loading
© Pedro Pegenaute
Diashow »
  • ES-08940 Cornellà de Llobregat
  • Realisiertes Projekt

Office building WTC Almeda Park


Projektbeschreibung:
A classic pattern of office building. It consists in a sequence of surface areas around a courtyard with single entrance. General atrium of the complex.

Heating and cooling this space involved major economic investment and energy wastage. This is what we were faced with.

We convinced the client to turn it into a more sustainable, contextual (in keeping with Mediterranean tradition) and beautiful space.

Here, the courtyard is open, protected from the sun and planted with large trees and... +
A classic pattern of office building. It consists in a sequence of surface areas around a courtyard with single entrance. General atrium of the complex.

Heating and cooling this space involved major economic investment and energy wastage. This is what we were faced with.

We convinced the client to turn it into a more sustainable, contextual (in keeping with Mediterranean tradition) and beautiful space.

Here, the courtyard is open, protected from the sun and planted with large trees and profuse vegetation. The space is cross-ventilated.

The result is a protected outdoor microclimate which, in a Mediterranean setting, naturally generates a markedly more temperate climate than the exterior conditions. In winter, the temperature of the spaces is around 18° and, in summer, 21°. The resulting naturally controlled space considerably reduces the costs of artificial heating and cooling. The exteriors are protected from solar radiation by large overhangs in the exposed façades.


The envelope design is based on the time-honoured quality of zinc and the relation (by opposition) to the context: zero expressivity in the surfaces and a marked chiaroscuro effect in the projections that protect the windows facing the sun.

A+ Award for the Best Office Building, 2010 -


  • Projektbeteiligte

    bewegen maximieren

  • Projektdaten

    maximieren

    Baubeginn 2004
    Fertigstellung 2008
    Gebäudetyp Ateliers, Studios, Büros (Neubau)
    Projektgröße
    Brutto-Grundfläche (BGF) in m² 15.000 m2
    Projektadresse Plaça de la Pau, s/n
    ES-08940 Cornellà de Llobregat
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


Anzeige