loading
Die drei Finalisten: Paleko archstudija + UAB Baltic Engineers (oben) // Feilden Clegg Bradley Studios (mitte) // Adam Khan Architects (unten) Die drei Finalisten: Paleko archstudija + UAB Baltic Engineers (oben) // Feilden Clegg Bradley Studios (mitte) // Adam Khan Architects (unten)

  • LT-44280 Kaunas
  • 02/2018
  • Ergebnis
  • (ID 2-269206)

Kaunas M.K. Čiurlionis Concert Centre / M. K. Čiurlionio koncertų centro ir gretimos teritorijos (apribotos Nemuno upės kairiojo kranto ir H. ir O. Minkovskių g.)


 
  • Projektdaten

    maximieren

    Entscheidung 15.02.2018 Entscheidung
    Verfahren Offener Wettbewerb
    Teilnehmer Tatsächliche Teilnehmer: 117
    Gebäudetyp Kultur-, Veranstaltungsgebäude
    Art der Leistung Objektplanung Gebäude / Objektplanung Freianlagen
    Preisgelder/Honorare 75.000 EUR
    Betreuer Malcolm Reading Consultants, London (GB)
    Aufgabe
    The focus of this design contest is an emblematic building that lives up to Kaunas’ exceptional architectural heritage, uses the arts to foster a sense of shared experience, and acts as a catalyst for a wider regeneration.

    The building – circa 11,750m2 with an additional 8,600m2 underground parking garage – will sit within a substantial landscape of new civic and public realm. This includes a new public square related to the entrance of the building, a new public park (with outdoor performance and audience space), and a riverside pedestrian and cycle route (with associated passenger dock for tourist vessels arriving by river).
    The Centre will meet Kaunas’ pressing need for a world-class modern concert venue while also providing multi-functional spaces for conferences, congresses and symposia. The new Centre will host musical events of national and international significance and will strengthen the city’s network of spaces dedicated to music.

    _______________________________________________

    Konkurso tikslas – sukurti Kaune iškilsiančio M. K. Čiurlionio koncertų centro pastato projekto architektūrinius sprendinius numatant aukščiausios kategorijos sales muzikos renginiams ir daugiafunkces patalpas konferencijoms, kongresams ir simpoziumams bei urbanistinius sprendinius viešąjai erdvei.
    Informationen

    The Municipality’s intention is that the three finalists will now undergo a Negotiated Procedure without Publication of a Contract Notice with Kaunas City Municipality who will select one architect or team to take the concept through to completion on site.

    Projektadresse LT-44280 Kaunas
    TED Dokumenten-Nr. 244048-2017
      Ergebnis anzeigen

  • Anzeigentext Ausschreibung

    maximieren

    • Lietuva-Kaunas: Architektūrinio projektavimo paslaugos

      2017/S 120-244048

      Skelbimas apie projekto konkursą

      Šiam konkursui taikoma: Direktyva 2004/18/EB

      I dalis: Perkančioji organizacija ar perkantysis subjektas

      I.1)Pavadinimas, adresas ir kontaktinis punktas(-ai)

      VšĮ Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba
      300618836
      Vilniaus g. 22
      Kam: Snieguolė Surblienė
      LT-44280 Kaunas
      Lietuva
      Telefonas: +370 37422248
      El. paštas: MjE4YVxXU1VjXVpTLlpPYVlPY1xPYRxaYg==

      Interneto adresas(-ai):

      Pagrindinis perkančiosios organizacijos ar perkančiojo subjekto adresas: http://www.laskaunas.lt

      I.2)Perkančiosios organizacijos tipas
      Įstaiga, kurios veiklą reglamentuoja viešoji teisė
      1.3)Pagrindinė veikla
      Bendros viešosios paslaugos
      1.4)Sutarties sudarymas kitų perkančiųjų organizacijų ar perkančiųjų subjektų vardu
      Perkančioji organizacija ar perkantysis subjektas perka kitų perkančiųjų organizacijų ar perkančiųjų subjektų vardu: ne

