loading
  • NL-1118 CP Schiphol
  • 01/2009
  • Ergebnis
  • (ID 2-12016)

Creating a sound barrier for Amsterdam Airport Schiphol / Realisatie geluidwerende voorziening Amsterdam Airport Schiphol


 
  • Projektdaten

    maximieren

    Entscheidung 01/2009 Entscheidung
    Verfahren Nichtoffener Wettbewerb, Zweiphasig
    Berufsgruppen Architektur, Bauingenieurwesen
    Teilnehmer Gewünschte Teilnehmerzahl: max. 9
    Gebäudetyp Verkehr
    Zulassungsbereich weltweit
    Sprachen Englisch, Niederländisch
    Preisgelder/Honorare 1.250.000 EUR zzgl. USt.
    Aufgabe
    Approaching the Netherlands by air provides one with a particularly striking view of the Dutch polder landscape. At the heart of the Haarlemmermeerpolder, in a unique area of reclaimed land situated below sea level lies Amsterdam Airport Schiphol. A unique area in many ways.

    In this polder an area of 60 hectares will arise where Schiphol will bring together present and future, research and development, experiment and exhibition, teaching and learning. It will be the place to be, a hub of international development in the area of water management and sustainability. A junction where developments go so fast, you want to return time after time. In this area Schiphol fulfils its aspirations to become one of the most innovative and sustainable airports in the world.

    The most striking characteristic of this area will be the sound barrier parallel to the Polder runway, one of the five runways at Amsterdam Airport Schiphol. This construction will solve the complex problem of reducing low-frequency noise emitted by aircraft during take-off. In its dynamic environment, it will be one of a kind.
    Informationen
    In January 2009, Amsterdam Airport Schiphol will award a sum of € 750,000 to the owner of the winning design. The total prize fund for the competition amounts to € 1,250,000.

    www.schiphol.nl/designcontest

    www.innovatieveoplossing.nl
    Projektadresse NL-1118 CP Schiphol
      Entscheidung anzeigen

  • Anzeigentext Ausschreibung

    maximieren

    • NL-Schiphol: Technisch advies op het gebied van architectuur, werktuigbouw, bouw, en dergelijke

      2008/S 71-095946

      AANKONDIGING VAN EEN PRIJSVRAAG VOOR ONTWERPEN

      Deze prijsvraag valt onder: Richtlijn 2004/17/EG


      AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST

      I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN):
      Schiphol Nederland b.v., Evert van Beekstraat 202, t.a.v. P.A.J. Mustert, NL-1118 CP Schiphol. Tel.  020 601 39 53. Fax  MjE2VFVjWVdeU19eZFVjZDBjU1hZYFhfXB5eXA==.
      Internetadres(sen):
      http://www.schiphol.nl
      Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen op het volgende adres: Zelfde adres als voor het/de hierboven vermelde contactpunt(en).
      Meer documentatie is te verkrijgen op het volgende adres: NL-. URL: www.schiphol.nl/ontwerpwedstrijd en www.schiphol.nl/designcontest

      Projecten of aanvragen tot deelneming moeten worden gericht aan: Zelfde adres als voor het/de hierboven vermelde contactpunt(en).
      I.2) TYPE AANBESTEDENDE DIENST EN HOOFDACTIVITEIT OF –ACTIVITEITEN:
      I.3) HOOFDACTIVITEIT OF –ACTIVITEITEN VAN DE AANBESTEDENDE DIENST:
      Luchthavenactiviteiten.


