modgnikehtotsyek
ALLE WETTBEWERBSERGEBNISSE, AUSSCHREIBUNGEN UND JOBS Jetzt Newsletter abonnieren

Nichtoffener Wettbewerb | 03/2015

Nachhaltige Stadtentwicklung rund um den Kongebrovej / Byudvikling gennem klimatilpasning i kvarteret omkring Kongebrovej

Finalist

Gottlieb Paludan Architects

Stadtplanung / Städtebau

2+1 Idébureau

Design

SNE Architects

Architektur

Via Trafik

Verkehrsplanung

Erläuterungstext

Styrkede kvarterer - nye muligheder

Gottlieb Paludan har udformet et forslag til Klimabyen Middelfart.
Projektet ligger stor vægt på at udnytte de eksisterende kvaliteter i byen og landskabet, og regnvandsløsningerne er derfor udformet med stor respekt for den selvgroede og uformelle karakter, der præger det historiske miljø i Middelfart.

Forslaget anviser robuste og realistiske løsninger med fokus på lave drift-og vedligeholdelsesudgifter.

Forslaget arbejder med treforskellige kvarterer; Skovbyen, Havebyen og Den historiske by. De foreslåede regnvandsløsninger styrker kvarterernes forskellige karakterer og forbedrer det fysiske og visuelle miljø. I Skovbyen styrkes skovmotivet med regnvandsgrøfter, regnvandsbassiner, og skovmassiver, så der skabes en oplevelse af at bo og færdes i skoven. I Havebyen foreslås regnbede anlagt på omlagte vejarealer, så der skabes fælleshaver i gaderummene, som ramme om nye møder og fællesskaber. I den historiske by introduceres regnvandsrender, der er med til at definere gadernes forskellige opholdszoner og indgår som et nyt æstetisk element i den historiske bymidte.

I forslaget er der arbejdet specifikt med fem områder i byen, deriblandt Vestre Kirkegård, hvor regnvandsrender og -bassiner via en opholdstrappe fremhæver den værdifulde udsigt til Lillebælt, og skaber nye stemninger og opholdsrum på kirkegården.