      II dalis: Projekto konkurso objektas arba projekto aprašymas

      II.1)Aprašymas
      II.1.1)Pavadinimas, kurį perkančioji organizacija ar perkantysis subjektas suteikė projekto konkursui ar projektui:
      M. K. Čiurlionio koncertų centro ir gretimos teritorijos (apribotos Nemuno upės kairiojo kranto ir H. ir O. Minkovskių g.) atviras projekto konkursas architektūrinei ir urbanistinei idėjai išreikšti.
      II.1.2)Trumpas aprašymas:
      Konkurso tikslas – sukurti Kaune iškilsiančio M. K. Čiurlionio koncertų centro pastato projekto architektūrinius sprendinius numatant aukščiausios kategorijos sales muzikos renginiams ir daugiafunkces patalpas konferencijoms, kongresams ir simpoziumams bei urbanistinius sprendinius viešąjai erdvei.
      II.1.3)Bendrasis viešųjų pirkimų žodynas (BVPŽ)

      71220000

      III dalis: Teisinė, ekonominė, finansinė ir techninė informacija

      III.1)Dalyvių atrankos kriterijai:
      1. Tiekėjas, kuris yra fizinis asmuo, arba tiekėjo, kuris yra juridinis asmuo, vadovas ar ūkinės bendrijos tikrasis narys (nariai), turintis (turintys) teisę juridinio asmens vardu sudaryti sandorį, ir buhalteris (buhalteriai) ar kitas (kiti) asmuo (asmenys), turintis (turintys) teisę surašyti ir pasirašyti tiekėjo apskaitos dokumentus, neturi teistumo (arba teistumas yra išnykęs ar panaikintas), dėl tiekėjo (juridinio asmens) per pastaruosius 5 metus nebuvo priimtas ir įsiteisėjęs apkaltinamasis teismo nuosprendis už dalyvavimą nusikalstamame susivienijime, jo organizavimą ar vadovavimą jam, už kyšininkavimą, tarpininko kyšininkavimą, papirkimą, sukčiavimą, kredito, paskolos ar tikslinės paramos panaudojimą ne pagal paskirtį ar nustatytą tvarką, kreditinį sukčiavimą, mokesčių nesumokėjimą, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimą, deklaracijos, ataskaitos ar kito dokumento nepateikimą, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą ar realizavimą, nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimą. Dėl tiekėjo iš kitos valstybės nėra priimtas ir įsiteisėjęs apkaltinamasis teismo nuosprendis už 31.3.2004 Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2004/18/EB dėl viešojo darbų, prekių ir paslaugų pirkimo sutarčių sudarymo tvarkos derinimo 45 straipsnio 1 dalyje išvardytuose Europos Sąjungos teisės aktuose apibrėžtus nusikaltimus.
      Pateikiama: Išrašas iš teismo sprendimo, jei toks yra, arba Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos išduota pažyma, arba valstybės įmonės Registrų centro Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka išduotas dokumentas, patvirtinantis jungtinius kompetentingų institucijų tvarkomus duomenis, arba jiems tolygus šalies, kurioje registruotas tiekėjas, ar šalies iš kurios jis atvyko, kompetentingos teismo ar viešojo administravimo institucijos išduotas dokumentas, liudijantis, kad nėra nurodytų pažeidimų. Nurodytas dokumentas turi būti išduotas ne anksčiau kaip 60 dienų iki projektų pateikimo termino pabaigos. Jei dokumentas išduotas anksčiau, tačiau jo galiojimo terminas ilgesnis nei projektų pateikimo terminas, toks dokumentas jo galiojimo laikotarpiu yra priimtinas.
      Jeigu tiekėjui buhalterinės apskaitos paslaugas teikia kitas juridinis asmuo, tiekėjas turi pateikti dokumentus dėl buhalterinę apskaitą tvarkančio juridinio asmens darbuotojų, kurie surašo ir turi teisę pasirašyti tiekėjo apskaitos dokumentus, neteistumo.
