English version: beta!

loading
Diashow »
  • JP Nagoya
  • Built project

NEST


Project description:
This small house located within a commercial area near Nagoya station is built on a lot with 43 sqm in steel frame structure of three levels, while building area is less than just 33 sqm. The chic building exterior, covered with brown-colored louver and exterior wall with gray-colored spray paint, looks as if like a nest of a bird.
The 1st floor level consists of a garage space in a piloti style for a small car, the entrance to the house at the end of the approach, and a main bedroom,... +
This small house located within a commercial area near Nagoya station is built on a lot with 43 sqm in steel frame structure of three levels, while building area is less than just 33 sqm. The chic building exterior, covered with brown-colored louver and exterior wall with gray-colored spray paint, looks as if like a nest of a bird.
The 1st floor level consists of a garage space in a piloti style for a small car, the entrance to the house at the end of the approach, and a main bedroom, while the 2nd floor level is compactly provided with a children’s room and water section. The entire space of the main bedroom is treated as furniture to be conscious about the tightness of the space, thus a bed with storable mattress was provided along with a headboard equipped with indirect lighting system, creating a cozy and intimate atmosphere only available within such "tight" space.
The children’s room on the 2nd floor level is intentionally kept as an open layout continuous to the staircase area, allowing to be used as a multi-purpose space for adding spatial flexibility to the entire house. Because of this house in such small configuration, it is necessary to provide a niche space beyond pure functionality. A cockpit-style kitchen is provided on the 3rd floor level for mother and daughters to enjoy cooking together in the future, while this kitchen is connected to a compact dining table to make the space as a central focus of the house. The finish of the built-in kitchen and the interior is consistent by the use of lauan plywood, creating a sense of unity within the small space and pleasant feeling from its fine details.
The top light above the double-height living space provides ample daylight, creating an open atmosphere with the view to the sky. Louver of the balcony allows visibility from inside, while the sight from the outside is blocked to control the privacy level. This is the prototype of an urban residence, realizing the originality of the client by making the best use of the site conditions.





Architecture : Satoshi Kurosaki / APOLLO Architects & Associates
Structural Engineer : Nomura Structure (Nomura Motoi)
Mechanical Engineer : Naoki Matsumoto
Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE

Photography : Masao Nishikawa

Project Outline
Location : Nagoya city Aichi
Date of Completion : April 2015
Principal Use : Private housing
Structure : Steel
Site Area: 43.45m2
Total Floor Area : 90.58m2 (31.61 m2/1F, 28.39m2/2F, 30.58m2/3wF)
Design Period : January 2013 - Octobar 2014
Construction Period : Octobar 2014 - April 2015

Material Information
Exterior Finish : autoclaved lightweight aerated concrete
Floor : Oak Flooring
Wall : Emulsion Paint
Ceiling : Lauan
Lighting :LED -


Advertisement


  • Project participants

    move maximize

  • Project data

    maximize

    Start of construction 10/2014
    Completion 04/2015
    Type of building Single-family houses (New building)
    Project size
    Gross floor area in m² 91 m2
    Building plot 43 m2
    Project address Aichi
    JP-Nagoya
  • Guarantee

    competitionline is not responsible for mistakes, omissions, interruptions, deletions, defects or delays within a company or in the transmission of disruptions of the communication connection or theft, destruction or changes of the information transmitted by the user or the forbidden access to this information. competitionline is not to be held responsible for technical malfunctions or other problems in computer systems, servers or providers, software, disturbances in emails which result from technical problems or overload of the internet and/or the internet web page of competitionline. Please read our Terms of Use.


Information box

Announced on 31.03.2016
Last updated 20.01.2017
Project ID 5-61554
Page views 607

Advertisement





Advertisement