modgnikehtotsyek
ALLE WETTBEWERBSERGEBNISSE, AUSSCHREIBUNGEN UND JOBS Jetzt Newsletter abonnieren

Nichtoffener Wettbewerb | 11/2013

Vendsyssel Theatre and Experience Centre

Teilnahme

C.F. Møller Architects

Architektur

Erläuterungstext

Med Vendsyssel Teateroplevelseshus har Hjørring kommune ønsket sig et kulturelt samlingspunkt for byen og et nyt hjemsted for det landskendte Vendsyssel Teater. Et af ønskerne for teatersalens udformning har været en opbygning ’In-the-round’ – hvor publikum sidder hele vejen rundt.

I C.F. Møllers forslag er ’In-the-round’ et gennemgående koncept for hele huset. Her sidder publikum ikke kun placeret hele vejen rundt inde i teatersalen, men kan også gå hele vejen rundt om den ude i den store foyer. Huset er bygget op som en æske, der folder sig ud og folder sig halvt ind igen, hvilket danner fire sale på hver side af salen i midten. På den måde opstår der i hjørnerne fire indsnit, der med store glasfacader fungerer som transparente og åbne ankomststeder for publikum. Opbygningen gør det muligt at bruge oplevelseshuset på mange forskellige måder og skaber stor teknisk og scenografisk fleksibilitet for teatret.

Ud for tre af hjørnerne anlægges mindre pladser, mens Mammutpladsen nord for bygningen omdannes til et kulturtorv. Her tegner en løber af rød asfalt pladsens midterzone, hvor en række ”kulturcontainere” placeres. Containerne er tænkt som mere eller mindre formelle funktioner, der kan rumme øvelokaler, dukketeater, kiosk, legeplads, etc.
Concept

Concept

Variable configurations

Variable configurations

Permeable building

Permeable building

Perspective sections

Perspective sections