loading
© Gustav Willeit
Diashow »
  • IT-39050 Jenesien
  • Realisiertes Projekt

über bozen | hotel belvedere


Projektbeschreibung:
the belvedere hotel is located on a rocky slope. following the mountain conformation, the building takes on a circular shape. even the materials chosen establish a close relationship with the materiality of the place: the red concrete of the new intervention is combined with the reddish rock of the site.
the idea is to expand the existing building in continuity with the existing ones. the extrusion of the facade alternates closed and protected terraces, which bring the user closer to the... +
the belvedere hotel is located on a rocky slope. following the mountain conformation, the building takes on a circular shape. even the materials chosen establish a close relationship with the materiality of the place: the red concrete of the new intervention is combined with the reddish rock of the site.
the idea is to expand the existing building in continuity with the existing ones. the extrusion of the facade alternates closed and protected terraces, which bring the user closer to the surrounding environment and project the interior spaces towards the landscape.
next to the suites, there is the garage, in continuity with the facade development generating a new structural rhythm that is reflected in the elevation in a play of opening and depth.

This effect is also emphasized by the grain of the walls, in some cases sandblasted and in others rougher. The variety of the different finishes also continues inside, through the use of concrete, stone, wood and different colors. Different light and color highlight the spaces with connecting elements.

The result is a symbiosis with the nature that favours the development of the landscape, the growth of the totality, a continuation of materiality, colour and light.

the relationship with the surrounding environment is the main theme that includes the architecture in the place. the focus of the project is and remains the landscape, the view and the distribution of new spaces within it. The project is in fact aimed at looking for great spaces, flooded with light that follows the development of the ground. In this sense, nature, space and materiality find a synthesis in the hotel belvedere. -


Anzeige



Anzeige