English version: beta!

loading
Diashow »
  • IT Reggio Emilia
  • Built project

HLBH - houselevel homeoffice


Project description:
An ancient and listed building, heritage of the past, becomes a new home/office, intertwining a dialog between indoor and outdoor, place and space, voids and levels, walls and glasses. The roof with terrace, skylight and pv panels becomes a fifth "facade". Like in a Piranesi's work you can move in many directions through the space.

The architectural recovery of the historical listed settlement Casa Gualerzi is based on the preservation of the typological and morphological building’s... +
An ancient and listed building, heritage of the past, becomes a new home/office, intertwining a dialog between indoor and outdoor, place and space, voids and levels, walls and glasses. The roof with terrace, skylight and pv panels becomes a fifth "facade". Like in a Piranesi's work you can move in many directions through the space.

The architectural recovery of the historical listed settlement Casa Gualerzi is based on the preservation of the typological and morphological building’s characters.
The project works on existing indoor levels, reinterpreted contemporarily, whereas voids and full spaces of the historical facades and the typological elements such as the porch, don’t change but becomes key points to define free plans inside the volume, that slide on each other generating double and triple height cavities.
the staircase is studied on the columns original system of the barn. the spaces on the first floor underline the juxtaposition of the central body of the east wing through the introduction of a double flight stair that links all internal levels, appearing as trasparent cases hanging into the volume.
this movement of leves originates new enclosed surfaces caring about privacy while, at the same time it allows the hayloft spaces to be read and looked up in their beauty.





architect: christian gasparini. natoffice
structures: paolo delmonte. ingeos
heating and energy system: stefano anzillotti. ren solution
site supervision: christian gasparini. natoffice
building contractor: coesa srl

dimensional data: building surface 400 mq area surface 60000 mq volume 2200 mc
timing: project. march 2011- may 2012 / construction. july 2012 – september 2015

photography: filippo poli -


Advertisement


  • Project participants

    move maximize

  • Project data

    maximize

    Start of construction 07/2012
    Completion 09/2015
    Type of building Ateliers, Studios, Offices / Single-family houses (Renovation / Reconstruction)
    Project size
    Building plot 60.000 m2
    Built area 400 m2
    Gross cubic content 2.200 m3
    Project costs
    Construction costs (total) 800.000 EUR
    Project address IT-Reggio Emilia
  • Guarantee

    competitionline is not responsible for mistakes, omissions, interruptions, deletions, defects or delays within a company or in the transmission of disruptions of the communication connection or theft, destruction or changes of the information transmitted by the user or the forbidden access to this information. competitionline is not to be held responsible for technical malfunctions or other problems in computer systems, servers or providers, software, disturbances in emails which result from technical problems or overload of the internet and/or the internet web page of competitionline. Please read our Terms of Use.


Advertisement