      2. Tiekėjas, kuris yra fizinis asmuo, arba tiekėjo, kuris yra juridinis asmuo, dalyvis, turintis balsų daugumą juridinio asmens dalyvių susirinkime, neturi neišnykusio ar nepanaikinto teistumo už nusikalstamą bankrotą.
      Pateikiama: 2.1. Tiekėjo, kuris yra juridinis asmuo, laisvos formos deklaracija, nurodant dalyvius, turinčius balsų daugumą juridinio asmens dalyvių susirinkime; 2.2. išrašas iš teismo sprendimo, jei toks yra, arba Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos ar valstybės įmonės Registrų centro Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka išduotas dokumentas, patvirtinantis jungtinius kompetentingų institucijų tvarkomus duomenis, arba jiems tolygus šalies, kurioje registruoras tiekėjas, ar šalies, iš kurios jis atvyko kompetentingos teismo ar viešojo administravimo institucijos išduotas dokumentas, liudijantis, kad tiekėjas, kuris yra fizinis asmuo arba tiekėjo, kuris yra juridinis asmuo, dalyvis (jei jis yra fizinis asmuo), turintis balsų daugumą juridinio asmens dalyvių susirinkime neturi neišnykusio ar nepanaikinto teistumo už nusikalstamą bankrotą. Nurodytas dokumentas turi būti išduotas ne anksčiau kaip 60 dienų iki projektų pateikimo termino pabaigos. Jei dokumentas išduotas anksčiau, tačiau jo galiojimo terminas ilgesnis nei projektų pateikimo terminas, toks dokumentas jo galiojimo laikotarpiu yra priimtinas.
      3. Tiekėjas yra įvykdęs įsipareigojimus, susijusius su mokesčių, įskaitant socialinio draudimo įmokas, mokėjimu pagal šalies, kurioje jis registruotas, reikalavimus. Tiekėjas laikomas įvykdžiusiu įsipareigojimus, susijusius su mokesčių, įskaitant socialinio draudimo įmokas, mokėjimu, jeigu jo neįvykdytų įsipareigojimų suma yra mažesnė kaip 50 EUR.
      Pateikiama: 3.1. Dėl įsipareigojimų, susijusių su mokesčiais: Valstybinės mokesčių inspekcijos arba valstybės įmonės Registrų centro Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka išduotą dokumentą, patvirtinantį jungtinius kompetentingų institucijų tvarkomus duomenis, ar atitinkamos užsienio šalies institucijos išduotą dokumentą (originalas arba tiekėjo patvirtinta kopija) apie atsiskaitymą su valstybės biudžetu, išduotą ne anksčiau kaip 30 kalendorinių dienų iki projektų pateikimo termino pabaigos.
      3.2. Dėl įsipareigojimų, susijusių su socialinio draudimo įmokomis: jeigu tiekėjas yra juridinis asmuo, registruotas Lietuvos Respublikoje, iš jo nereikalaujama pateikti jokių šį reikalavimą įrodančių dokumentų. Perkančioji organizacija tikrina vokų su šifrais atplėšimo dienos duomenis.
      Jeigu tiekėjas yra fizinis asmuo, registruotas Lietuvos Respublikoje, pateikia Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritorinių skyrių ir kitų Valstybinio socialinio draudimo fondo įstaigų, susijusių su Valstybinio socialinio draudimo fondo administravimu, išduotą dokumentą, arba pateikia valstybės įmonės Registrų centro Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka išduotą dokumentą, patvirtinantį jungtinius kompetentingų institucijų tvarkomus duomenis. Kitos valstybės tiekėjas, kuris yra fizinis arba juridinis asmuo, pateikia šalies, kurioje jis yra registruotas, kompetentingos valstybės institucijos išduotą pažymą. Nurodytas dokumentas turi būti išduotas ne anksčiau kaip 30 dienų iki projektų pateikimo termino pabaigos. Jei dokumentas išduotas anksčiau, tačiau jo galiojimo terminas ilgesnis nei projektų pateikimo terminas, toks dokumentas jo galiojimo laikotarpiu yra priimtinas.