      AFDELING II: VOORWERP VAN DE PRIJSVRAAG VOOR ONTWERPEN/BESCHRIJVING VAN HET PROJECT

      II.1) BESCHRIJVING
      II.1.1) Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming:
      Ontwerpwedstrijd ten behoeve van een innovatieve geluidsreducerende voorziening nabij de Polderbaan op de Luchthaven Schiphol.
      II.1.2) Korte beschrijving:
      Schiphol is meer dan een luchthaven, een op- of overstapplaats. Amsterdam Airport Schiphol is een moderne stad, een AirportCity met een actieve rol in de samenleving. Het unieke AirportCity concept is de afgelopen jaren verdiept en uitgebouwd. Schiphol bedenkt, bouwt en voert de regie vanuit een heel eigen perspectief. Zij ziet de luchthaven als een stad, die op maat gesneden voorzieningen biedt voor verschillende gebruikers. Zij stemt een breed scala aan deskundigheden en randvoorwaarden op elkaar af, rekening houdend met de operationele, veiligheids- en economische voorwaarden vanuit maatschappelijk oogpunt en kwaliteitsbewustzijn. De toekomst van de AirportCity gaat uit van kansen die de luchthaven creëert op het gebied van innovatie, wetenschap en duurzaamheid. Vanuit dit perspectief wil Schiphol de komende jaren een gebied van 60 hectare ten westen van de Polderbaan inrichten waar deze elementen elkaar ontmoeten. En waar de ambitie om een ‘groene’ en duurzame AirportCity te worden gesymboliseerd wordt. Het gebied wordt ontwikkeld tot een aantrekkelijke locatie voor bedrijven en instellingen die zich richten op research & development en educatie. Het icoon van dit gebied, de luchthaven en de Haarlemmermeerpolder, wordt een geluidswerende voorziening parallel aan de Polderbaan die het laagfrequente geluid van de startende vliegtuigen reduceert. De geluidswerende voorziening zorgt voor een reductie van minimaal 7 decibel in het nabij gelegen Hoofddorp-Noord. Het resterende gedeelte van het 60 hectare-gebied levert door de vormgeving van het landschap en de bebouwing een aanvullende reductie van minimaal 3 decibel. Amsterdam Airport Schiphol daagt ontwerpbureaus, het bedrijfsleven en universiteiten nationaal en internationaal uit een ontwerp te maken voor dit icoon dat de uitstraling van dit gebied gaat bepalen. De uitdaging is te komen met een toonaangevend ontwerp, gebaseerd op duurzame en innovatieve technieken. Een ontwerp dat zowel in uitstraling, functie als vormgeving uniek is. Begin 2009 zal Amsterdam Airport Schiphol een bedrag van 750 000,00 EUR (excl. btw) uitkeren aan de eigenaar van het winnende ontwerp. Het totale prijzengeld voor de ontwerpwedstrijd bedraagt 1 250 000,00 EUR (excl. btw). Op de website www.schiphol.nl/ontwerpwedstrijd of www.schiphol.nl/designcontest leest u hoe u aan de wedstrijd mee kunt doen, aan welke eisen uw ontwerp moet voldoen, en over de procedures en de planning van de ontwerpwedstrijd.
      II.1.3) CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten):
      74200000 - E019.


      AFDELING III: JURIDISCHE, ECONOMISCHE, FINANCIËLE EN TECHNISCHE INLICHTINGEN

      III.1) CRITERIA VOOR DE SELECTIE VAN DE DEELNEMERS:
      Meer informatie hierover staat in het programmaboek op de website www.schiphol.nl/ontwerpwedstrijd en www.schiphol.nl/designcontest.
      III.2) DEELNEMING IS AAN EEN BEPAALDE BEROEPSGROEP VOORBEHOUDEN:
      Neen.


