modgnikehtotsyek
ALLE WETTBEWERBSERGEBNISSE, AUSSCHREIBUNGEN UND JOBS Jetzt Newsletter abonnieren

Nichtoffener Wettbewerb | 11/2013

Teknisk Skole Silkeborg

Teilnahme

C.F. Møller Architects

Architektur, Landschaftsarchitektur

Erläuterungstext

Vores arkitektoniske idé tager sit direkte udgangspunkt i det store potentiale, der ligger i visionen om sammenlægning af forskelligartede skoler, undervisningsmiljøer og fagligheder; - hvor nye kulturer mødes og skaber en ny og mangfoldig
uddannelsesinstitution med et fælles potentiale, der tilsammen er større end summen af hver enkeltes. Med andre ord ønsker vi med de nye fysiske rammer at skabe synergi og sammenhængskraft, som grundlag for at etablere det bedst mulige undervisningsmiljø.

Mødet og fællesskabet.
Vi har ønsket at sikre, at alle afdelinger og fagligheder i den nye skole - synligt og ligeværdigt - relaterer sig til hinanden, og at vidensudveksling og inspiration stimuleres ved et naturligt og ubesværet fælleskab igennem mødet.
Værkstedsområder sammenstilles i en krydsformet planstruktur omkring et fælles og centralt atrium, der sammenbinder alle etager i huset. Planens krydsform er tilpasset grunden og landskabet og etablerer således en imødekommende og inviterende
gestus med etableringen af to store og nye byrum der både fra nord og syd leder ind i bygningen, ligesom to udendørs værkstedspladser etableres imod øst og vest.

Teori og Praksis.
Det konkrete udgangspunkt for den fysiske opbygning af den nye skole, er især
relationen imellem de dobbelthøje værkstedsområder og et-etages undervisnings- og teoriområder, som foreslås sammenflettet i en enkel og rationel bygningsmæssige struktur.
Grundarealets naturlige terrænspring udnyttes ved at lade skolen placere sig i to naturlige kote-niveauer mod henholdsvis Bredhøjvej og Kejlstrupvej, hvorved en flydende bevægelse igennem huset etableres og de fysiske og visuelle relationer forstærkes,
ligesom tilgængeligheden optimeres. Sammenfletningen etablerer både fysiske og
visuelle forbindelser på tværs af skolens afdelinger og bidrager således til, at alle fagligheder markerer sig med en tydelig profil indadtil såvel som udadtil.

Inside out – Outside In
Den nye skole er både tænkt indefra - med fokus på at etablere synergi og indre sammenhænge – samt udefra i relation til den omgivende kontekst, hvor imødekommende byrum og pladsdannelser både byder velkommen, samt etablerer mulighed for udendørs arbejde og undervisning – altså vise skolens aktiviteter i en 360 graders åben struktur.

Robust og fleksibel ramme
Den nye skole er bygget op ud fra det klare mål, at etablere et robust bygningsmæssigt koncept, der i kraft af sin enkelhed og rationalitet både vil kunne realiseres indenfor den økonomiske ramme, samt sikre at skolen med sin store fleksibilitet kan tilpasse sig fremtidige forandringer og programændringer uden at de arkitektoniske kvaliteter svækkes.