      4. Teikėjas per pastaruosius 3 metus iki projektų pateikimo dienos arba per laiką nuo Teikėjo įregistravimo dienos (jei teikėjas veikė trumpiau nei 3 metus) turi būti sėkmingai įvykdęs ne mažiau kaip 1 sutartį, kuria buvo suteiktos ypatingų statinių kategorijos negyvenamųjų pastatų techninių ir/ar techninių darbo projektų rengimo (projektavimo) paslaugos. Sutarties statinio bendras plotas turi būti ne mažesnis kaip 5 000 kv. m. Pateikiama: 1) per pastaruosius 3 metus iki projektų pateikimo dienos arba per laiką nuo teikėjo įregistravimo dienos (jei teikėjas veikė trumpiau nei 3 metus) sėkmingai įvykdytų sutarčių, kuriomis buvo suteiktos ypatingų statinių kategorijos negyvenamųjų pastatų techninių ir/ar techninių darbo projektų rengimo (projektavimo) paslaugos, sutarčių sąrašas. Sąraše nurodomas sutarčių objektas (trumpas teiktų paslaugų apibūdinimas, įvardinant projektuoto statinio kategoriją, statinio rūšį pagal naudojimo paskirtį, parengtus dokumentus), įvykdytos sutarties galiojimo datos (metai, mėnuo, diena), nurodytos užsakovo identifikavimo duomenys, suprojektuoto pastato plotas. Sąraše turi būti nurodyta bent 1 įvykdyta atitinkama sutartis. 2) įvykdytų sutarčių sąraše nurodytų sutarčių užsakovų atsiliepimai (pažymos, rekomendacijos), kuriuose turi būti aiškiai nurodytas sutarties objektas (trumpas teiktų paslaugų apibūdinimas, įvardinant projektuoto statinio kategoriją, statinio rūšį pagal naudojimo paskirtį, parengtus dokumentus), įvykdytos sutarties galiojimo datos (metai, mėnuo, diena), suprojektuoto pastato plotas bei informacija, kad paslaugos buvo suteiktos tinkamai.
      5. Tiekėjo ar jo specialistų kvalifikacija – ne mažiau kaip vienas kvalifikuotas ypatingo statinio projekto architektūrinės dalies vadovas. Pateikiama: LR Aplinkos ministerijos ar VĮ Statybos produkcijos sertifikavimo centro ar Lietuvos Architektų rūmų išduoto ypatingo statinio projekto architektūrinės dalies vadovo atestato kopija arba lygiaverčių kitoje valstybėje išduotų dokumentų, suteikiančių teisę rengti ypatingo statinio projekto architektūrinę dalį, kopijos.
      Pastabos. Jei tiekėjas dalyvauja jungtinės veiklos sutartimi, pateikiama jungtinės veiklos sutartis arba tinkamai patvirtinta jos kopija. Sutartis turi būti patvirtinta šalių parašais (notaro patvirtinimas nereikalaujamas). Sutartyje turi būti aiškiai nurodytos kiekvienos šalies sutarties pareigos. Sutartis turi numatyti solidarią visų šios sutarties šalių atsakomybę už prievolių perkančiajai organizacijai nevykdymą. Taip pat sutartyje turi būti numatyta, kuris asmuo atstovauja ūkio subjektų grupę (su kuo perkančioji organizacija turėtų bendrauti projekto vertinimo metu kylančiais klausimais ir teikti su projekto įvertinimu, premijų išmokėjimu susijusią informaciją). 1 – 3 punktuose nurodytus reikalavimus turi atitikti ir pateikti nurodytus dokumentus kiekviena jungtinės veiklos šalis atskirai, kitų punktų reikalavimus turi atitikti ir pateikti nurodytus dokumentus visi ūkio subjektų grupės nariai kartu.
      III.2)Informacija apie tam tikrą profesiją
      Dalyvauti gali tik tam tikros profesijos asmenys: ne