      AFDELING IV: PROCEDURE

      IV.1) TYPE PRIJSVRAAG:
      Niet-openbaar.
      Beoogd aantal deelnemers: Maximaal 9.
      IV.2) NAMEN VAN REEDS GESELECTEERDE DEELNEMERS:
      IV.3) BIJ DE BEOORDELING VAN DE PROJECTEN TE HANTEREN CRITERIA:
      Meer informatie hierover staat in het programmaboek op de website www.schiphol.nl/ontwerpwedstrijd en www.schiphol.nl/designcontest.
      IV.4) ADMINISTRATIEVE INLICHTINGEN
      IV.4.1) Referentienummer van het dossier bij de aanbestedende dienst:
      PTS-7.
      IV.4.2) Voorwaarden voor de verkrijging van bestekken en aanvullende stukken
      Termijn voor ontvangst van aanvragen voor documenten of voor toegang tot documenten: 4.6.2008.
      Tegen betaling verkrijgbare documenten: neen.
      IV.4.3) Termijn voor ontvangst van projecten of deelnemingsaanvragen:
      5.6.2008.
      IV.4.4) Datum van verzending van de uitnodigingen tot deelneming aan de geselecteerde gegadigden:
      30.7.2008.
      IV.4.5) Taal of talen waarin projecten of verzoeken tot deelneming mogen worden geredigeerd:
      Nederlands. Engels.
      IV.5) PRIJZEN EN JURY
      IV.5.1) Een prijs/prijzen wordt/worden toegekend:
      Ja.
      Aantal en waarde van de prijs/prijzen vermelden: Per deelnemersgroep (categorie I/II/III) zal aan het beste ontwerp van deze deelnemersgroep een prijzengeld van 250 000,00 EUR (excl. btw) toegekend worden. Hieruit wordt daarna het beste totaal ontwerp van deze 3 gekozen waaraan tevens nog een extra hoofdprijs van 500 000 ,00 EUR (excl. btw) toegekend zal worden. Het totaal aan prijzengeld bedraagt dus 2x250 000,00 EUR en 1x750 000,00 EUR = totaal 1 250 000 ,00 EUR (excl. btw).
      IV.5.2) Nadere gegevens inzake vergoedingen aan alle deelnemers:
      Geen vergoedingen voor deelname anders dan het te winnen prijzengeld zoals aangegeven bij IV.5.1.
      IV.5.3) Vervolgopdrachten:
      Ja. Naar aanleiding van de prijsvraag wordt aan de winnaar of een van de winnaars een opdracht voor dienstverlening gegund.
      IV.5.4) De beslissing van de jury is bindend voor de aanbestedende dienst:
      Ja.
      IV.5.5) Namen van de geselecteerde juryleden:
      1. Meer informatie hierover staat in het programmaboek op de website www.schiphol.nl/ontwerpwedstrijd en www.schiphol.nl/designcontest.


      AFDELING VI: AANVULLENDE INLICHTINGEN

      VI.1) PRIJSVRAAG HOUDT VERBAND MET EEN PROJECT EN/OF EEN PROGRAMMA DAT MET MIDDELEN VAN DE GEMEENSCHAP WORDT GEFINANCIERD:
      Neen.
      VI.2) NADERE INLICHTINGEN:
      Meer informatie hierover staat in het programmaboek op de website www.schiphol.nl/ontwerpwedstrijd en www.schiphol.nl/designcontest.
      VI.3) BEROEPSPROCEDURES
      VI.3.1) Voor beroepsprocedures bevoegde instantie:
      NL-.
      Voor bemiddelingsprocedures bevoegde instantie:
      NL-.
      VI.3.2) Instellen van beroep:
      Precieze aanduiding van de termijn(en) voor het instellen van een beroep: Indien een afgewezen gegadigde het met zijn afwijzing niet eens is, kan hij dat uiterlijk binnen 5 dagen na bekendmaking van de winnaar(s) met redenen omkleed schriftelijk aan de aanbestedende dienst melden. Zo spoedig mogelijk na de ontvangst van dit protest deelt de aanbestedende dienst de betrokken gegadigde zijn zienswijze mee. Indien de afgewezen gegadigde het hiermee oneens is dient de gegadigde uiterlijk binnen 10 dagen een kort geding te starten bij de daartoe bevoegde rechter te Haarlem.
      VI.3.3) Dienst waar inlichtingen over de beroepsprocedures kunnen worden verkregen:
      NL-.
      VI.4) DATUM VAN VERZENDING VAN DEZE AANKONDIGING:
      8.4.2008.

  • Protected by Copyscape
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

Ausschreibung veröffentlicht
Ergebnis veröffentlicht 23.01.2009
Zuletzt aktualisiert 02.12.2008
Wettbewerbs-ID 2-12016 Status
Seitenaufrufe 1680