestre Fjord Park.

The Limfjord itself, the largest fjord landscape in Denmark, is the grand potential of Vestre Fjord Park. Here... +
ADEPTs recently completed Vestre Fjord Park is a recreational learning and experience landscape that generously contributes to the full experience of its unique site by the Danish fjord, the Limfjord. It is the nuanced balance between the natural landscape, the activities and functions and the park’s many daily users that really adds life and local character to Vestre Fjord Park.

The Limfjord itself, the largest fjord landscape in Denmark, is the grand potential of Vestre Fjord Park. Here one finds ‘real’ nature - water, bird life, fish, fields, beach and meadows - that together with a wide variety of physical activities and outdoor facilities create the setting for new active experiences related to both nature and the city.

The vision behind the project is to encourage direct contact to the fjord by establishing better accessibility from land to sea. At the same time, the project aim to strengthen the story of the landscape with a multi-functional building structure that frames the many potential activities on the water. The isthmus defines the precise cut between the two water spaces, binding together landscape and built structure - exactly where the experiences of fjord, activities and park become one.

Vestre Fjord Park is among the three nominees for the Danish Landscape Award 2017 and was recently honoured among the best new architecture in Aalborg. -


Anzeige


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Baubeginn 2015
    Fertigstellung 2017
    Gebäudetyp Außenanlagen (Neubau)
    Projektgröße
    Baugrundstück 15.500 m2
    bebaute Fläche 2.000 m2
    Projektkosten
    Baukosten (gesamt) 54.000.000 DKK
    Projektadresse DK-9000 Aalborg
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


Anzeige