      IV dalis: Procedūra

      IV.1)Konkurso tipas
      Atvira procedūra
      IV.2)Jau atrinktų dalyvių pavadinimai (vardai ir pavardės)
      IV.3)Projektų vertinimui taikytini kriterijai:
      1. Miestovaizdis
      2. Architektūra
      3. Formos atitiktis funkcijai
      4. Tvarumas.
      IV.4)Administracinė informacija
      IV.4.1)Perkančiosios organizacijos ar perkančiojo subjekto priskirtas bylos numeris:
      IV.4.2)Sutarties dokumentų ir papildomų dokumentų gavimo sąlygos
      Prašymų pateikti dokumentus priėmimo ar susipažinimo su dokumentais terminas: 5.9.2017 - 14:00
      Dokumentai yra mokami: ne
      IV.4.3)Projektų ar paraiškų dalyvauti pirkimo procedūroje priėmimo terminas
      Data: 6.9.2017 - 14:00
      IV.4.4)Kvietimų dalyvauti pirkimo procedūroje išsiuntimo atrinktiems kandidatams data
      IV.4.5)Kalba(-os), kuria(-iomis) gali būti parengti projektai ar paraiškos dalyvauti pirkimo procedūroje
      anglų kalba.
      Kita — .
      IV.5)Apdovanojimai ir vertinimo komisija
      IV.5.1)Informacija apie prizą(-us):
      Bus skiriamas prizas(-ai): taip
      skiriamų prizų skaičius ir vertė: Projekto konkurso laimėtojams bus išmokamos šios piniginės premijos:
      I vietos laimėtojui – 25 000 EUR (dvidešimt penki tūkstančiai eurų);
      II vietos laimėtojui – 25 000 EUR (dvidešimt penki tūkstančiai eurų);
      III vietos laimėtojui – 25 000 EUR (dvidešimt penki tūkstančiai eurų)
      IV.5.2)Išsami informacija apie mokėjimus visiems dalyviams
      IV.5.3)Po konkurso sudaromos sutartys
      Po konkurso bus sudaryta paslaugų pirkimo sutartis su konkurso laimėtoju ar vienu iš laimėtojų: ne
      IV.5.4)Vertinimo komisijos sprendimas
      Vertinimo komisijos sprendimas yra privalomas perkančiajai organizacijai ar perkančiajam subjektui: ne
      IV.5.5)Atrinktų vertinimo komisijos narių vardai ir pavardės

      VI dalis: Papildoma informacija

      VI.1)Informacija apie Europos Sąjungos fondus
      Sutartis yra susijusi su projektu ir (arba) programa, finansuojama Europos Sąjungos fondų lėšomis: ne
      VI.2)Papildoma informacija:
      VI.3)Skundų pateikimo procedūra
      VI.3.1)Už skundų pateikimo procedūrą atsakinga įstaiga
      VI.3.2)Skundų pateikimas
      VI.3.3)Tarnyba, kuri gali suteikti informacijos apie skundų pateikimą
      VI.4)Šio skelbimo išsiuntimo data:
      22.6.2017
    © European Union, http://ted.europa.eu
  • Protected by Copyscape
  • Gewährleistung

    competitionline übernimmt keine Verantwortung für Fehler, Auslassungen, Unterbrechungen, Löschungen, Mängel oder Verzögerungen im Betrieb oder bei Übertragung von Inhalten. competitionline übernimmt keine Verantwortung für Einbußen oder Schäden, die aus der Verwendung der Internetseiten, aus der Verwendung von Nutzerinhalten oder von Inhalten Dritter, die aus den Internetseiten oder über den Service gepostet oder an Nutzer übertragen werden, oder aus Interaktionen zwischen Nutzer und Internetseiten (online oder offline) resultieren. Bitte lesen Sie hierzu unsere Nutzungsbedingungen.


INFO-BOX

Ausschreibung veröffentlicht 23.06.2017
Ergebnis veröffentlicht 29.09.2017
Zuletzt aktualisiert 19.02.2018
Wettbewerbs-ID 2-269206 Status
Seitenaufrufe 992