English version: beta!

loading
Diashow »
  • JP Yokohama
  • Built project

Beyond The Hill


Project description:
A Gallery in the Center Creating Communications and Connecting the House and Community

The house stands on a site facing a narrow, steep slope. Across the street is a wood, which promises a pleasant view with fresh greenery in summer and crimson foliage in autumn. The client’s request was a residential house containing a small gallery and office. The request suggested that the house must be open to the town community. My answer to the requirement was to build the house “afloat”. To be... +
A Gallery in the Center Creating Communications and Connecting the House and Community

The house stands on a site facing a narrow, steep slope. Across the street is a wood, which promises a pleasant view with fresh greenery in summer and crimson foliage in autumn. The client’s request was a residential house containing a small gallery and office. The request suggested that the house must be open to the town community. My answer to the requirement was to build the house “afloat”. To be precise, the gallery is the only grounded room, which is surrounded by a breezy and sunny wood deck raised at about 1m. Round hollow on the deck floor accommodates a round bench, where people can sit and enjoy meals while watching over the wood view. The space may also serve as the external gallery. The wood deck, tilted towards the sloped road in front of the house, created a place where the internal and external areas of the house meet and interacts. The residential area and office can be approached via respective staircases. The internal space of the residential area consists of a dining kitchen on the right and facing the wood, and a floor on the left, surrounding the courtyard and spirally ascending. The dining kitchen has a wide counter table suitable for accommodating cooking classes the madam organizes, and the uneven floor provides various corners for different number of guests to sit down. In daily life, of course, the space serves as the family’s living room.







Architecture: Kazuhiko Kishimoto / acaa

Structural Engineer : Takahiro Suwabe

Photography: Hiroshi Ueda (no. 1-28), Ryogo Utatsu (no. 29)


Location: Yokohama, Kanagawa
Date of Completion: January 2013
Principal Use: Residence, Office, Small gallery
Site Area: 132.47m2
Total Floor Area: 158.39m2 (66.32m2/1F, 79.00m2/2F, 13.07m2/garage,) -


Advertisement


  • Project participants

    move maximize

  • Project data

    maximize

    Awards The International Architecture Awards 2014 [Award]
    Completion 01/2013
    Type of building Ateliers, Studios, Offices / Single-family houses (New building)
    Project size
    Gross floor area in m² 158 m2
    Building plot 132 m2
    Project address JP-Yokohama
  • Guarantee

    competitionline is not responsible for mistakes, omissions, interruptions, deletions, defects or delays within a company or in the transmission of disruptions of the communication connection or theft, destruction or changes of the information transmitted by the user or the forbidden access to this information. competitionline is not to be held responsible for technical malfunctions or other problems in computer systems, servers or providers, software, disturbances in emails which result from technical problems or overload of the internet and/or the internet web page of competitionline. Please read our Terms of Use.


Information box

Announced on 17.12.2013
Last updated 26.09.2014
Project ID 5-53257
Page views 911



Advertisement





Advertisement